[Algemeen] Films/TV-series (trailers en (spoiler)discussies)

Gebruikersavatar
LegoRK
Premium
Berichten: 1885
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Ik kijk nu Star Wars IV. Ff wennen maar dan zijn die neppe robots en poppen/maskers wel lollig. Ik wordt er nog niet enthousiast van. Maar de film is nog niet afgelopen. ;)
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik weet wel dat ik even moest wennen bij de oude Star Wars films.
Dat had ik ook met de oude Batman en Ghostbusters films.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Laatste trailer voor Fast X:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Mission Impossible - Dead Reckoning: Part 1:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Ach ja eens kijken of de missie dit keer wel haalbaar is.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe TV-spot voor Secret Invasion:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Inmiddels is er een datum gezet voor deze serie, namelijk 21 juni 2023.


 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik ben benieuwd.
Maar de series die ik nog moet (af)kijken stapelen wel op zo.  :lookaround:
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Laatste trailer voor The Flash:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

En een nieuwe trailer voor Barbie:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het was 17 juli 1955, bijna 68 jaar geleden dus. De dag dat Disneyland in Anaheim, Californië, zijn deuren voor het eerst opende. Aanvankelijk was dit alleen voor uitgenodigde gasten en de pers, maar onder de 28000 gasten die het park die dag bezochten waren er zo'n 50% die vervalste entreekaartjes hadden of zelfs over de buitenmuur klommen om zo bij de attracties te komen. Een waar gekkenhuis dus. En dan heb ik het nog niet eens over de gasten die over camerakabels, die de opening live uitzonden, struikelden, drinkfonteintjes die niet werkten en het asfalt waarin vrouwenschoenen achterbleven. Achteraf stond deze zondag bekend als 'Black Sunday', een term die Walt Disney en zijn team zelf bedacht hadden naar aanleiding van de extreem slechte publiciteit die het park door alle omstandigheden kreeg. Vandaar dat enkele maanden later nog eens een tweede dag ingepland werd om het park zoals het bedoeld was te beleven, met dit keer positieve berichten als gevolg. De rest is geschiedenis. Inmiddels heeft het park per jaar gemiddeld 19 miljoen bezoekers en staat Disneyland op de 2de plek van meest bezochte attractieparken ter wereld. De grote breinen achter Disneyland: De Imagineers, oftewel een groep van ingenieurs die vanaf 1953 de taak hadden om Disneyland te ontwerpen en sindsdien verantwoordelijk zijn voor elk nieuw park, het ontwerpen van attracties en het beheren van de Walt Disney Studios en alle aspecten die daarbij horen.    

Een van de vele attracties waar de Imagineers tijdens de ontwikkeling van Disneyland mee bezig waren, was een verlaten landhuis dat lag aan een van de zijweggetjes van Main Street U.S.A., de hoofdstraat van het park. Plannen werden gemaakt voor New Orleans Square, een doolhof van allerlei kleine straatjes langs winkeltjes, restaurants, de attractie van Pirates of the Caribbean en andere accommodaties, waaronder dus ook The Haunted Mansion, dat gelegen was tussen Frontierland en Adventureland. Onderzoek werd gedaan naar de verscheidene plantages in New Orleans, waarbij men tot de ontdekking kwam dat deze vaak gepaard gingen met fraaie landhuizen uit de 19de eeuw. Dit bracht de Imagineers ertoe om een vervallen landhuis te ontwerpen in neoclassicistische stijl dat overwoekerd werd door allerlei planten en waarvan de ramen en deuren dichtgespijkerd waren. Walt Disney moest hier echter niets van weten, aangezien het niet paste bij de rest van het park, en kwam zelf met het idee van wat nu The Haunted Mansion is, een zogeheten dark ride waarin bezoekers een rondleiding krijgen door de verlaten gangen en spookachtige kamers die het landhuis te bieden heeft. Een speciale techniek waarmee lichtstralen en spiegels zorgen voor 'spookverschijningen', genaamd Pepper's Ghost, werd voor het eerst gebruikt in deze attractie (en werd jaren later ook toegepast in het Spookhuis in de Efteling).

Uiteindelijk opende The Haunted Mansion op 12 augustus 1969 en met groot succes. De bezoekersaantallen die de attractie genereerde braken het tot dan toe behaalde record en hielpen het bedrijf te herstellen na de dood van Walt in 1966. Toch duurde het tot 2003 voordat de studiobazen bij Buena Vista Pictures (een dochterbedrijf van The Walt Disney Company) het aandurfden er een film over te maken. Aangezien ze toch bezig waren met Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, die aan het begin van de zomer van 2003 in de bioscoop zou draaien, wilden ze ook wat doen met de andere attractie die aan New Orleans Square grensde. En dus kwam The Haunted Mansion op 26 november 2003 op het witte doek. In de hoofdrol speelde Eddie Murphy (de Dr. Dolittle-films, de Shrek-quadrilogie) het personage van Jim Evers, een succesvolle maar overwerkte makelaar die samen met zijn gezin op vakantie gaat. Echter komen ze door een overstroming vast te zitten in een oud vervallen landhuis en gebeuren er vreemde en mysterieuze dingen tijdens hun verblijf. The Haunted Mansion was echter geen baanbrekend succes waarop gehoopt werd. De film bracht uiteindelijk maar een 'schamele' 75 miljoen dollar in het laatje en de critici haalden er hun neus voor op. Een van de recensenten beschreef de film zelfs als 'net zo levenloos als de spoken die in de film voorkomen'. Een grote teleurstelling voor de studio dus. Niettemin kun je de trailer hieronder bekijken:Toch liet The Walt Disney Company zich niet tegenhouden door het floppen van The Haunted Mansion, want in juli 2010 kondigden ze een reboot aan. Blijkbaar vonden ze dat een eerste poging niet genoeg was voor het creëren van een franchise, dus wilde ze nog een keer proberen er het beste van te maken. De regisseur die met het idee kwam aanzetten? Guillermo del Toro! Juist ja, degene die verantwoordelijk is voor films als Pan's Labyrinth, The Shape of Water en de Netflix-versie van Pinocchio. Del Toro hield altijd al van monsterfilms en was als kind al gefascineerd door de attractie, dus was het geen wonder dat hij de nieuwe versie van The Haunted Mansion zou schrijven en regisseren. Echter bleek de agenda van Guillermo zodanig vol te zitten, dat hij in 2013 besloot om alleen uitvoerend producent te worden en werd het script door verschillende schrijvers door de jaren heen aangepast. Pas in 2020 hakte men bij The Walt Disney Company de knoop door: Guillermo's script werd weggegooid omdat men het te eng vond voor een gezinspubliek en een nieuwe scriptschrijver met de naam Katie Dippold (Ghostbusters (2016), Parks & Recreation) werd ingehuurd. In april 2021 sloot de kersverse regisseur Justin Simien (Dear White People) zich bij het project aan en kon The Haunted Mansion pas echt goed van start gaan.

Al snel werd er een groep van acteurs/actrices bij elkaar verzameld die in de film zouden gaan spelen. Zo werd de cast onder andere verrijkt met bijvoorbeeld Tiffany Haddish (The LEGO Movie 2: The Second Part, The Unbearable Weight of Massive Talent), LaKeith Stanfield (Get Out, Knives Out, Uncut Gems), Owen Wilson (Wedding Crashers, de Cars-franchise, de Night at the Museum-films, Loki), Rosario Dawson (Ahsoka, Daredevil (Netflix)), Danny DeVito (Hercules (1997), Batman Returns, Jumanji: The Next Level), Jamie Lee Curtis ([de Halloween-franchise, Everything Everywhere All at Once, Freaky Friday), Jared Leto (Blade Runner 2049, Suicide Squad (2016), Morbius) en Winona Ryder (Edward Scissorhands, Stranger Things, Alien Resurrection) en vond het filmen plaats van 4 oktober 2021 tot en met laat februari 2022. 

The Haunted Mansion gaat over een moeder genaamd Gabbie (Dawson) die samen met haar zoon Travis (Chase Dillon (The Harder They Fall)) een huis erft dat uitpuilt van de spoken en andere bovennatuurlijke wezens. Met al die geestige medebewoners om haar heen is het natuurlijk moeilijk wonen, dus huurt Gabbie een groep experts in om haar huis spookvrij te laten verklaren: een paranormale wetenschapper (Stanfield), een priester (Wilson), een medium (Haddish) en een professor der historische oudheden (DeVito). Lukt het Gabbie om haar huis te ontdoen van deze griezels (en dan bedoel ik de spoken, niet de experts)? Of bakt dit zooitje ongeregeld er niks van? Je komt erachter vanaf 26 juli 2023, wanneer deze film in de bios gaat draaien. De teaser en trailer vind je hieronder: 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe clip van Elemental:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Lijstje worst aardig lang zo met “to watch”.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Laatste trailer voor Transformers: Rise of the Beasts:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het begon allemaal in augustus 1939, toen de Amerikaanse stripboekuitgeverij Fox Comics in hun eerste nummer van Mystery Men Comics de superheld Blue Beetle, oftewel Dan Garret, aan de wereld introduceerde. Oorspronkelijk bedacht door Will Eisner en getekend door Charles Nicolas Wojtkoski, was Garrett een wegenwachter die buiten zijn dagelijkse werk om als de superheld Blue Beetle criminelen in de kraag vatte. In het begin was dit nog zonder superkrachten, maar nadat hij het mysterieuze pilletje 'Vitamine 2X' ontdekte, kreeg hij bovenmenselijke krachten en een extreem goede conditie. Ook droeg hij een kogelwerend kostuum en liet hij zijn superheldensymbool, een scarabee, achter op elke plaats delict als een waarschuwing voor andere criminelen. Vaak had Garret een oogje op Joan Mason, een mooie blonde reporter voor de Daily Blade, werkte hij samen met Mike Mannigan, Dan's stereotypisch Ierse partner op het politiebureau en had hij zijn kostuum en krachten te danken aan Dr. Franz, de locale apotheker en uitvinder van 'Vitamine 2X'. Tijdens zijn avonturen werd Garret ook dikwijls geholpen door de tiener Sparkington "Sparky" J. Northrup, die in eerste instantie een aangepaste versie van het Blue Beetle-kostuum droeg, maar later zijn reguliere kleding aan had wanneer hij Dan te hulp schoot. 

Dan Garret, die later een extra 't' aan zijn achternaam geplakt kreeg, ontving echter een heel andere achtergrond en beroep toen de superheld in 1964 door de Amerikaanse uitgeverij Charlton Comics overgenomen werd en tijdens de 'Silver Age of Comics' opnieuw aan het stripboeklezende publiek geïntroduceerd werd. Deze keer was Dan Garrett een archeoloog die tijdens een opgraving in Egypte een mysterieuze scarabee in handen krijgt die hem bovenmenselijke krachten geeft; van superkracht en X-Ray visie tot de mogelijkheid om te vliegen en energiestralen te genereren. Lang duurde het echter niet totdat Dan's opvolger, Ted Kord, in 1966 de titel van de Blue Beetle in handen kreeg. Kord was op zijn beurt weer een superbegaafde wetenschapper, topatleet en voormalig student die met Garrett had samen gewerkt. Hoe het zo komt dat hij Blue Beetle wordt? Het antwoord is simpel: Nadat Kord en Garrett erachter komen dat Kord's oom Jarvis een leger van robots wilt creëren om de wereld over te nemen, belandt Garrett in een dodelijk gevecht met Jarvis, waarbij beide omkomen. Maar voordat hij sterft, draagt Garrett de titel van Blue Beetle over aan Ted. De scarabee raakt hierbij vermist, waardoor Kord het zonder de bijbehorende krachten moet doen.

Voor ruim 37 jaar blijft Ted Kord de titel van Blue Beetle dragen. In die tijd wordt het personage in 1985 overgenomen door DC Comics en integreert hij naar het DC universum via de stripboekenserie Crisis on Infinite Earths (dat tot en met 1986 liep). Het meest bekend wordt Blue Beetle bij het striplezende publiek wanneer het personage bevriend raakt met de tijdreizende quarterback Booster Gold, wiens echte naam Michael Jon Carter is en oorspronkelijk uit de 25ste eeuw komt. Samen proberen ze via allerlei trucjes stinkend rijk te worden, die vaak mislukken maar er wel voor zorgen dat het duo enorm populair wordt bij fans. Hierdoor wordt de term 'Blue & Gold' geboren dat refereert naar de kleuren van de kostuums die deze helden dragen. Het loopt echter niet goed af met Ted Kord, want nadat hij lid is geworden van de Justice League (waarbij hij zijn bedrijf, KORD Industries, vaarwel zegt), ontdekt hij in Countdown to Infinite Crisis (30 maart 2005) dat de geheime organisatie Checkmate opnieuw tot leven is gewekt door voormalig financierder van de Justice League, Maxwell Lord. Met Checkmate wil hij namelijk over de superhelden heersen door ze onder de duim te houden. Ted gaat hier echter niet mee akkoord, wat erin resulteert dat Lord een kogel door zijn hoofd jaagt. Een abrupt einde voor Blue Beetle dus...

Of tenminste, dat zou je denken. De scarabee die Dan Garrett altijd gebruikte in zijn hoogtijdagen wordt namelijk vlak na Ted's dood gevonden door de Latijns-Amerikaanse tiener Jaime Reyes. Ted had namelijk de scarabee kort voordat hij vermoord werd gevonden in een oude piramide, maar was hem ook weer kwijt geraakt na een bezoek aan de Rock of Eternity, de woonplaats van de tovenaar Shazam. Als ook deze plek wordt verwoest, wordt de scarabee naar de aarde geslingerd en landt hij in El Paso, Texas, waar deze wordt gevonden door Jaime. Nieuwsgierig geworden, nam hij het insectachtige voorwerp mee naar huis, waar het die nacht tot leven kwam en zich aan Jaime's ruggengraat fuseerde. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat Jaime dezelfde krachten krijgt als de oorspronkelijke Blue Beetle. En zo komt het dus dat deze Latino de 3de generatie van Blue Beetle wordt, na Garrett en Kord. Op zijn avonturen wordt Reyes vaak geholpen door zijn vrienden, de hardwerkende Brenda en de ontspannen Paco, en krijgt hij veel steun en liefde van zijn familie, die zijn nieuwe identiteit gaandeweg hebben leren accepteren. Jaime voelt zich vaak verantwoordelijk voor zijn vrienden en familie en biedt zich daarom ook bij zijn vader, Alberto, aan om in diens garage te helpen, maar zijn vader weigert en spoort hem aan zich geen zorgen te maken en nog eventjes een kind te blijven.

Behalve een kleine verschijning in de televisieserie Smallville, waarin hij vertolkt werd door Jaren Brandt Bartlett (iZombie), komt Jaime Reyes eigenlijk alleen maar voor in animatieseries en -films. Voorbeelden hiervan zijn Batman: The Brave and the Bold en Justice League vs. Teen Titans. Het personage heeft echter nog nooit een eigen film gehad, maar daar kwam eind november 2018 verandering in. Warner Bros. Pictures kondigde toen namelijk aan dat ze bezig waren met een Blue Beetle solofilm met een script dat werd geschreven door de Mexicaanse nieuwkomer Gareth Dunnet-Alcocer. In februari 2021 werd de Puerto-Ricaanse regisseur Angel Manuel Soto ook ingehuurd voor de film, die aanvankelijk puur bedoeld was voor de streamingservice HBO Max (tegenwoordig alleen Max). Maar nadat men bij Warner Bros. in december 2021 op het punt stond om nieuw leiderschap te krijgen, vond men Blue Beetle eigenlijk te goed om niet in de bioscoop te vertonen en dus besloten ze om de film toch op het witte doek te laten draaien, tot opluchting van de fans. Eind goed, al goed dus.

In plaats van El Paso, Texas, besloot scriptschrijver Dunnet-Alcocer om het verhaal van Jaime plaats te laten vinden in de fictieve stad Palmera City. Dit was vooral om het personage een 'eigen' stad te geven, net zoals Metropolis dat voor Superman en Gotham City dat voor Batman is. Ook werd besloten dat Jaime's Latino familie een prominente plaats had in de film, aangezien dat aspect nog niet veel in superheldenfilms was voorgekomen. Regisseur Angel Manuel Soto's eerste keus om de hoofdrol te vertolken viel op de nog redelijk onbekende acteur Xolo Maridueña (Cobra Kai), vooral omdat hij zich 'niemand beter kon voorstellen als het personage'. Dit werd al gauw in maart 2022 gevolgd door de volgende acteurs/actrices: Bruna Marquezine (God Save the King, Ophelia's Death) als Jenny Kord (het meisje waar Jaime een oogje op heeft), Belissa Escobedo (Hocus Pocus 2) als Milagros Reyes (Jaime's zusje), Adriana Barraza (Dora and the Lost City of Gold, Rambo: Last Blood) als Nana (Jaime's oma), Damián Alcázar (The Chronicles of Narnia: Prince Caspian) als Alberto Reyes (Jaime's vader), Raoul Max Trujillo (Cowboys & Aliens, Sicario) als Conrad Carapax (een archeoloog wiens hersenen in contact staan met zijn robotpak), Susan Sarandon (Thelma & Louise, Enchanted, Wall Street: Money Never Sleeps) als Victoria Kord (een zakenvrouw die erop gebrand is de Scarabee te pakken te krijgen) en George Lopez (Valentine's Day, The Smurfs (2011)) als Rudy (Jaime's oom).

Vervolgens werd Blue Beetle gefilmd tussen 25 mei 2022 en 18 juli van hetzelfde jaar. Het gros hiervan vond plaats in Atlanta, Georgia (waar Amerikaanse films meestal worden opgenomen) en Puerto Rico. En last but not least werd de Britse componist The Haxan Cloak, waarvan de echte naam Bobby Krlic luidt en die bekend is van de muziek voor Midsommar en Beau is Afraid, uitgekozen om de film van een soundtrack te voorzien. Het plot van Blue Beetle gaat als volgt: Wanneer de Latijns-Amerikaanse Jaime Reyes geslaagd is voor de universiteit en thuis komt in Palmera City, vol met dromen voor de toekomst, komt hij erachter dat niet alles is zoals hij het had achtergelaten. Terwijl hij zijn ware doel in het leven probeert te ontdekken, bemoeit het lot zich met hem en wordt hij onverwachts eigenaar van een eeuwenoud reliek van buitenaardse biotechnologische afkomst: de Scarabee. Wanneer dit mysterieuze voorwerp plotseling besluit om Jaime als symbiotische gastheer te gebruiken, wordt hij voorzien van een krachtig bepantserd pak en onvoorstelbare gaven, zoals onder andere de mogelijkheid om te vliegen. En zo wordt hij de Blue Beetle met als gevolg dat zijn levenslot voor altijd is veranderd. Kunnen Jaime en zijn familie een beetje wennen aan het superheldenleven? En wat gebeurt er wanneer er ook andere kapers op de loer liggen die ook de Scarabee willen hebben? Je komt erachter vanaf 17 augustus 2023, wanneer je Blue Beetle kunt bekijken op het witte doek. Hieronder kun je alvast genieten van de trailer:

 
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe clip van Secret Invasion:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe clip van Elemental:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik kijk wel uit naar Blue Beetle.
Ik ben erg benieuwd hoe ze een iets onbekendere personage hebben opgezet (of ze veel weg hebben gelaten of onnodige zaken hebben toegevoegd).

Ik ben gisteren naar de Flash geweest in de bioscoop.
Het begin is echt fantastisch en heeft een beetje lugubere humor.
Al vrij snel komt het verhaal op het punt van de Flashpoint verhaallijn, maar dat hebben ze niet een op een gekopieerd.
Supergirl was goed neergezet, alhoewel ze iets meer van Power Girl had qua houding. 
Personages komen goed tot hun recht in de film en het is zeker een aanrader om te kijken.

Er is een post credits scene.
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe featurette van Haunted Mansion:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Zo'n 15 jaar geleden, om precies te zijn op 15 augustus 2008, kwam er een animatiefilm in de bioscoop die zich afspeelde in het Star Wars-universum: The Clone Wars. De film speelt zich af na het eind van Star Wars: Episode II - Attack of the Clones en laat zien hoe de Republiek zich verweert tegen de Seperatisten onder leiding van Count Dooku (Christopher Lee (de Lord of the Rings- en Hobbit-trilogieën, The Man with the Golden Gun, Charlie and the Chocolate Factory)). Obi-Wan Kenobi (James Arnold Taylor (Ratchet & Clank (2016), Atlantis: Milo's Return, Johnny Bravo)) moet samen met zijn leerling Anakin Skywalker (Matt Lanter (Heroes (2006-2010), Disaster Movie) de zoon van Jabba the Hutt (Kevin Michael Richardson (Lilo & Stitch, The Super Mario Bros. Movie), Rotta the Huttlet (David Acord), redden van de Seperatisten en daarbij worden ze bijgestaan door een jonge Padawan genaamd Ahsoka Tano (Ashley Eckstein (Sydney White)). Ahsoka is toegewezen tot Skywalker door Meester Yoda (Tom Kane (The Smurfs (2011))) om hem te leren wat verantwoordelijkheid is, aangezien Anakin dat op zijn jonge leeftijd nog niet onder de knie heeft. Aanvankelijk terughoudend, leert hij om uiteindelijk Tano te respecteren, bouwen ze een goede leerling-meesterrelatie op en tenslotte loopt alles goed af in de film. 

Behorend tot buitenaardse wezens die de Togruta (zelfbewuste mensachtigen met grote hoorns en bijbehorende staarten aan het hoofd, gecombineerd met een felgekleurde huid) heten, wordt Ahsoka door haar Force-gevoeligheid al op jonge leeftijd ontdekt door Jedi-meester Plo Koon en naar de Jediraad gebracht, waar Yoda besluit om haar Anakin's leerling te laten worden. De rest is geschiedenis. Tenminste, voor wat de film betrof. The Clone Wars diende namelijk als lanceerpunt voor een animatieserie die men bij Lucasfilm zo'n 2 maanden later wilde gaan uitzenden op Cartoon Network, ook onder de naam The Clone Wars. De serie was oorspronkelijk bedoeld als een bundel van allerlei verhalen uit de kloonoorlogen, maar naarmate de serie vorderde en uitgebreid werd met meer seizoenen, werden bepaalde verhaallijnen uitgespreid over opeenvolgende afleveringen. Een van deze verhaallijnen was die van Ashoka Tano, die uiteindelijk Padawan-commandant wordt bij het Grote Republieksleger in het 501ste Legioen. In de tussentijd blijft ze een leerling van Anakin en vindt ze ook een goede leraar in Kapitein Rex (Dee Bradley Baker (Space Jam, Phineas & Ferb, Avatar: The Last Airbender)), een kloonkapitein waar zij en Skywalker veel veldslagen mee winnen. Een trailer voor alle 7 seizoenen van The Clone Wars vind je hieronder:Naast een akkefietje op de planeet Mortis, waar Ahsoka dood gaat maar door een representatie van de Force weer tot leven wordt gewekt en als cadeautje een klein uiltje als huisdier krijgt, winnen zij en haar Jedi Meester veldslag na veldslag en wordt ze ook goede vrienden met mede-Padawan Barriss Offee (Meredith Salenger (Teen Titans Go! To the Movies)). Aan dit alles komt echter een abrupt einde wanneer een bom afgaat bij 1 van de Jedi Tempels en Ahsoka door de Jediraad beschuldigd wordt van deze terroristische aanslag. De reden hiervoor? De moord van de enige verdachte van de aanslag, waar Ahsoka toevallig bij aanwezig was. Door deze gebeurtenis, maar ook door het feit dat Ahsoka uit de gevangenis ontsnapt en in de onderwereld van Coruscant verdwijnt, zorgt er na haar arrestatie voor dat de Jediraad uiteindelijk besluit haar van haar Jedi-status te ontdoen. Gelukkig gelooft Anakin in haar onschuld, wat leidt tot de ontmaskering van de echte dader: niemand minder dan Barriss Offee! Ahsoka wordt vervolgens vrijgesproken, maar heeft wel haar vertrouwen in de Jediraad verloren en dus kiest ze ervoor om het leven als Padawan achter zich te laten en als een vrije Force-gebruiker te leven.

Na de uitvoering van Order 66 een paar jaar later, waarbij veel Jedi om het leven werden gebracht en Anakin overliep naar de Dark Side, wordt Ahsoka benaderd door Bail Organa om het begin van het Verzet te vormen. De jonge Padawan voelt zich nog steeds verbonden tot de Jedi en wilt koste wat kost voorkomen dat de Sith de overhand krijgen, dus uiteindelijk stemt ze toe om onder de codenaam 'Fulcrum' de bemanning van het rebellenschip Ghost te versterken in de strijd tegen het kwaad. Deze bemanning bestaat uit de volgende leden: Kanan Jarrus (Freddie Prinze Jr. (Scooby-Doo (2002), I Know What You Did Last Summer)) (een voormalig Jedi-leerling die nu de leiding heeft over de bemanning van de Ghost), Ezra Bridger (Taylor Gray (Hawaii Five-0 (2010-2020))) (een jonge Padawan die getraind wordt door Kanan), Hera Syndulla (Vanessa Marshall (Tiya Star Trek: Lower Decks, Harley Quinn)) (een Twi'lek (mensachtige alien met 2 staarten en groene huid) piloot die later een rebellengeneraal wordt), Sabine Wren (Tiya Sircar (The Good Place)) (een jonge Mandaloriaanse krijger), Garazeb "Zeb" Orrelios (Steve Blum (Shazam!, Bumblebee)) (voormalig lid van de Lasat (mensachtige aliens afkomstig van de planeet Lasan in de Outer Rim) erewacht die wil dat de Empire boet voor wat ze zijn volk hebben aangedaan) en Chopper (Dave Filoni (producent voor The Mandalorian en The Book of Boba Fett)) (een kleine astromech droid die de eigendom is van Hera).

Ahsoka's avonturen met de bemanning van de Ghost worden allemaal verhaald in de animatieserie Rebels die vanaf 13 oktober 2014 tot en met 5 maart 2018 op Disney XD te zien was (zie de trailer voor deze serie hieronder). Ook deze serie (die in totaal 4 seizoenen telt) werd vooraf gegaan door een geanimeerde televisiefilm die Star Wars Rebels: Spark of Rebellion heette en die werd uitgezonden op 3 oktober 2014, 10 dagen eerder dan de serie dus. Zowel de film als de serie speelt zich 5 jaar voor Star Wars: A New Hope af, een tijd waarin de Galactic Empire al 14 jaar aan de macht is en er net een begin is gemaakt aan wat later zou uitgroeien tot de Rebel Alliance. Ahsoka voorziet de bemanning van de Ghost met allerlei handige tactieken om uit de handen van de Empire te blijven terwijl ze ook wapens en andere benodigdheden doorsluist. Ook is ze onder de aanname dat haar vroegere mentor, Anakin, omgekomen is tijdens Order 66. Vandaar dat ze haar ogen niet kan geloven als ze in de finale van seizoen 2 Darth Vader tegenkomt en haar Jedi-meester herkent onder een laag van haat en agressie. Meteen breekt er een lichtzwaardduel uit tussen de 2 terwijl Ahsoka probeert om voornamelijk Ezra te laten ontsnappen. Een lichtzwaardduel met een onfortuinlijk eind voor 1 van deze 2 Jedi...Of tenminste, zo leek het. In een aflevering van het 4de seizoen met de titel 'A World Between Worlds' wordt Ahsoka namelijk gered door een Ezra Bridger uit de toekomst, die via een portaal in een verlaten Jedi-tempel op de planeet Lothal op een plek terecht komt waar geen tijd en ruimte bestaat. Via een andere portaal komt Ezra uit op het moment voordat Ahsoka de genadeklap krijgt van Vader en redt haar vervolgens uit deze benarde situatie. Uiteindelijk ontsnappen de twee uit deze plek tussen tijd en ruimte en gaan ieder hun eigen weg, voor Ahsoka vooral om de loop van de tijdlijn niet te beïnvloeden. Jaren gaan voorbij, waarbij de Rebellen overwinning op overwinning boeken en uiteindelijk zelfs de Empire tijdens het gevecht op Endor helemaal verslaan. Een tijd van zege en rust breekt aan, de bemanning van de Ghost gaan uit elkaar en uiteindelijk is het tijd voor Ahsoka om op te duiken en de hulp in te schakelen van Sabine Wren. Ezra Bridger, waar Ahsoka haar leven aan te danken heeft, is tijdens een gevecht met Grand Admiral Thrawn (Lars Mikkelsen (House of Cards, Sherlock (2010-2017))) (een mensachtige alien met blauwe huid en rode ogen die een hoge rank bekleed tijdens het bewind van de Empire) namelijk verdwenen in hyperspace en nu is het de tijd om hem te gaan zoeken...

En daar hield de verhaallijn op wat betreft Rebels. Meteen na het eind van deze serie waren fans superbenieuwd naar hoe de verhaallijn zich verder zou gaan ontwikkelen en ze hoefden gelukkig niet lang te wachten op nieuws. In november 2020, zo'n 2 jaar daarna, maakte Ahsoka namelijk haar allereerste live-action verschijning in het 2de seizoen van de Disney+-serie The Mandalorian. Al lange tijd gingen er geruchten dat het personage haar opwachting zou maken in deze serie en dat de rol vermoedelijk vertolkt zou gaan worden door Ashley Eckstein, die ook de stem deed in zowel The Clone Wars als Rebels. Maar uiteindelijk werd besloten dat Rosario Dawson (Daredevil (Netflix), Haunted Mansion, Sin City) het personage zou gaan spelen, allereerst in The Mandalorian en later ook in haar eigen soloserie voor Disney+, zo werd tijdens de Disney Investor Meeting 2020 bekend gemaakt. Ahsoka zou een spin-off zijn van The Mandalorian en zou zich afspelen in dezelfde tijd, net als The Book of Boba Fett. En net zoals bij de andere series, zou ook deze ontwikkeld worden door Jon Favreau en Dave Filoni. Filoni zou eveneens verantwoordelijk zijn voor de regie van meerdere afleveringen, net zoals de regisseurs die later aan het rooster werden toegevoegd, te denken aan bijvoorbeeld Steph Green (Luke Cage, Watchmen (2019)), Jennifer Getzinger (Westworld, Jessica Jones) en Geeta Patel (Runaways, House of the Dragon).

Naast Dawson werden er ook andere acteurs/actrices aan de cast toegevoegd, namelijk Natasha Liu Bordizzo (The Greatest Showman, Day Shift) als Sabine Wren, Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, Scott Pilgrim vs. the World, Live Free or Die Hard) als Hera Syndulla en Eman Esfandi (King Richard) als Ezra Bridger. Tegelijkertijd keerden ook Hayden Christensen (Jumper, New York, I Love You) (als Anakin Skywalker/Darth Vader), Lars Mikkelsen (als Grand Admiral Thrawn), Temuera Morrison (Aquaman, Moana, Green Lantern) (als Kapitein Rex), Diana Lee Inosanto (Blade (1998), The Time Machine (2002)) (als Morgan Elsbeth) en Genevieve O'Reilly (The Legend of Tarzan (2016), Tolkien) (als Mon Mothma) terug uit andere Star Wars-projecten en werden er nieuwe rollen vervuld door Ray Stevenson (de Thor-films, Punisher: War Zone, de Divergent-trilogie) (als Baylan Skoll) en David Tennant (Doctor Who, Harry Potter and the Goblet of Fire) (als de droid Huyang). Het filmen voor Ahsoka vond plaats tussen 9 mei 2022 en oktober van hetzelfde jaar.

Nog niet veel is bekend over het plot van Ahsoka, maar wel dat het zich afspeelt na de val van de Galactic Empire en na de gebeurtenissen van The Mandalorian en The Book of Boba Fett. Voormalig Jedi-Padawan Ahsoka Tano vervolgt in haar serie nog steeds de zoektocht naar Ezra Bridger, waarvan ze gehoord heeft dat Grand Admiral Thrawn iets met zijn verdwijning te maken heeft. Haar onderzoek leidt haar naar allerlei mystieke plaatsen waar ze wel of geen gevaar loopt, terwijl een opkomende bedreiging misschien de val van het hele universum kan betekenen. Kan ze Ezra succesvol opsporen? En wat voor plannen heeft Grand Admiral Thrawn, de ultieme mastermind die iedereen 7 stappen voor is, nadat de Empire verslagen is? Je komt erachter wanneer Ahsoka op Disney+ verschijnt vanaf 23 augustus 2023. Check alvast de trailer hieronder:


 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe featurette van Oppenheimer:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Ahsoka:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Dat ziet er goed uit!  :duim:
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Laatste trailer voor Blue Beetle:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Als je het hebt over een van de langstlopende animeseries aller tijden, dan is One Piece daar toch wel een van. Momenteel staat deze serie namelijk op de 16de plaats met (momenteel) 1069 afleveringen en wordt deze vooraf gegaan door series als Doraemon, Chibi Maruko-chan en Ojarumaru. Oorspronkelijk bedacht door de Japanse Eiichiro Oda en uitgebracht als een manga in een van de augustusnummers van het weekblad Weekly Shõnen Jump in 1996, gaat One Piece over een 17-jarige jongen met de naam Monkey D. Luffy, die er al zijn hele leven van droomt om een piraat te worden. Samen met de bemanning van een schip genaamd de Going Merry, reist Monkey de wereldzeeën af om de legendarische schat, de One Piece, te vinden en zo koning van alle piraten te worden. Oda vond inspiratie voor de manga toen hij op jonge leeftijd de serie Vicky the Viking (in het Nederlands Wickie de Viking) volgde en zijn interesse in piraten hem motiveerde om korte verhaaltjes te tekenen. Met behulp van de biografieën van piraten die echt hadden bestaan, verwerkte hij bepaalde karaktertrekken in veel van de door hem bedachte personages en ook raakte hij geïnspireerd door The Wizard of Oz (1939). Vooral deze laatste film liet hem zien dat, in een verhaal, de beloning van een avontuur niet altijd het avontuur zelf hoeft te zijn, ondanks dat de weg naar een eindpunt belangrijk is, maar dat het vitaal is dat bepaalde personages een doel in hun leven moeten hebben dat hen motiveert.

Oda's verhalen over Monkey D. Luffy bleven echter niet lang alleen in manga-vorm bestaan. Al snel had de Japanse animatiestudio Toei Animation interesse om de manga om te zetten in een animeserie, die ze wilden gaan uitzenden via de Japanse televisiezender Fuji TV. Eiichiro en de uitgeverij die One Piece tot dan toe had gepubliceerd, Shueisha, hadden hier wel oren naar en zo gebeurde het dat de allereerste aflevering op 20 oktober 1999 werd uitgezonden. Zo'n 5 jaar later, op 8 juni 2004, verwierf het Amerikaanse televisieproductiebedrijf 4Kids Entertainment de licentierechten van de anime, wat als gevolg had dat ook mensen in Amerika via de televisiezender Fox konden genieten van de avonturen van Monkey. Het internationale publiek bleef daarna niet lang achter. Tel daarbij op dat, gedurende de jaren die volgden, er 15 geanimeerde bioscoopfilms, 13 televisiespecials, verschillende games voor zowel de Playstation als de Game Boy/Nintendo 3DS, diverse boeken en zelfs een speciaal One Piece Magazine zijn verschenen, dan kun je je wel inbeelden waarom de manga en anime al zo lang meegaan. De populariteit van One Piece is al die tijd ongekend gebleven en voorlopig zal dat ook niet veranderen, aangezien er nog steeds nieuwe manga's verschijnen en de anime ook nog wekelijks nieuwe afleveringen voorbrengt. De intro van de in het Engels nagesynchroniseerde versie kun je hieronder bekijken en de complete tijdlijn van alle One Piece-merchandise kun je via deze link vinden.Het verhaal van One Piece begint wanneer de beruchte piratenkoning Gol D. Roger door een executie van de World Government (een corrupte wereldregering, geleid door de 'Vijf Ouderen' vanuit Pangaea Castle, die door machtsmisbruik en onderdrukking de wereld in zijn macht heeft) om het leven komt. Voor hij echter het loodje legt, verklaart hij dat zijn schat, de zogeheten 'One Piece', verborgen ligt en dat alleen de allerbeste piraat in staat is om deze te vinden. Een uitdaging die precies is weggelegd voor Monkey D. Luffy, een 17-jarige jongen die jaren na het overlijden van Gol D. Roger met zijn eigen bemanning op zoek gaat naar de One Piece. Bijzonder om te vermelden is dat Monkey op jonge leeftijd per ongeluk een Devil Fruit heeft opgegeten, waardoor hij nu de eigenschappen van rubber heeft (oftewel: hij is een soort Mr. Fantastic van de Fantastic Four) maar tegelijkertijd niet meer kan zwemmen. De bemanning van Luffy bestaat onder andere uit de zwaardvechter Roronoa Zoro, de navigator/kaartlezer Nami, de sniper Usopp, de chef-kok Sanji, het kleine transformerende rendiertje Tony Tony Chopper, de archeoloog/geschiedkundige Nico Robin, de cyborg Franky, de musicus Brook en de stuurman Jimbei. Samen vormen ze de Straw Hat Pirates, genoemd naar het hoofddeksel dat Monkey ten alle tijden draagt, klaar om de woeste wateren te bedwingen om op zoek te gaan naar de ultieme schat.

Een live-action One Piece-serie of -film is al jaren iets wat volgens fans van de anime ontbreekt. Sinds 1996 moesten ze het namelijk doen met de manga, anime, televisiespecials, games en een magazine en hoewel het klinkt als een first world problem, moest men toch toezien hoe animes als Ghost in the Shell, Alita: Battle Angel, Dragon Ball Z en zelfs Pokémon werden omgezet in live-action films. Waar bleef er dan eentje voor One Piece? Gelukkig kwam aan dit gebrek een eind toen in juli 2017 de hoofdredacteur van Weekly Shõnen Jump, Hiroyuki Nakano, aankondigde dat de Amerikaanse televisieproducent Tomorrow Studios en Shueisha de produktie zouden gaan verzorgen van een live-action One Piece-serie. Eiichiro zou uitvoerend producent worden, samen met de directeurs van Tomorrow Studios, Marty Adelstein en Becky Clements. In januari 2020 werd bekend gemaakt dat Netflix het uit 10 afleveringen bestaande eerste seizoen had besteld en dat de serie zou beginnen met de 'East Blue Saga', waar ook de anime in 1999 mee startte. Het filmen van One Piece begon vervolgens op 31 januari 2022 en eindigde in augustus van hetzelfde jaar met o.a. Marc Jobst (The Witcher, The Punisher) als regisseur van de eerste 2 afleveringen.

De cast bestaat uit voornamelijk onbekende acteurs en actrices (voor mij dan, tenminste). Om er maar een paar te noemen: Iñaki Godoy (The Imperfects) als Monkey D. Luffy, Mackenyu (Pacific Rim: Uprising) als Roronoa Zoro, Emily Rudd (de Fear Street-trilogie) als Nami, Jacob Romero (Grey's Anatomy) als Usopp, Taz Skylar (The Lazarus Project (2022)) als Sanji, McKinley Belcher III (Ozark, The Art of Racing in the Rain) als Arlong (kapitein van de Arlong Pirates), Stevel Marc (The Mauritanian) als Yassop (de vader van Usopp) en Peter Gadiot (Silo, Yellowjackets) als Shanks (Luffy's jeugdheld en kapitein van de Red-Haired Pirates). One Piece speelt zich af in een alternatieve versie van de wereld die zich momenteel in de 'Gouden Eeuw van de Piraten' bevindt. Genadeloze en moordzuchtige piraten bevaren de wereldzeeën en alleen de sterksten van hen hebben de kans om de mythische schat, die bekend staat als de 'One Piece' en nagelaten is door de beruchte piratenkoning Gol D. Roger, in handen te krijgen. Jaren na Gol's dood droomt de jonge Monkey D. Luffy van zijn eigen bemanning, het vinden van de One Piece en tenslotte van het tot piratenkoning verklaren van zichzelf. Na het eten van een Devil Fruit, waardoor zijn lichaam in rubber lijkt te zijn veranderd, krijgt Luffy enorme krachten en lenigheid. Wanneer het eindelijk tijd is om het ruime sop te kiezen, begint hij zijn wereldreis vanuit Foosha Village en al gauw bevindt hij zich op het grootste avontuur van zijn leven.

Ben jij al benieuwd naar One Piece? Of ben je er niet zo stuk van? Je kunt de complete serie op Netflix bekijken vanaf 31 augustus 2023. Hieronder staat alvast de trailer:

   
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor One Piece:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

De wereld werd voor het eerst aan de racesimulatiegame Gran Turismo geïntroduceerd toen deze in 1997 voor de Playstation beschikbaar kwam. Ontwikkeld door de Japanse videogameontwikkelaar Polyphony Digital, dat in eerste instantie onderdeel was van Sony maar later een zelfstandig bedrijf werd dankzij het succes van Gran Turismo, werd het spelletje geproduceerd door het hoofd van het bedrijf, Kazunori Yamauchi. Eerder had Polyphony al games als Motor Toon Grand Prix en Motor Toon Grand Prix 2 gemaakt, maar toen ze met Gran Turismo kwamen, was het hek van de dam. Met een recordaantal van 10.850.000 verkochte exemplaren is deze racesimulatiegame niet alleen het meest populaire, maar ook het best verkochte racespelletje dat Sony ooit verkocht heeft (echt waar, geen andere door Sony geproduceerde racesimulator heeft het ooit nog geëvenaard om zulke verkoopcijfers te genereren). De formule tot succes, behalve de 5 jaar die nodig was om het perfecte racespel te ontwikkelen? Een hele hoop factoren: de graphics, het grote aantal gelicenseerde auto's, aandacht voor specifieke voertuigdetails, realistisch bestuurdersvermogen voor de racewagens en de mogelijkheid om je eigen behaalde resultaten af te stemmen op je volgende race. Niet helemaal onlogisch dus om, vanwege het overweldigende succes, te gaan denken aan vervolgspelletjes...

Waren het in de originele Gran Turismo nog autonamen als de Aston Martin DB7 Volante, de Chevrolet Camaro Z28, de Mitsubishi GTO '95 TWINTURBO, de Nissan PRIMERA '95 2.0Te of de Toyota COROLLA LEVIN BZG waarin je als bestuurder/speler kon plaats nemen, dan werd dit lijstje in Gran Turismo 2 nog eens uitgebreid met bijvoorbeeld de Alfa Romeo Spider 2.0 TS, de Audi S4, de Chrysler Phaeton, de Dodge Charger '71 en de Lotus Esprit GT1. En zo kan ik nog wel honderden automerken noemen die in de aansluitende sequels werden toegevoegd. Sequels, zeg je? Zeker! De Gran Turismo-franchise is inmiddels zo sterk uitgegroeid dat er inmiddels alweer 7 vervolgspelletjes zijn uitgebracht. Deze zijn, in volgorde van publicatiedatum: Gran Turismo 2 (1999), Gran Turismo 3: A-Spec (2001), Gran Turismo 4 (2004), Gran Turismo 5 (2010), Gran Turismo 6 (2013), Gran Turismo Sport (2017) en Gran Turismo 7 (2022). En dan heb ik het nog geen eens over de verschillende demo's die van de hoofdspellen zijn afgesplitst, zoals met name Gran Turismo 4 - Toyota Prius, Gran Turismo 4 - Nissan Micra Edition en Tourist Trophy, een motorfietsgame. Qua merchandise hebben ze bij Polyphony Digital ook niet stil gezeten, want door de jaren heen hebben ze niet alleen een controller in de vorm van een stuur uitgebracht, maar zijn er ook modelauto's uitgebracht en is er zelfs Gran Turismo Drive, een real-life straat in Bathurst in Australië!

In 2006 werd GT Academy bedacht door Darren Cox, een leidinggevende bij Nissan Europe. Dit was een competitie om spelers van het spel de kans te bieden echte raceautocoureurs te worden. Deelnemers van deze wedstrijd, waarvan je afleveringen kon bekijken via het Youtube-kanaal van Playstation, werden tijdens verschillende rondes aan allerlei tests en trainingen onderworpen, puur om te kijken of ze het in zich hadden om mee te doen aan een echte race. Voorwaardes voor het programma waren wel dat men boven de 18 jaar was, een geldig rijbewijs had en nog nooit eerder een overeenkomst had gesloten met de UK Motor Sport Association, dat laatste om iedereen een gelijke kans te bieden. Vervolgens moest men tijdens 4 rondes in verschillende Nissan-auto's in Gran Turismo 6 de snelste tijd neerzetten om door te gaan naar de Nationale Finale, waar deelnemers klaar gestoomd werden om aan echte races mee te doen. Uiteindelijk kwam er 1 winnaar uit de bus, die mee mocht doen met de 24 Hours of Le Mans in Frankrijk en/of de Dubai 24 Hour in de Verenigde Arabische Emiraten. Een van de jongste winnaars ooit van GT Academy, Jann Mardenborough met een leeftijd van 19 jaar, versloeg in 2011 90.000 deelnemers en werd vervolgens beloond met een contract met Nissan en deelname aan de Dubai 24 Hour; de start van zijn professionele coureurscarrière, terwijl hij van tevoren nog nooit aan een race had meegedaan. Behalve dan via een beeldscherm.

De GT Academy, en dan met name het succesverhaal van Mardenborough, wilde men al een tijdje omzetten in een gedramatiseerde bioscoopfilm. Zeker al sinds 2013 waren hier al plannen voor, toen Sony Pictures aankondigde dat Michael De Luca en Dana Brunetti (die beiden al 3 jaar eerder hadden meegeholpen aan de produktie van The Social Network) zouden samenwerken om de film te produceren naar een script van Alex Tse (Watchmen (2009)). Regisseur Joseph Kosinski (Tron: Legacy, Top Gun: Maverick) werd in 2015 aangenomen, maar tegen de tijd dat het 2018 werd, had deze hier geen tijd meer voor en werd er langzaam uitgekeken naar iemand anders die de film zou regisseren. Pas in mei 2022 werd er nieuw leven in het project geblazen toen Neill Blomkamp (regisseur van o.a. District 9 en Chappie) werd ingehuurd en Jason Hall (die voorheen al aan films als American Sniper en Paranoia had geschreven) erbij werd gehaald om samen met Tse het script te verbeteren. En zo kwam het dat deze racefilm toch nog op de goeie weg kwam te zitten.

Gran Turismo is gebaseerd op het ongelooflijke verhaal van Jann Mardenborough (Archie Madekwe (Midsommar)), een middelmatige spoorwegmedewerker en fanatieke gamer wiens vaardigheden met het racespel Gran Turismo ervoor zorgen dat hij, via een reeks van door Nissan gesponsorde videogamecompetities, een levensechte raceautocoureur wordt. Met een vader (Djimon Hounsou (Shazam!, A Quiet Place Part II, Gladiator)) die hem niet begrijpt, probeert Jann om hem op andere gedachten te brengen door mee te doen aan de GT Academy. Daar krijgt hij een zware training onder het toeziend oog van voormalig autocoureur Jack Salter (David Harbour (Stranger Things, Black Widow)) en Nissan-marketingleidinggevende Danny Moore (Orlando Bloom (de Lord of the Rings- en Hobbit-films, de Pirates of the Caribbean-quintologie)). Matty Davis (Darren Barnet (Never Have I Ever)), een mededeelnemer die jaloers is op Jann, probeert hem op allerlei manieren te dwarsbomen terwijl Jann zelf indruk probeert te maken op mededeelneemster Leah Vega (Emelia Hartford (A Hollywood Christmas)), op wie hij een oogje heeft. Lesley Mardenborough, Jann's moeder, wordt gespeeld door Geri Halliwell (juist ja, van de Spice Girls!). Ben jij al benieuwd of Jann het in zich heeft om een levensechte raceautocoureur te worden? En sta je al te popelen om naar de bioscoop te racen om deze biografische dramafilm te gaan bekijken? Gran Turismo draait vanaf 10 augustus 2023 in de bioscoop, dus start je motor maar vast. Hieronder kun je alvast genieten van de 2 trailers:


   
 
 

 
 
Gebruikersavatar
ggj
Berichten: 564
Lid geworden op: zo nov 15, 2020 9:27 am

Ik heb Secret Invasion (2023) afgekeken. Ik vond het maar matig. Kon makkelijk in 1 film
Gebruikersavatar
Large
Premium
Berichten: 790
Lid geworden op: za nov 07, 2020 12:05 pm
Locatie: Berkel

Ik vond het vooral sterke dialogen hebben en visueel wel goed gedaan.

Maar het einde was toch wat teleurstellend...
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik moet het nog zien, maar dit nodigt niet echt uit om te gaan kijken.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe TV-spot voor Ahsoka:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Denzel Washington, die naam zegt je waarschijnlijk wel wat. Deze producent, regisseur en vooral acteur heeft namelijk al heel wat films op zijn naam staan. Wat te denken van bijvoorbeeld Malcolm X, Training Day, Remember the Titans en Man on Fire. En zo kan ik nog wel tientallen films noemen waarin hij heeft gespeeld. Het begon allemaal toen Denzel Hayes Washington Jr. op 28 december 1954 geboren werd in Mount Vernon, net ten noorden van de Bronx in New York. Zijn ouders waren Lennis 'Lynne' Washington, een schoonheidssaloneigenaar afkomstig uit Georgia, en Denzel Hayes Washington Sr., een warenhuismedewerker maar tegelijkertijd ook predikant bij een Pinkstergemeente en werknemer bij de New York City Water Department. Toen Denzel 14 jaar oud was, lagen zijn ouders echter in een scheiding en bleef hij bij zijn moeder wonen, die hem naar de Oakland Military Academy stuurde. Die beslissing veranderde zijn leven, want als hij het pad had gevolgd waar hij al op zat, namelijk het straatleven met 'makkers' die later in jeugddetentie zouden eindigen, dan zou hij het niet overleefd hebben. Later kwam Washington op Fordham University terecht, waar hij een bachelordiploma in Drama en Journalisme behaalde. Toch wist hij niet zeker wat de toekomst hem zou kunnen bieden, dus nam hij een semester vrij en fungeerde hij als artdirector op een zomerkamp. Daar suggereerde een collega dat hij acteerlessen zou kunnen volgen nadat hij aan een talentenshow had meegedaan en opeens ging er bij Denzel een lampje branden.

De herfst daarop keerde hij terug naar Fordham University met een nieuw doel, namelijk een acteursopleiding volgen. Al snel landde hij toneelrolletjes in o.a. Othello van Shakespeare, waarna hij afstudeerde en terugging naar New York om professioneel acteur te worden. Een van zijn eerste rollen was die van een jonge Robert Eldridge in de televisiefilm The Wilma Rudolph Story (of kortweg Wilma). Hierna promoveerde hij al snel naar bijrolletjes in bioscoopfilms als Carbon Copy, Power en Cry Freedom, waarvoor hij genomineerd was voor een Oscar voor Best Supporting Actor. Mede door deze Oscarnominatie kwam het dat zijn rollen steeds groter en groter werden, maar zijn echte doorbraak kwam pas toen hij in de biografische dramafilm Malcolm X speelde. Hierin speelde hij namelijk de rol van Malcolm X, een voorvechter van Afro-Amerikanen en een van de militantste zwarte seperatistische leiders die Amerika ooit heeft gekend (naast Martin Luther King, die een drastisch andere aanpak had om op te komen voor de gemiddelde Afro-Amerikaan). Voor Malcolm X werd Washington niet alleen genomineerd voor een Oscar voor Best Actor, maar ook voor een Golden Globe voor dezelfde categorie. Denzel vervolgde hierna zijn carrière door te acteren in onder andere Much Ado About Nothing, Crimson Tide, Courage Under Fire en Remember the Titans, waarin hij een American footballcoach speelde.

De enige keer dat Washington een Oscar voor Best Actor won, was voor zijn rol in de crime thriller Training Day. Zijn medespeler hierin was Ethan Hawke (Dead Poets Society, The Purge, Moon Knight) en samen gaven ze in deze film gestalte aan 2 Los Angeles Police Department-agenten die proberen illegale narcotica op te sporen in een achterstandswijk van Los Angeles. Helaas voor Denzel won hij tot nu toe hiermee zijn eerste en laatste Oscar voor een hoofdrol, want de rollen die hij hierna accepteerde brachten hem in het uiterste geval 'slechts' een Oscar-nominatie op (zoals voor Flight en The Tragedy of Macbeth). Wel nam zijn keuze voor rollen een andere wending na Training Day. Waren het voorheen nog dramafilms, biografieën over beroemde mensen en hier en daar een kleine thriller, dan was het nu tijd voor de wat serieuzere aktiethrillers zoals Man on Fire, Deja Vu, The Taking of Pelham 123 en Unstoppable. En hierna had hij nog niet genoeg van het aktiegenre, want toen hij de kans kreeg om weer samen te werken met regisseur Antoine Fuqua (King Arthur (2004), Olympus Has Fallen, The Magnificent Seven (2016)), met wie hij al eerder Training Day had gemaakt, kon hij het niet laten om de rol van Robert McCall op zich te nemen in een aktiethriller met de naam The Equalizer. Een trailer voor deze film staat hieronder:The Equalizer is losjes gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren '80. Toendertijd werd de rol van Robert McCall nog gespeeld door Robert Woodward (The Wicker Man (1973), Hot Fuzz) en liep de serie voor 4 seizoenen totdat de Amerikaanse televisiezender CBS in 1989 de stekker uit The Equalizer trok. De spionnenthriller ging aanvankelijk over een ex-undercover agent die zich probeert te verzoenen met zijn verleden door zichzelf en zijn ervaring als spion aan te bieden aan onschuldige mensen die vaak het slachtoffer zijn van illegale praktijken, zoals diefstal en geweld. Je zou het misschien kunnen vergelijken met John Wick; beiden mannen die met pensioen zijn, maar wel hun vaardigheden opnieuw inzetten voor het grotere goed. Met soms nog eens evenveel geweld in beide gevallen. In eerste instantie zou Russell Crowe (A Beautiful Mind, Gladiator, Thor: Love and Thunder) de rol van McCall op zich nemen, maar nadat Sony Pictures in 2011 de financiën voor de film op zich hadden genomen en ze Antoine Fuqua hadden ingehuurd, werd uiteindelijk Denzel Washington gekozen. En dat legde de filmstudio geen windeieren, want met een opbrengst van wereldwijd bijna 200 miljoen dollar belandde de thriller tenslotte in de top 15 van films met de hoogste opbrengst van 2014. Een aardige prestatie dus.

Het zal je dus waarschijnlijk niet verbazen dat Sony een sequel wilde. En die kregen ze in 2018, toen The Equalizer 2 in de bioscoop verscheen. Was het in de eerste film nog Robert McCall die een prostitué genaamd Teri (echte naam Alina) (Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, If I Stay, Carrie (2013))) helpt om uit handen te blijven van de Russische maffia, waarbij hij de slechteriken op brute wijze het loodje laat leggen en zelfs naar Rusland gaat om de grote baas te elektrocuteren, dan is het in de sequel een tikkeltje erger. In deze film vind het eindgevecht, geloof het of niet, zelfs plaats tijdens een orkaan! Deze keer is het niet de Russische maffia, maar een ex-collega van Robert die een huurling is geworden omdat hij zich afgewezen voelt door de Amerikaanse overheid en daarom een voormalig werkgenoot en de beste vriendin van Robert vermoordt. Vind je het gek dat Robert zich vervolgens genoodzaakt voelt om de arme stakker met zijn eigen mes dood te steken? Boontje komt om zijn loontje. Uiteindelijk komt alles dus toch nog goed en kan McCall desalniettemin genieten van zijn pensioen terwijl hij een huisje aan het strand heeft waar hij uitzicht heeft op het rustige zeewater. Bijna net als zijn voorganger deed ook The Equalizer 2 goede business op het witte doek, dus bestelde Sony ook deze keer weer een vervolg. En zo zijn we aanbeland bij The Equalizer 3 die binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn.

Komt Robert McCall ooit toe aan zijn pensioen? Goede vraag, die waarschijnlijk niet beantwoord zal worden in de 3de Equalizer-film. Deze keer verhuist de beste man naar het zuiden van Italië om zich van zijn verleden te ontdoen. Maar schijn bedriegt, want ook deze keer moet Robert het afleggen tegen mensen die de onschuldigen kwaad doen. Ook komt hij erachter dat zijn nieuwe vrienden onder de duim zitten van de Siciliaanse maffia, dus dat helpt ook niet echt. Met niets beters te doen, weet McCall wat ook deze keer op zijn agenda staat: zijn vrienden beschermen tegen het kwaad. En dan niet met lieve woordjes, maar met alle brute marteltechnieken die hij ooit in zijn spionnenbestaan heeft geleerd. Het leukste van The Equalizer 3 is bovendien misschien nog wel het feit dat Denzel Washington in deze film herenigd wordt met Dakota Fanning (War of the Worlds (2005), de Twilight-quintologie, Ocean's 8). Ze hebben namelijk al sinds 2004, toen Dakota nog maar 10 jaar oud was en ze samen acteerden in Man on Fire, niet meer met elkaar samen gewerkt. Ook deze keer werd de film weer geregisseerd door Antoine Fuqua, net als de vorige 2 delen, dus dat belooft veel goeds. Ben jij al klaar voor de aktie die deze film te bieden heeft? The Equalizer 3 staat voor 31 augustus 2023 op de bioscoopagenda, dus bereid je maar vast voor. De trailer voor deze spannende thriller kun je hieronder bekijken:


 
Gebruikersavatar
thomassio
Premium
Berichten: 440
Lid geworden op: ma nov 09, 2020 6:19 pm
Contacteer:

Ik ging gisteren naar het kijkhuis om Asteroid City te zien, maar had me vergist in de dag dus hij draaide 's middags niet. Toen ben ik maar een willekeurige film die wel draaide wezen kijken. Ik zat in een zaal met alleen maar oude mensen en tot overmaat van ramp was de popcorn ook nog eens op!

Toch was het geen onaangename ervaring. Het was een zeer ontroerende film die ik wel aan kan raden.
L'Envol is een Franse arthouse over een houtbewerker die terugkeert van de eerste wereldoorlog en zijn dochter opvoedt.
Ik had nog even de trailer opgezocht maar die verraadt eigenlijk al grotendeels het plot.Een prachtfilm!
 
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het begon allemaal in 1920, toen de Britse schrijfster Agatha Christie met een detective op de proppen kwam die de wereld als een vloedgolf met zijn populariteit overspoelde. De inspiratie voor deze speurneus, die onder de naam Hercule Poirot moorden en andere misdaden oploste, kwam voornamelijk uit de Sherlock Holmes-boeken van Arthur Conan Doyle. Maar ook andere fictieve detectives, die in die tijd in de boeken van Marie Belloc Lowndes (zoals de Franse Hercules Popeau) en Frank Howel Evans (zoals de gepensioneerde politieagent Monsieur Jules Poiret) voorkwamen, zorgden bij Christie voor bepaalde ingevingen wat betreft de persoonlijkheid en het uiterlijk van Poirot. De bekende detective werd vaak omschreven als klein (zo'n 1,65 meter lang), maar dat compenseerde hij altijd door met opgeheven hoofd rond te lopen, alsof zijn lengte niet kon worden afgeschreven van zijn waardigheid. Zijn hoofd had de vorm van een ei, met een grote militaristische snor die in een krul omhoog stond en een roze neus. De netheid van zijn kleding was bijna altijd onberispelijk; zelfs een klein stofwolkje dat aan zijn mouw bleef haken vond hij nog pijnlijker dan een schotwond. Niettemin was deze eigenaardige maar elegante man, die een stok bij het lopen moest gebruiken, ooit een gevierd lid geweest bij de Belgische politie. Kortom: Hercule Poirot was een waar personage ansich. 

Toen Christie tussen 1916 en 1920 haar detectiveroman, The Mysterious Affair at Styles, schreef, was dit niet alleen de introductie van de befaamde Poirot, maar was dit ook haar allereerste boek ooit. In eerste instantie werd dit verhaal wekelijks gepubliceerd in The Times, inclusief plattegronden van het huis waar de moord plaats vindt, maar ook andere illustraties die uiteindelijk in het boek terecht zouden komen. Door de jaren heen heeft Agatha een stuk of 33 romans en meer dan 50 korte verhalen rondom Hercule geschreven, allemaal gepubliceerd tussen 1920 en 1975. Zelfs na haar dood in 1976 vonden haar kinderen nog werken die ze tijdens haar leven niet had uitgebracht en zo kwam het dus dat er tenslotte een hele bibliotheek aan Poirot-verhalen open lag voor het publiek. De populariteit van de detective was ongekend, allereerst onder literatuurfanaten en later onder filmliefhebbers. Poirot was zelfs zo beroemd, dat de Amerikaanse krant The New York Times kort na zijn fictieve dood in het boek Curtain, een officieel overlijdensbericht van de befaamde detective afdrukte. Mensen verslonden de verhalen over de man die een tamelijk conventionele, op aanwijzingen gebaseerde en consequente handelswijze had als het aankwam op het oplossen van moorden. Later werd hier echter ook het inleven in de psychologie van de moordenaar aan toegevoegd, wat Poirot extra vermakelijk maakte.

Zoals hierboven al kort genoemd, verscheen Poirot dankzij zijn populariteit ook op het witte doek en het televisiescherm. Voor het echter zover was, maakte de speurneus eerst zijn opwachting in het theater, namelijk in het toneelstuk Alibi (vanaf 1928 in het Britse West End en geïnspireerd door Christie's boek The Murder of Roger Ackroyd). Hierna was het al snel de beurt aan de bioscoop toen de film Alibi (gebaseerd op het theaterstuk) in 1931 uitgebracht werd met in de hoofdrol Austin Trevor (The Man from Chicago (1930), The Count of Monte Cristo (1964). De enige acteur die tot nu toe een Oscar-nominatie heeft gehad voor het vertolken van de detective, is Albert Finney (Erin Brockovich, The Bourne Ultimatum, Skyfall) toen deze te zien was in de allereerste boek-naar-filmadaptatie van Murder on the Orient Express in 1974 en ook Peter Ustinov (Robin Hood (1973), Logan's Run, The Great Muppet Caper) is verschillende keren in de huid gekropen van de befaamde speurneus. Op TV zijn er eveneens voorbeelden te noemen van acteurs die deze rol op zich hebben genomen. Wat te denken van bijvoorbeeld Ian Holm (de Lord of the Rings-films, Alien, Chariots of Fire), Alfred Molina (The Da Vinci Code, Raiders of the Lost Ark, Spider-Man: No Way Home), Hugh Laurie (Blackadder, House, Stuart Little) en John Malkovich (Con Air, Johnny English, Transformers: Dark of the Moon).

Een van de laatste acteurs die de rol van Poirot op het witte doek heeft vertolkt, is Kenneth Branagh (Harry Potter and the Chamber of Secrets, Valkyrie, Oppenheimer). Aanvankelijk was het alleen de bedoeling dat hij een nieuwe adaptatie van Murder on the Orient Express zou regisseren, maar later kwam daar nog bij dat de acteur/regisseur ook de hoofdrol op zich zou nemen, puur vanwege het feit dat hij zich aangetrokken voelde tot het compulsief-obsessieve gedrag van Poirot, in plaats van de verwaande modebewuste kwast dat zich in andere verfilmingen had geuit. Branagh had in het verleden al diverse films geregisseerd, zoals Thor, Much Ado about Nothing (1993) en Disney's live-action Cinderella uit 2015 en nu was het tijd om een redelijk verwaarloosde en ondergesneeuwde klassieker nieuw leven in te blazen. Murder on the Orient Express, die in 2017 in de bioscoop verscheen, had bovendien een behoorlijke cast: van Daisy Ridley (de Star Wars-sequels, Chaos Walking, Peter Rabbit), Judy Dench (de James Bond-films, Shakespeare in Love) en Willem Dafoe (Aquaman, The Fault in Our Stars, John Wick) tot Johnny Depp (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, Charlie and the Chocolate Factory (2005), Edward Scissorhands), Penélope Cruz (Vanilla Sky, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) en Michelle Pfeifer (Batman Returns, Stardust, de Ant-Man-films). De trailer hiervoor kun je hieronder zien:Met zo'n enorme groep beroemdheden en een opbrengst van rond de 350 miljoen dollar, zag filmstudio 20th Century Fox al gauw brood in een sequel, waar al over gehint werd aan het einde van Murder on the Orient Express. Ook de overkleinzoon van Christie, James Prichard (die bovendien voorzitter is in het bedrijf Agatha Christie Limited) was enthousiast over eventuele vervolgfilms en Branagh was wel te porren om opnieuw in de huid van de fictieve detective en van de regisseur te kruipen. En zo gebeurde het dat Death on the Nile, gebaseerd op het gelijknamige boek, groen licht werd gegeven en uiteindelijk in februari van 2022 (de film werd vanwege de overname van 20th Century Fox door The Walt Disney Company en de corona-pandemie meerdere malen uitgesteld) uitgebracht werd. Ook hierin schitterde weer een sterrencast van onmetelijke omvang met acteurs/actrices als Letitia Wright (Black Panther: Wakanda Forever, Ready Player One), Armie Hammer (The Lone Ranger, Call Me by Your Name), Gal Gadot (de Wonder Woman-films, Red Notice), Annette Bening (Captain Marvel, American Beauty), Rose Leslie (The Last Witch Hunter, Game of Thrones), Emma Mackey (Barbie, Sex Education) en Russell Brand (de Despicable Me-trilogie, Forgetting Sarah Marshall). Echter zorgde dit niet voor grote zakken geld voor de studio, niet alleen vanwege de afzwakkende pandemie, maar ook omdat er een controversie was rondom acteur Armie Hammer. Zie voor meer info het stuk dat ik hier heb geschreven over de film.

En zo komen we uiteindelijk bij A Haunting in Venice, de 3de in lijn van de moderne Poirot-films. Ondanks het tegenvallende resultaat van Death on the Nile, wilde 20th Century Studios (het voormalige 20th Century Fox) toch doorgaan met nog een sequel. Blijkbaar hadden ze nog wat zakgeld over gehouden van de inkomsten van de eerste film en bovendien wilden ze uittesten hoe een Agatha Christie-adaptatie het zou doen zonder dat een pandemie mensen zou tegenhouden om naar de bioscoop te gaan. De beurt was deze keer aan het boek Hallowe'en Party dat Christie in 1969 geschreven had en dat ging over een groep mensen dat samen gekomen was om, zoals de boektitel al aangeeft, een Halloween-feestje te organiseren. Als aan het einde van de avond een van de gasten vermoord wordt aangetroffen, wordt Poirot ingehuurd om de zaak op te lossen. Langzamerhand komt Hercule erachter dat niet alle aanwezigen even eerlijk zijn over hun connecties met de andere gasten en ook dat er veel geheimzinnigheid heerst. Net zoals in de andere Poirot-verhalen dus. En net zoals die boeken eindigden, loopt ook Hallowe'en Party af met de onthulling van de moordenaar. Wie dit is? Tja, dat valt dus niet alleen te lezen in het boek, maar ook te bekijken in de film die vanaf 14 september 2023 op het witte doek te zien zal zijn. 

Net zoals bij Murder on the Orient Express en Death on the Nile is Kenneth Branagh hier ook weer verantwoordelijk voor de regie, maar tevens geeft hij weer gestalte aan de befaamde speurneus. Scriptschrijver van dienst is Michael Green (Logan, Jungle Cruise, Blade Runner 2049), die bovendien auteur was van de vorige delen in de franchise en in maart 2022 al het draaiboek voor de 3de film had afgeleverd. A Haunting in Venice is dan wel gebaseerd op een wat minder bekend Christie-verhaal, maar dat betekent niet dat de cast niet enorm is: van Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, James Cameron's Avatar 3), Jamie Dornan (de 50 Shades of Grey-trilogie, Robin Hood (2018)) en Kyle Allen (West Side Story (2021)) tot Kelly Reilly (Sherlock Holmes (2009), Pride & Prejudice (2005), Yellowstone), Riccardo Scamarcio (John Wick: Chapter 3 - Parabellum), Tina Fey (Muppets Most Wanted, Mean Girls) en Emma Laird (Mayor of Kingstown). 

Het verhaal van A Haunting in Venice? Wel, dat heb je hierboven wellicht al gelezen. Maar speciaal voor degenen die willen weten waar de film over gaat, hierbij het volgende: Na het hele Orient Express-fiasco en de moord aan boord van de S.S. Karnak heeft Poirot wel even genoeg van dood en verderf en wil hij eindelijk eens genieten van een welverdiend pensioen. Wie kan hem immers dat kwalijk nemen? Om bij te komen van zijn avonturen, besluit Poirot om een seance bij te wonen in het oude maar glamoureuze Venetië, net na de Tweede Wereldoorlog. Echter valt ook hier een dode onder de aanwezigen en dus moet de befaamde detective opnieuw zijn speurderstalenten aanwenden om ook deze zaak weer tot een goed einde te brengen. Wie heeft er een moord gepleegd? Was het een levend persoon, of toch een geest die bij de seance is opgeroepen? Lukt het Hercule om dit mysterie op te lossen, ondanks de verschillende verdachten die ieder een logisch motief hebben? Je komt erachter in deze bovennatuurlijke whodunnit die vanaf 14 september 2023 in de bios draait. Hieronder staat alvast de teaser en de volledige trailer: 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe featurette van Ahsoka:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ja, ik zag het voorbij komen.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Neem een paar oudgedienden uit actiefilms van de jaren '80 en '90 die al een tijdje uit de gedachten van het moderne filmpubliek zijn verdwenen, zet deze acteurs bij elkaar en maak er een ensemblefilm van: het perfecte recept voor The Expendables. Nog niet bekend met deze film? Lees dan verder, want The Expendables is eigenlijk een eerbetoon aan oude actiehelden en het actiegenre dat tijdens de jaren '80 een bloeiperiode meemaakte met films als Rambo: First Blood uit 1982, Rocky IV uit 1985 en Die Hard uit 1988. Acteurs die in die periode beroemd zijn geworden, zoals Sylvester Stallone (Tango & Cash, Demolition Man, Judge Dredd) met zijn Rocky- en Rambo-films, Arnold Schwarzenegger (Conan the Destroyer, Predator (1987), Total Recall (1990)) met zijn Terminator-franchise en Bruce Willis (The Sixth Sense, Armageddon, The Fifth Element) met zijn Die Hard-films, waren tegen de tijd dat The Expendables gemaakt werd al een beetje weggelekt uit de gedachten van vooral het jonge bioscooppubliek. 'Tijd om de status quo te veranderen', moest de Rocky-acteur gedacht hebben, want oorspronkelijk was het Sylvester Stallone die interesse had in een ensemblefilm. De rest volgde daarna.

Eerst maar eens terug naar het begin: Zo halverwege 2005 werd een script door David Callaham (die later ook scripts zou ontwikkelen voor o.a. Godzilla (2014), Ant-Man, Zombieland: Double Tap en Mortal Kombat (2021)) geschreven met de naam Barrow. Niet lang daarna kwam Stallone, die al langer aan het zoeken was naar de perfecte ensemble-film, dit script tegen en besloot hij samen te werken met Callaham om het script naar zijn visie te verbeteren. Het eindresultaat staat nu bekend als The Expendables. Toen uiteindelijk het script voor deze actiefilm klaar was en de financiën ook rond waren was het tijd voor het volgende dingetje op Stallone's to-do-lijstje: acteurs/actrices zoeken om in de film te acteren. Meteen nam hij contact op met Jean Claude-Van Damme (Street Fighter, Universal Soldier), maar die weigerde omdat deze geen toekomst zag voor het hoofdpersonage. De rol van Hale Ceasar ging na veel omwegen naar Terry Crews (Terminator Salvation, Deadpool 2) en ook voor het personage James Munroe waren er veel kandidaten, maar deze werd uiteindelijk door Eric Roberts (The Dark Knight, Runaway Train) gespeeld. Het castingproces voor Mr. Church, de opdrachtgever van de Expendables, was ook erg moeilijk, maar uiteindelijk werd Bruce Willis ingehuurd om de rol te spelen en verder werd de rest van de cast versterkt met namen als Jet Li (Kingdom of Heaven, Lethal Weapon 4), Jason Statham (The Transporter-films, de Fast & Furious-franchise) en Dolph Lundgren (Creed II, Aquaman).

The Expendables, die op 13 augustus 2010 in de bioscoop verscheen, ging over het volgende: Een elitegroep van huurlingen, genaamd The Expendables, die opereren vanuit New Orleans, worden ingezet om gijzelaars aan boord van een groot schip te bevrijden van Somalische piraten. Het team bestaat uit de leider Barney Ross (Stallone), messenspecialist Lee Christmas (Statham), vechtsporter Yin Yang (Li), oorlogsveteraan Gunner Jensen (Lundgren), wapenspecialist Hale Ceasar (Crews) en explosievenexpert Toll Road (Randy Couture (The Scorpion King 2: Rise of a Warrior)). Bij deze reddingsmissie gaat Jensen een beetje overboord wat betreft het vermoorden van de Somaliërs; iets wat de rest van het team niet zint en daarom wordt hij uit het team gezet. Even later, wanneer de opdracht voorbij is, wordt Ross ingehuurd door Mr. Church (Willis) om een dictator op een eiland in de Golf van Mexico ten val te brengen. Eenmaal op het eiland aangekomen, ontdekken ze dat ex-CIA agent James Munroe (Roberts) aan de touwtjes van dictator Garza trekt voor eigen gewin en dat hun contactpersoon, Sandra (Giselle Itié (On the Road)), van haar achternaam ook Garza heet. Tijdens een verkenningsmissie wordt Sandra echter door Munroe gevangen genomen. Dit valt bij Ross in het verkeerde keelgat, vooral omdat hij al een connectie had met Sandra. Een reddingsactie staat dus met stipt op nummer 1 van de agenda, met explosieve gevolgen. Een trailer voor deze film staat hieronder:Wereldwijd verdiende de eerste Expendables-film zo'n 274 miljoen dollar. Niet slecht dus voor een film met oude knarren. Helemaal niet slechts zelfs, en dat vonden de meeste critici ook. Termen als 'testosteronfeest' en 'een ontmoeting tussen The Dirty Dozen en Inglourious Basterds' tot 'adrenalineshot van de zomer' en 'onheilig plezier' passeerden de revue, tot vreugde van filmstudio Lionsgate. Natuurlijk waren er ook negatieve recensies te vinden, maar de meeste bioscoopgangers waren tevreden met de actiefilm. Tijd dus voor een sequel, aldus een enthousiaste Stallone die al ideeën had voor een vervolg. Deze keer zou de Rocky-ster echter niet zelf in de regiestoel zitten (zoals hij had gedaan voor de eerste film), maar werd deze taak overgedragen aan Simon West, die in het verleden al films als Con Air en Lara Croft: Tomb Raider (2001) had geregisseerd. Ook de cast zou weer terugkeren, met enkele toevoegingen: Chuck Norris (Walker, Texas Ranger), Liam Hemsworth (The Hunger Games-films, Independence Day: Resurgence) en deze keer wél Jean Claude-Van Damme. The Expendables 2 kwam op 16 augustus 2012 in de bios en deed het zelfs beter dan zijn voorganger met een opbrengst van 313 miljoen dollar. 3 keer raden wat volgde: Juist ja, Expendables 3 voor 15 augustus 2014. Yippee-ki-yay!

Helaas zorgde The Expendables 3 niet voor de financiële resultaten die Lionsgate voor ogen had, ook al had de film extra ingrediënten in de vorm van Harrison Ford (de Blade Runner-films, de Indiana Jones-quintology, Star Wars: A New Hope en diens sequels), Antonio Banderas (The Mask of Zorro, Puss in Boots: The Last Wish, Once Upon a Time in Mexico), Wesley Snipes (White Men Can't Jump, de Blade-trilogie, Coming 2 America), Ronda Rousey (Furious 7, Charlie's Angels (2019)), Glen Powell (Top Gun: Maverick, Twisters (2024)) en Mel Gibson (de Mad Max-films, Lethal Weapon en diens sequels, Braveheart). Vandaar dat het extra lang duurde voordat de filmstudio het aandurfde om een 4de film te maken. Ook Stallone had moeite met het script voor de nieuwe sequel, maar dankzij de steun van zijn mede-acteurs bleef hij betrokken. Uiteindelijk werd Expend4bles in augustus 2020 aangekondigd met Scott Waugh (Act of Valor, Need for Speed (2014)) in de regiestoel. Stallone, Statham, Lundgren en Couture besloten allemaal om weer hun personages uit de voorgaande films te vertolken, dus uiteindelijk werd alles weer ondanks alles in goede banen geleid en was alles weer koek en ei.

Nieuw bloed werd ook aan de film toegevoegd, zoals Megan Fox (de Transformers-films, Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)), Curtis "50 Cent" Jackson (Southpaw), Tony Jaa (XXX: The Return of Xander Cage, Monster Hunter) en Iko Uwais (Star Wars: The Force Awakens, Snake Eyes (2021)). Deze nieuwe generatie aan sterren sluiten zich aan in dit adrenaline-gevulde avontuur met de naam Expend4bles. Na jaren komt het oude en vertrouwde team van huurlingen weer samen met genoeg wapens (en de vaardigheden om deze te gebruiken) om de laatste verdedigingslinie te vormen wanneer alle andere opties van tafel zijn. Maar nieuwe teamleden met nieuwe tactieken geven de term 'nieuw bloed' wel een erg andere betekenis wanneer de Expendables op een missie worden gestuurd om Suarto (Uwais), hoofd van een terreurorganisatie, te stoppen. Suarto is namelijk van plan om nucleaire kernkoppen te gaan smokkelen, wat ervoor kan zorgen dat er een catastrofaal conflict kan oplaaien tussen Amerika en Rusland. Zijn de Expendables in staat om Suarto's plannen, vanzelfsprekend met een hele bom aan geweld, te dwarsbomen? En kan Lee Christmas (Statham) een beetje wennen aan zijn kersverse vriendin en CIA-agent, Gina (Fox), die bovendien aardig goed overweg kan met een wapen? Je komt erachter wanneer Expend4bles vanaf 5 oktober 2023 op het witte doek verschijnt. Geniet hieronder alvast van de trailer:

            
 
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Altijd vermaak. Net als Rambo en meer van dat soort series ga ik toch kijken. Omdat het kan.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik heb net tegen een collega op het werk gezegd dat ik Statham eigenlijk niet zo leuk vind in films.
Dus deze zal ik waarschijnlijk ook niet kijken.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Gister nog meg 2 gekeken. Erg vemakelijk
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Achter de schermen bij One Piece:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Expend4bles:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
 
Plaats reactie