[Algemeen] Films/TV-series (trailers en (spoiler)discussies)
Ah cool goed om te weten dat ik de torretjes in de gaten moet houden.
Nieuwe internationale trailer voor Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Ik krijg er steeds meer zin in.
- sanderkoenen
- Kopen!
- Berichten: 4630
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
- Locatie: Enkhuizen
- Contacteer:
Echt wel!
Laatste trailer voor The Super Mario Bros. Movie:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
trailer ziet er wel geinig uit eigenlijk.
- sanderkoenen
- Kopen!
- Berichten: 4630
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
- Locatie: Enkhuizen
- Contacteer:
Gisteren heb ik dan eindelijk seizoen 6 afgekeken van Supergirl.
Ik moet toegeven dat ik Nyxly eerst een fantastische personage vond, maar hoe verder het seizoen ging hoe slechter ik haar vond.
Lex Luthor blijft geniaal in die serie en dat was gewoon weer genieten.
Prima uiteinde voor een aantal 'story arcs' en leuke referentie naar Legends of Tomorrow, aangezien crossovers niet meer plaats hebben gevonden dankzij Covid.
Ik moet toegeven dat ik Nyxly eerst een fantastische personage vond, maar hoe verder het seizoen ging hoe slechter ik haar vond.
Lex Luthor blijft geniaal in die serie en dat was gewoon weer genieten.
Prima uiteinde voor een aantal 'story arcs' en leuke referentie naar Legends of Tomorrow, aangezien crossovers niet meer plaats hebben gevonden dankzij Covid.
Eerste officiële trailer voor The Little Mermaid:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
De wereld werd voor het eerst aan acteur, schrijver, producent en vooral regisseur Sam Raimi's The Evil Dead voorgesteld toen deze in 1981 in de bioscoop verscheen. Raimi, die later vooral bekend zou worden van zijn Spider-Man-trilogie, de horrorfilm Drag Me to Hell en zijn meest recente Doctor Strange in the Multiverse of Madness, had hiermee zijn allereerste regiedebuut. Maar voordat The Evil Dead een feit werd was er al heel wat aan vooraf gegaan.
Het begon allemaal 6 jaar eerder, toen Sam bevriend was geraakt met Bruce Campbell, een medestudent aan Michigan State University. Toen Raimi's vader op een dag een 8 millimeter filmcamera thuis bracht, werd hij gefascineerd door het maken van films. Samen met Bruce en de kamergenoot van zijn broer, Robert Tapert, besloot Raimi om na een paar amateuristische low-budget pogingen zo'n 1600 dollar bij elkaar te sprokkelen en in 1978 de horrorfilm Within the Woods te maken, over een paar tieners die besluiten te gaan kamperen in een afgelegen blokhutje op een verlaten Indiase begraafplaats en zodoende bezeten raken door demonen. Echter had Raimi na het afronden van de film geen idee hoe hij zijn project moest distribueren en uiteindelijk werd Within the Woods nooit commercieel uitgebracht. Toch besloot Sam het bijltje hier niet bij neer te gooien en had hij al gauw plannen om zijn horrorfilm te verbeteren met een groter budget. Met juridisch advies om investeerders beter te benaderen op zak, lukte het hem om zo'n $90,000 te verzamelen voor de remake. Te weinig eigenlijk, aangezien hij $150,000 nodig had, maar desalniettemin ging Raimi door met het maken van de film die later The Evil Dead zou gaan heten. Een trailer voor het eindresultaat kun je hieronder bekijken:
Het plot van The Evil Dead is ongeveer hetzelfde als van Within the Woods, met hier en daar wat kleine veranderingen in het verhaal: Wanneer 5 Michigan State University studenten, betaande uit Ash Williams (Bruce Campbell (Cloudy with a Chance of Meatballs, Xena: Warrior Princess), zijn vriendin Linda (Betsy Baker (ER)), zijn zus Cheryl (Ellen Sandweiss (Oz, the Great and Powerful)) en zijn beste vrienden Scott (Richard DeManincor (Crimewave)) en diens vriendin Shelly (Theresa Tilly (The Prototype)), een verlaten blokhut in de middle of nowhere bezoeken, vinden ze in de kelder een vervloekt boek waarmee ze demonische wezens tot 'leven' kunnen wekken. De tieners raken 1 voor 1 bezeten en moeten vervolgens vechten om te kunnen overleven. Uiteindelijk blijft alleen Ash over, maar ook hij wordt aan het einde aangevallen door een demon. Wat er vervolgens met hem gebeurt, dat laat de film aan de fantasie van de kijker over...
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in de sequel, met de toepasselijke titel Evil Dead II: Evil Dead and the Army of Darkness, het hoofdpersonage Ash door een tijdportaal in de Middeleeuwen zou belanden. Maar omdat Raimi vooral na het mislukken van zijn film Crimewave moeite had hiervoor de benodigde financiën te regelen, besloot men het Middeleeuwse plot maar te schrappen en deze te bewaren voor een eventuele toekomstige film (wat uiteindelijk tot realisatie kwam in 1992 met de film Army of Darkness). In plaats daarvan waren de eisen van het door Sam gestrikte productie- en distributiebedrijf, De Laurentiis Entertainment Group, heel simpel: Maak het plot van de sequel ongeveer hetzelfde als zijn voorganger, met hier en daar wat kleine aanpassingen. Met dit in gedachte ging Raimi aan de slag met Evil Dead II en de veranderingen die hij doorvoerde waren onder andere dat alleen Ash en Linda het blokhutje zouden bezoeken, dat Ash zijn hand zou kwijtraken tijdens de film en deze zou vervangen door een kettingzaag, dat Evil Dead II over het algemeen minder horror en meer humor zou bevatten en dat Ash aan het eind door een tijdportaal in de Middeleeuwen zou belanden (net zoals het einde van het originele script dus), waardoor er ruimte zou zijn voor een mogelijke opvolger.
Uiteindelijk zou Evil Dead II het beter doen dan zijn voorganger, zowel op financieel vlak als met de fans, die de sequel over het algemeen beter vonden dan het origineel. Vanwege deze redenen werd er al gauw een tweede sequel ontwikkeld, die men Army of Darkness noemde en over Ash Williams zou gaan die verstrikt raakt in de Middeleeuwen en met behulp van een vervloekt boek (je weet wel, hetzelfde boek als uit de originele The Evil Dead-film) probeert terug te keren naar het heden. Army of Darkness kwam oorspronkelijk in 1992 in de bioscoop, maar deed het helaas minder goed dan zijn voorgangers. Daardoor, maar ook doordat Sam Raimi andere films had die hij wilde maken (zoals o.a. de welbekende Spider-Man-trilogie), bleef een eventuele voortzetting van de Evil Dead-franchise in de ontwikkelingsfase steken en duurde het zo'n 20 jaar tot er weer wat schot in de zaak kwam. In 2013 verscheen namelijk Evil Dead in de bioscoop, een zogenoemde 'soft reboot' van het origineel (je kunt het een beetje vergelijken met de Jurassic Park-franchise dat nieuw leven werd ingeblazen door de komst van de Jurassic World-trilogie) met de kersverse regisseur Fede Álvarez (Don't Breathe, The Girl in the Spider's Web) aan het stuur.
Álvarez' Evil Dead-film was een aardig succes, met een opbrengst van ruim 97 miljoen dollar tegenover een productiebudget van zo'n 17 miljoen dollar. Dikke winst dus. Een sequel liet dus niet lang op zich wachten en Fede was wel te porren om deze te regisseren. Ook Raimi had plannen voor een Army of Darkness 2 en samen hadden de 2 regisseurs plannen om zowel de verhaallijn van Ash Williams als de verhaallijn van Mia Allen (de hoofdpersoon uit de film van 2013) te fuseren tot een 7de Evil Dead-film. Helaas kwam er niets van deze ambitieuze ideeën terecht, vooral omdat zowel Raimi als Álvarez meerdere projecten op stapel hadden. Wel werd er in 2015 een serie gelanceerd op het Amerikaanse televisienetwerk Starz met de naam Ash vs. Evil Dead (met weer Bruce Campbell in de hoofdrol) dat zich zo'n 30 jaar na Army of Darkness afspeelde, maar verder waren er niet heel veel ontwikkelingen gaande.
Pas tijdens New York Comic Con 2019 kondigde Sam Raimi aan dat er een 5de Evil Dead-film in de pijpleiding zat en niet veel later werd bekend dat Lee Cronin (die ook de horrorfilms Ghost Train en The Hole in the Ground heeft geregisseerd) het regisseursstokje van Fede zou overnemen. Ook zouden Raimi en Campbell uitvoerend producenten worden en zou New Line Cinema (een dochterbedrijf onder Warner Bros Pictures) de film distribueren. Cronin was zelfs speciaal uitgekozen door Raimi en met een cast die onder andere bestond uit Lily Sullivan (Picnic at Hanging Rock), Alyssa Sutherland (The Devil Wears Prada, Vikings), Morgan Davies (Terra Nova, One Piece (2023)) en Gabrielle Echols (Reminiscence) aan boord begonnen de camera's van juni tot en met oktober 2021 met rollen. In eerste instantie zou de film Evil Dead Now gaan heten, maar dit werd later veranderd in Evil Dead Rise.
Het plot van deze angstaanjagende horrorfilm luidt als volgt: Na een lange en vermoeiende reis bezoekt Beth (Sullivan) de zus die ze al ik weet niet hoe lang geleden voor het laatst heeft gezien: Ellie (Sutherland). Ellie is een alleenstaande moeder die moeite heeft met het opvoeden van 3 kinderen in een nogal krap appartement in Los Angeles. Echter wordt deze reünie tussen 2 zussen abrupt verstoord door de ontdekking van een vreemd boek dat de akelige gewoonte heeft om demonen los te laten en mensen tot waanzin te drijven. Noodgedwongen worden Beth en Ellie dus in een gevecht op leven en dood gesleept wanneer hun familie in een nachtmerrie verandert. Kunnen de zussen deze vreselijke toestanden overleven? En zijn ze deze demonen uiteindelijk de baas? Je komt erachter wanneer deze film vanaf 21 april 2023 in de bioscoop gaat draaien. Ben jij al benieuwd naar deze Evil Dead Rise? Hieronder vind je alvast de trailer:
Het begon allemaal 6 jaar eerder, toen Sam bevriend was geraakt met Bruce Campbell, een medestudent aan Michigan State University. Toen Raimi's vader op een dag een 8 millimeter filmcamera thuis bracht, werd hij gefascineerd door het maken van films. Samen met Bruce en de kamergenoot van zijn broer, Robert Tapert, besloot Raimi om na een paar amateuristische low-budget pogingen zo'n 1600 dollar bij elkaar te sprokkelen en in 1978 de horrorfilm Within the Woods te maken, over een paar tieners die besluiten te gaan kamperen in een afgelegen blokhutje op een verlaten Indiase begraafplaats en zodoende bezeten raken door demonen. Echter had Raimi na het afronden van de film geen idee hoe hij zijn project moest distribueren en uiteindelijk werd Within the Woods nooit commercieel uitgebracht. Toch besloot Sam het bijltje hier niet bij neer te gooien en had hij al gauw plannen om zijn horrorfilm te verbeteren met een groter budget. Met juridisch advies om investeerders beter te benaderen op zak, lukte het hem om zo'n $90,000 te verzamelen voor de remake. Te weinig eigenlijk, aangezien hij $150,000 nodig had, maar desalniettemin ging Raimi door met het maken van de film die later The Evil Dead zou gaan heten. Een trailer voor het eindresultaat kun je hieronder bekijken:
Het plot van The Evil Dead is ongeveer hetzelfde als van Within the Woods, met hier en daar wat kleine veranderingen in het verhaal: Wanneer 5 Michigan State University studenten, betaande uit Ash Williams (Bruce Campbell (Cloudy with a Chance of Meatballs, Xena: Warrior Princess), zijn vriendin Linda (Betsy Baker (ER)), zijn zus Cheryl (Ellen Sandweiss (Oz, the Great and Powerful)) en zijn beste vrienden Scott (Richard DeManincor (Crimewave)) en diens vriendin Shelly (Theresa Tilly (The Prototype)), een verlaten blokhut in de middle of nowhere bezoeken, vinden ze in de kelder een vervloekt boek waarmee ze demonische wezens tot 'leven' kunnen wekken. De tieners raken 1 voor 1 bezeten en moeten vervolgens vechten om te kunnen overleven. Uiteindelijk blijft alleen Ash over, maar ook hij wordt aan het einde aangevallen door een demon. Wat er vervolgens met hem gebeurt, dat laat de film aan de fantasie van de kijker over...
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in de sequel, met de toepasselijke titel Evil Dead II: Evil Dead and the Army of Darkness, het hoofdpersonage Ash door een tijdportaal in de Middeleeuwen zou belanden. Maar omdat Raimi vooral na het mislukken van zijn film Crimewave moeite had hiervoor de benodigde financiën te regelen, besloot men het Middeleeuwse plot maar te schrappen en deze te bewaren voor een eventuele toekomstige film (wat uiteindelijk tot realisatie kwam in 1992 met de film Army of Darkness). In plaats daarvan waren de eisen van het door Sam gestrikte productie- en distributiebedrijf, De Laurentiis Entertainment Group, heel simpel: Maak het plot van de sequel ongeveer hetzelfde als zijn voorganger, met hier en daar wat kleine aanpassingen. Met dit in gedachte ging Raimi aan de slag met Evil Dead II en de veranderingen die hij doorvoerde waren onder andere dat alleen Ash en Linda het blokhutje zouden bezoeken, dat Ash zijn hand zou kwijtraken tijdens de film en deze zou vervangen door een kettingzaag, dat Evil Dead II over het algemeen minder horror en meer humor zou bevatten en dat Ash aan het eind door een tijdportaal in de Middeleeuwen zou belanden (net zoals het einde van het originele script dus), waardoor er ruimte zou zijn voor een mogelijke opvolger.
Uiteindelijk zou Evil Dead II het beter doen dan zijn voorganger, zowel op financieel vlak als met de fans, die de sequel over het algemeen beter vonden dan het origineel. Vanwege deze redenen werd er al gauw een tweede sequel ontwikkeld, die men Army of Darkness noemde en over Ash Williams zou gaan die verstrikt raakt in de Middeleeuwen en met behulp van een vervloekt boek (je weet wel, hetzelfde boek als uit de originele The Evil Dead-film) probeert terug te keren naar het heden. Army of Darkness kwam oorspronkelijk in 1992 in de bioscoop, maar deed het helaas minder goed dan zijn voorgangers. Daardoor, maar ook doordat Sam Raimi andere films had die hij wilde maken (zoals o.a. de welbekende Spider-Man-trilogie), bleef een eventuele voortzetting van de Evil Dead-franchise in de ontwikkelingsfase steken en duurde het zo'n 20 jaar tot er weer wat schot in de zaak kwam. In 2013 verscheen namelijk Evil Dead in de bioscoop, een zogenoemde 'soft reboot' van het origineel (je kunt het een beetje vergelijken met de Jurassic Park-franchise dat nieuw leven werd ingeblazen door de komst van de Jurassic World-trilogie) met de kersverse regisseur Fede Álvarez (Don't Breathe, The Girl in the Spider's Web) aan het stuur.
Álvarez' Evil Dead-film was een aardig succes, met een opbrengst van ruim 97 miljoen dollar tegenover een productiebudget van zo'n 17 miljoen dollar. Dikke winst dus. Een sequel liet dus niet lang op zich wachten en Fede was wel te porren om deze te regisseren. Ook Raimi had plannen voor een Army of Darkness 2 en samen hadden de 2 regisseurs plannen om zowel de verhaallijn van Ash Williams als de verhaallijn van Mia Allen (de hoofdpersoon uit de film van 2013) te fuseren tot een 7de Evil Dead-film. Helaas kwam er niets van deze ambitieuze ideeën terecht, vooral omdat zowel Raimi als Álvarez meerdere projecten op stapel hadden. Wel werd er in 2015 een serie gelanceerd op het Amerikaanse televisienetwerk Starz met de naam Ash vs. Evil Dead (met weer Bruce Campbell in de hoofdrol) dat zich zo'n 30 jaar na Army of Darkness afspeelde, maar verder waren er niet heel veel ontwikkelingen gaande.
Pas tijdens New York Comic Con 2019 kondigde Sam Raimi aan dat er een 5de Evil Dead-film in de pijpleiding zat en niet veel later werd bekend dat Lee Cronin (die ook de horrorfilms Ghost Train en The Hole in the Ground heeft geregisseerd) het regisseursstokje van Fede zou overnemen. Ook zouden Raimi en Campbell uitvoerend producenten worden en zou New Line Cinema (een dochterbedrijf onder Warner Bros Pictures) de film distribueren. Cronin was zelfs speciaal uitgekozen door Raimi en met een cast die onder andere bestond uit Lily Sullivan (Picnic at Hanging Rock), Alyssa Sutherland (The Devil Wears Prada, Vikings), Morgan Davies (Terra Nova, One Piece (2023)) en Gabrielle Echols (Reminiscence) aan boord begonnen de camera's van juni tot en met oktober 2021 met rollen. In eerste instantie zou de film Evil Dead Now gaan heten, maar dit werd later veranderd in Evil Dead Rise.
Het plot van deze angstaanjagende horrorfilm luidt als volgt: Na een lange en vermoeiende reis bezoekt Beth (Sullivan) de zus die ze al ik weet niet hoe lang geleden voor het laatst heeft gezien: Ellie (Sutherland). Ellie is een alleenstaande moeder die moeite heeft met het opvoeden van 3 kinderen in een nogal krap appartement in Los Angeles. Echter wordt deze reünie tussen 2 zussen abrupt verstoord door de ontdekking van een vreemd boek dat de akelige gewoonte heeft om demonen los te laten en mensen tot waanzin te drijven. Noodgedwongen worden Beth en Ellie dus in een gevecht op leven en dood gesleept wanneer hun familie in een nachtmerrie verandert. Kunnen de zussen deze vreselijke toestanden overleven? En zijn ze deze demonen uiteindelijk de baas? Je komt erachter wanneer deze film vanaf 21 april 2023 in de bioscoop gaat draaien. Ben jij al benieuwd naar deze Evil Dead Rise? Hieronder vind je alvast de trailer:
Goeie opvolger. Lekker sfeertje, heb er nu al zin in.
- sanderkoenen
- Kopen!
- Berichten: 4630
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
- Locatie: Enkhuizen
- Contacteer:
Ik heb gisteren Shazam: Fury of the Gods gezien.
Het is een leuke film met leuke karakter ontwikkelingen.
Toch denk ik dat de film iets te veel leunt op humor.
Misschien komt het wel, omdat in DC comics Captain Marvel een vrij serieuze personage is.
In de comics gebruikt Captain Marvel wel de Wisdom of Solomon.
Moet ik wel bij vertellen dat ik niet bekend ben met de Whiz Comics, waar Captain Marvel eerst van was.
Het gaat voornamelijk over familie en een paar zussen die hun rijk willen herstellen.
De dochters van Atlas zijn goed neergezet en de CGI in de film was vele malen beter dan in Black Adam.
Ik lees op internet dat mensen de film onsamenhangend vinden.
Dat herken ik niet terug in de film. Er had misschien iets meer diepgang bij bepaalde personages mogen plaatsvinden.
De film heeft een mid-credits scene en een end-credits scene.
Erg leuke scenes, die hopelijk nog wel een toevoeging hebben.
Hopelijk gaat DC nog verder met Shazam.
Het is een leuke film met leuke karakter ontwikkelingen.
Toch denk ik dat de film iets te veel leunt op humor.
Misschien komt het wel, omdat in DC comics Captain Marvel een vrij serieuze personage is.
In de comics gebruikt Captain Marvel wel de Wisdom of Solomon.
Moet ik wel bij vertellen dat ik niet bekend ben met de Whiz Comics, waar Captain Marvel eerst van was.
Het gaat voornamelijk over familie en een paar zussen die hun rijk willen herstellen.
De dochters van Atlas zijn goed neergezet en de CGI in de film was vele malen beter dan in Black Adam.
Ik lees op internet dat mensen de film onsamenhangend vinden.
Dat herken ik niet terug in de film. Er had misschien iets meer diepgang bij bepaalde personages mogen plaatsvinden.
De film heeft een mid-credits scene en een end-credits scene.
Erg leuke scenes, die hopelijk nog wel een toevoeging hebben.
Hopelijk gaat DC nog verder met Shazam.
Nieuwe trailer voor Elemental:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Wie kijkt naar de acteercarrière van Nicolas Kim Coppola (beter bekend onder zijn artiestennaam Nicolas Cage), dan ziet men dat deze producent, regisseur en vooral acteur zich niet vast houdt aan maar 1 genre film. Op 59-jarige leeftijd heeft hij al in diverse dramafilms (van Leaving Las Vegas en Lord of War tot World Trade Center en It Could Happen to You), horrorfilms (The Wicker Man en Willy's Wonderland), avonturenfilms (National Treasure en National Treasure: Book of Secrets), superheldenfilms (Ghost Rider en Ghost Rider: Spirit of Vengeance) en aktiefilms (The Rock, Con Air en Face/Off) gespeeld en nog is hij niet klaar met acteren. Binnenkort kun je hem zelfs zien als een beroemde Transsylvaniër met puntige tanden, maar daarover later meer.
Nicolas werd geboren op 7 januari 1964 in Long Beach, Californië. Zijn moeder was een danseres en choreograaf en zijn vader was een literatuurprofessor, maar ook een broer van Francis Ford Coppola (je weet wel, de regisseur van de Godfather-trilogie). Al op jonge leeftijd was het al Cage's droom om acteur te worden, maar dit kwam niet door zijn oom. Toen hij op 15-jarige leeftijd zijn oom vroeg om een auditie om hem 'pas echt de kunst van het acteren' te laten zien, werd hij namelijk niet serieus genomen. Vandaar dat Nicolas zijn pijlen richtte op andere popidolen. Vooral het acteertalent van James Dean in diens films Rebel without a Cause en East of Eden viel bij hem zeer in de smaak, wat hem er later toe zette om een opleiding te volgen op de UCLA (University of California, Los Angeles) School of Theater, Film and Television. Ook veranderde hij later zijn achternaam naar Cage, deels geïnspireerd door de Marvel-superheld Luke Cage, maar ook om geen nepotisme in de hand te werken.
In 1982 verscheen Cage voor het eerst in een bijrolletje in de film Fast Times at Ridgemont High. Hiervoor had hij in eerste instantie auditie gedaan voor de hoofdrol, maar omdat deze naar Judge Reinhold (de Beverly Hills Cop-films, The Santa Clause) ging, kreeg Nicolas de kans om de cast te versterken als 1 van de naamloze vrienden van Reinhold's personage. Zijn eerste hoofdrol kreeg hij in de romantische tienerkomedie Valley Girl, waarin hij tegenover Deborah Foreman (April Fool's Day) acteerde. Hierna volgden allerlei kleine rolletjes in onder andere de door zijn oom geregisseerde misdaaddrama Rumble Fish, de komediedrama Peggy Sue Got Married, de horrorkomedie Vampire's Kiss en de romantische dramafilm It Could Happen to You, maar zijn echte doorbraak kwam pas in de dramafilm Leaving Las Vegas, waarvoor hij zijn allereerste (en tot nu toe enige) Oscar won. In de daarop volgende jaren kwam zijn acteercarrière in een stroomversnelling terecht en stond hij vooral bekend als een aktieheld door zijn rollen in films als The Rock, Con Air, Face/Off, Snake Eyes en Gone in 60 Seconds.
Vanaf de eeuwwisseling speelde Cage vooral in films die het financieel niet zo goed deden. Er waren natuurlijk wel uitzonderingen (zoals de National Treasure- en Ghostrider-films en de science fiction thriller Knowing) maar over het algemeen verdienden zijn films niet zoveel in de bioscoop. Voorbeelden hiervan zijn de misdaaddrama Lord of War, de horrorfilm The Wicker Man, de aktiethriller Next en de fantasyfilm The Sorcerer's Apprentice. Vandaar dat Nicolas zich na Ghostrider: Spirit of Vengeance niet zoveel meer in de spotlight liet zien. Wel verleende hij zijn stem aan het personage Grug Crood in de animatiefilm The Croods en diens sequel en aan Spider-Man Noir in Spider-Man: Into the Spider-Verse. Ook speelde hij in een remake van Left Behind en in de biografische dramafilm Snowden, maar verder lekte Nicolas Cage langzaam uit het geheugen van het algemene bioscooppubliek. Ver achter hem lagen de dagen waarin hij bekend stond als een aktieheld, zoals in de jaren '90 het geval was en mensen vroegen zich af of er ooit nog een 'Cage-aissance' zou komen waarin hij weer wat bekender zou zijn.
Misschien dat zijn opkomende film het getij kan keren? Wie weet. Wat wel zeker is, is dat Cage in Renfield zijn meest angstaanjagende en gruwelijkste rol ooit gaat spelen; namelijk dat van Dracula. Als een enorme fan van de beroemde Transsylvaniër, bereidde Nicolas zich op deze rol voor door goed te kijken naar hoe zijn voorgangers dit personage hadden vertolkt. Zowel Bela Lugosi (in Dracula (1931)) als Frank Langella (in Dracula (1978)) en Gary Oldman (in Bram Stoker's Dracula (1992)) dienden als zijn voorbeelden en door hun optreden te observeren kon hij zich afvragen hoe zijn versie verschillend kon zijn. Nicolas besloot zich te focussen op de bewegingen van het personage en op de horror- en komedietonen die vaak in Dracula-films voorkwamen. Omdat filmstudio Universal toch vooral een grappige horrorfilm wilde ala What We Do in the Shadows, kon Cage zich toespitsen op deze elementen en waren zijn inspiratiebronnen grotendeels An American Werewolf in London, The Ring (2002) en Malignant.
Met Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, de X-Men-franchise, Warm Bodies) in de hoofdrol als R.M. Renfield, het hulpje van Dracula dat na 90 jaar noeste arbeid eindelijk verlost wilt worden van zijn meester en Awkwafina (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Raya and the Last Dragon, The Little Mermaid (2023)) als Rebecca Quincy, een verkeersagente en Renfield's grootste liefde, beloofd deze film een waar bloedbad te worden waar zelfs de meest geharde vampierjager nog van over de grond moet rollen van het lachen. Durf jij je tanden te zetten in deze film, die vanaf 25 mei 2023 in de bioscoop gaat draaien? Of ren je gauw de andere kant op, zoals een vampier op de vlucht voor knoflook? De trailers voor Renfield kun je hieronder bekijken:
Nicolas werd geboren op 7 januari 1964 in Long Beach, Californië. Zijn moeder was een danseres en choreograaf en zijn vader was een literatuurprofessor, maar ook een broer van Francis Ford Coppola (je weet wel, de regisseur van de Godfather-trilogie). Al op jonge leeftijd was het al Cage's droom om acteur te worden, maar dit kwam niet door zijn oom. Toen hij op 15-jarige leeftijd zijn oom vroeg om een auditie om hem 'pas echt de kunst van het acteren' te laten zien, werd hij namelijk niet serieus genomen. Vandaar dat Nicolas zijn pijlen richtte op andere popidolen. Vooral het acteertalent van James Dean in diens films Rebel without a Cause en East of Eden viel bij hem zeer in de smaak, wat hem er later toe zette om een opleiding te volgen op de UCLA (University of California, Los Angeles) School of Theater, Film and Television. Ook veranderde hij later zijn achternaam naar Cage, deels geïnspireerd door de Marvel-superheld Luke Cage, maar ook om geen nepotisme in de hand te werken.
In 1982 verscheen Cage voor het eerst in een bijrolletje in de film Fast Times at Ridgemont High. Hiervoor had hij in eerste instantie auditie gedaan voor de hoofdrol, maar omdat deze naar Judge Reinhold (de Beverly Hills Cop-films, The Santa Clause) ging, kreeg Nicolas de kans om de cast te versterken als 1 van de naamloze vrienden van Reinhold's personage. Zijn eerste hoofdrol kreeg hij in de romantische tienerkomedie Valley Girl, waarin hij tegenover Deborah Foreman (April Fool's Day) acteerde. Hierna volgden allerlei kleine rolletjes in onder andere de door zijn oom geregisseerde misdaaddrama Rumble Fish, de komediedrama Peggy Sue Got Married, de horrorkomedie Vampire's Kiss en de romantische dramafilm It Could Happen to You, maar zijn echte doorbraak kwam pas in de dramafilm Leaving Las Vegas, waarvoor hij zijn allereerste (en tot nu toe enige) Oscar won. In de daarop volgende jaren kwam zijn acteercarrière in een stroomversnelling terecht en stond hij vooral bekend als een aktieheld door zijn rollen in films als The Rock, Con Air, Face/Off, Snake Eyes en Gone in 60 Seconds.
Vanaf de eeuwwisseling speelde Cage vooral in films die het financieel niet zo goed deden. Er waren natuurlijk wel uitzonderingen (zoals de National Treasure- en Ghostrider-films en de science fiction thriller Knowing) maar over het algemeen verdienden zijn films niet zoveel in de bioscoop. Voorbeelden hiervan zijn de misdaaddrama Lord of War, de horrorfilm The Wicker Man, de aktiethriller Next en de fantasyfilm The Sorcerer's Apprentice. Vandaar dat Nicolas zich na Ghostrider: Spirit of Vengeance niet zoveel meer in de spotlight liet zien. Wel verleende hij zijn stem aan het personage Grug Crood in de animatiefilm The Croods en diens sequel en aan Spider-Man Noir in Spider-Man: Into the Spider-Verse. Ook speelde hij in een remake van Left Behind en in de biografische dramafilm Snowden, maar verder lekte Nicolas Cage langzaam uit het geheugen van het algemene bioscooppubliek. Ver achter hem lagen de dagen waarin hij bekend stond als een aktieheld, zoals in de jaren '90 het geval was en mensen vroegen zich af of er ooit nog een 'Cage-aissance' zou komen waarin hij weer wat bekender zou zijn.
Misschien dat zijn opkomende film het getij kan keren? Wie weet. Wat wel zeker is, is dat Cage in Renfield zijn meest angstaanjagende en gruwelijkste rol ooit gaat spelen; namelijk dat van Dracula. Als een enorme fan van de beroemde Transsylvaniër, bereidde Nicolas zich op deze rol voor door goed te kijken naar hoe zijn voorgangers dit personage hadden vertolkt. Zowel Bela Lugosi (in Dracula (1931)) als Frank Langella (in Dracula (1978)) en Gary Oldman (in Bram Stoker's Dracula (1992)) dienden als zijn voorbeelden en door hun optreden te observeren kon hij zich afvragen hoe zijn versie verschillend kon zijn. Nicolas besloot zich te focussen op de bewegingen van het personage en op de horror- en komedietonen die vaak in Dracula-films voorkwamen. Omdat filmstudio Universal toch vooral een grappige horrorfilm wilde ala What We Do in the Shadows, kon Cage zich toespitsen op deze elementen en waren zijn inspiratiebronnen grotendeels An American Werewolf in London, The Ring (2002) en Malignant.
Met Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, de X-Men-franchise, Warm Bodies) in de hoofdrol als R.M. Renfield, het hulpje van Dracula dat na 90 jaar noeste arbeid eindelijk verlost wilt worden van zijn meester en Awkwafina (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Raya and the Last Dragon, The Little Mermaid (2023)) als Rebecca Quincy, een verkeersagente en Renfield's grootste liefde, beloofd deze film een waar bloedbad te worden waar zelfs de meest geharde vampierjager nog van over de grond moet rollen van het lachen. Durf jij je tanden te zetten in deze film, die vanaf 25 mei 2023 in de bioscoop gaat draaien? Of ren je gauw de andere kant op, zoals een vampier op de vlucht voor knoflook? De trailers voor Renfield kun je hieronder bekijken:
Nieuwe trailer voor Secret Invasion:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
- sanderkoenen
- Kopen!
- Berichten: 4630
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
- Locatie: Enkhuizen
- Contacteer:
Het is ergens wel vreemd dat ze deze verhaallijn doorzetten, nadat ze in Captain Marvel een twist aan hadden gegeven.
Verder ben ik wel benieuwd naar de serie.
Verder ben ik wel benieuwd naar de serie.
Nieuwe clip voor The Super Mario Bros. Movie:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Trailer #2 voor Spider-Man: Across the Spider-Verse:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwe trailer voor Barbie:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
In 1998 las acteur, producent, schrijver en regisseur Rob Cohen in het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Vibe een artikel met de titel 'Racer X'. Het ging over straatraces in New York City, wat hem inspireerde om een daadwerkelijke straatrace in Los Angeles bij te wonen en na te gaan denken over zijn volgende film met de voorlopige titel Redline. Cohen had in het verleden al films als Dragonheart, Daylight en Dragon: The Bruce Lee Story geregisseerd, tijd dus voor een aktie-/overvalfilm over illegale straatraces in de buitenwijken van Los Angeles. Toch zat de titel van de film hem niet echt lekker, dus haalde hij Roger Corman (die in het verleden producent was geweest voor Ron Howard's Grand Theft Auto en Caged Heat) over om zijn rechten van de door hem geproduceerde misdaadfilm uit 1954, The Fast and the Furious, aan filmstudio Universal uit te lenen. En zo kwam het dat de bekende Fast and Furious-franchise werd geboren. Gary Scott Thompson en Erik Bergquist, die tot dan toe nog onbekende schrijvers waren, werden ingehuurd om het script te pennen en hierbij werden ze geholpen door David Ayer (die in 2016 Suicide Squad zou gaan regisseren).
De rol van Brian O'Connor werd in eerste instantie aangeboden aan zowel Mark Wahlberg (The Italian Job, Uncharted, de Ted-films), Christian Bale (de Dark Night-trilogie, Thor: Love and Thunder) en zelfs rapper Eminem, maar allemaal hadden ze geen plek in hun agenda (die laatste was bijvoorbeeld druk bezig met zijn acteerdebuut in 8 Mile). Dus viel de keuze op de tot dan toe onbekende acteur Paul Walker, wat te danken viel aan producent Neal H. Moritz, die voorheen al de I Know What You Did Last Summer-films had geproduceerd en die al met Walker had samen gewerkt op de filmset van de thriller The Skulls. Oorspronkelijk wilde de studio alleen groen licht geven voor The Fast and the Furious als de rol van Dominic Toretto ingevuld zou worden door Timothy Olyphant (Scream 2, Live Free or Die Hard, The Mandalorian), maar omdat deze al in de racefilm Gone in 60 Seconds had gespeeld, weigerde hij de rol. Als suggestie aan de studio had Moritz Vin Diesel in gedachten, maar deze moest eerst over gehaald worden om een van de hoofdrollen te spelen nadat hij tot dan toe alleen maar bijrolletjes had gehad. En zo geschiedde het dus dat zowel Paul Walker als Vin Diesel de rollen van Brian O'Connor en Dominic Toretto gingen vertolken in een filmfranchise die hun namen de volgende 22 jaar in de Hollywood-spotlight zette. De trailer voor de allereerste Fast and Furious-film kun je hieronder vinden:
Naast Walker en Diesel speelde er nog een rits aan andere acteurs/actrices in de eerste film die voorheen nog niet doorgebroken waren bij het grote publiek. Wat te denken van bijvoorbeeld Michelle Rodriguez (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Lost (2004-2010), Machete) als Lettie en Jordana Brewster (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) als Mia, respectievelijk de vriendin en zus van Toretto. Verder heeft de franchise door de jaren heen allerlei beroemde acteurs/actrices opgeleverd, zoals Dwayne Johnson (Jungle Cruise, de Jumanji-sequels, Black Adam), Gal Gadot (Wonder Woman, Snow White (2024), Death on the Nile), Jason Statham (The Italian Job, The Expendables-trilogie), Tyrese Gibson (de Transformers-films, Morbius) en John Cena (Bumblebee, The Suicide Squad (2021)). Mocht je nog niet weten welke films er in de reeks zijn verschenen, geen zorgen. Hier zijn ze, in volgorde van wanneer ze zijn uitgebracht: The Fast and the Furious (2001), 2 Fast 2 Furious (2003), The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013), Furious 7 (2015), The Fate of the Furious (2017), Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) en F9 (2021), waarbij Furious 7 het meeste geld heeft opgeleverd van allemaal.
Met wereldwijd een gemiddelde opbrengst van meer dan 661 miljoen dollar zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat filmstudio Universal Pictures aan de lopende band sequels blijft produceren. Al in november 2014 werd er gezegd dat er na Furious 7 nog 3 films zouden volgen, wat later weer iets aangepast werd nadat Vin Diesel in april 2021 bevestigde dat de 10de film in tweeën gesplitst zou worden. Justin Lin, die ook verantwoordelijk was voor de regie van Tokyo Drift, Fast & Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 en F9, werd ingehuurd als regisseur (maar werd later vervangen door Louis Letterier (The Incredible Hulk, Now You See Me)) en alle castleden zouden weer terugkeren voor de film die naderhand de titel Fast X kreeg. De vaste kern zou dus een comeback maken, maar dit gold ook voor Michael Rooker (Guardians of the Galaxy, The Walking Dead), Charlize Theron (Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde, Snow White and the Huntsman), Jason Statham, John Cena, Helen Mirren (Shazam: Fury of the Gods, The Queen, National Treasure: Book of Secrets) en Nathalie Emmanuel (Game of Thrones, de Maze Runner-films). Nieuwkomers waren bovendien Brie Larson (Captain Marvel, Kong: Skull Island, 21 Jump Street) en Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman, Dune (2021)). Dus je ziet het, een volgestouwde sterrencast.
Het plot van Fast X gaat als volgt: Na vele jaren van bijna onmogelijke kapingen, nieuwe toevoegingen maar ook tragische verliezen in de 'familie', ultieme kansen, explosieve stunts en nog vele andere ups en downs, is het Dominic Toretto (Vin Diesel) gelukt om iedere opponent te slim af te zijn. Echter blijft er nog 1 tegenstander over en deze is dan ook de meest dodelijke. Een angstaanjagende bedreiging uit het verleden, gemotiveerd door een bloedwraak, is vastbesloten om Dom's gezin en alles en iedereen om hem heen te vernietigen. Tijdens de gebeurtenissen in Fast Five, elimineerden Dom en zijn crew de befaamde Braziliaanse drugskoning Hernan Reyes en zijn gehele operatie, op een brug in Rio de Janeiro. Wat ze alleen niet wisten, was dat Reyes een zoon had. Een zoon genaamd Dante (Jason Momoa), die inmiddels 12 jaar de tijd heeft gehad om een meesterplan uit te broeden om voor eens en altijd met de moordenaar van zijn vader af te rekenen. Dante's plan is om Dom's familie en vrienden naar alle windstreken van de aarde te verspreiden, van Los Angeles naar Rome en van Brazilië naar Londen, Portugal en zelfs de Noordpool. Nieuwe vrienden zullen worden gemaakt en oude vijanden zullen wederkeren, maar alles verandert wanneer Dom erachter komt dat zijn bloedeigen zoon het ultieme doel is van Dante's wraakaktie. Ben jij al benieuwd naar alle stoere auto's en baanbrekende stunts in Fast X? En vraag je je misschien ook af of Dom's verhaal een gelukkig einde heeft? Je komt erachter wanneer de 10de film in de Fast and the Furious-franchise in de bioscoop verschijnt vanaf 19 mei 2023. Bekijk alvast de trailer hieronder:
De rol van Brian O'Connor werd in eerste instantie aangeboden aan zowel Mark Wahlberg (The Italian Job, Uncharted, de Ted-films), Christian Bale (de Dark Night-trilogie, Thor: Love and Thunder) en zelfs rapper Eminem, maar allemaal hadden ze geen plek in hun agenda (die laatste was bijvoorbeeld druk bezig met zijn acteerdebuut in 8 Mile). Dus viel de keuze op de tot dan toe onbekende acteur Paul Walker, wat te danken viel aan producent Neal H. Moritz, die voorheen al de I Know What You Did Last Summer-films had geproduceerd en die al met Walker had samen gewerkt op de filmset van de thriller The Skulls. Oorspronkelijk wilde de studio alleen groen licht geven voor The Fast and the Furious als de rol van Dominic Toretto ingevuld zou worden door Timothy Olyphant (Scream 2, Live Free or Die Hard, The Mandalorian), maar omdat deze al in de racefilm Gone in 60 Seconds had gespeeld, weigerde hij de rol. Als suggestie aan de studio had Moritz Vin Diesel in gedachten, maar deze moest eerst over gehaald worden om een van de hoofdrollen te spelen nadat hij tot dan toe alleen maar bijrolletjes had gehad. En zo geschiedde het dus dat zowel Paul Walker als Vin Diesel de rollen van Brian O'Connor en Dominic Toretto gingen vertolken in een filmfranchise die hun namen de volgende 22 jaar in de Hollywood-spotlight zette. De trailer voor de allereerste Fast and Furious-film kun je hieronder vinden:
Naast Walker en Diesel speelde er nog een rits aan andere acteurs/actrices in de eerste film die voorheen nog niet doorgebroken waren bij het grote publiek. Wat te denken van bijvoorbeeld Michelle Rodriguez (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Lost (2004-2010), Machete) als Lettie en Jordana Brewster (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) als Mia, respectievelijk de vriendin en zus van Toretto. Verder heeft de franchise door de jaren heen allerlei beroemde acteurs/actrices opgeleverd, zoals Dwayne Johnson (Jungle Cruise, de Jumanji-sequels, Black Adam), Gal Gadot (Wonder Woman, Snow White (2024), Death on the Nile), Jason Statham (The Italian Job, The Expendables-trilogie), Tyrese Gibson (de Transformers-films, Morbius) en John Cena (Bumblebee, The Suicide Squad (2021)). Mocht je nog niet weten welke films er in de reeks zijn verschenen, geen zorgen. Hier zijn ze, in volgorde van wanneer ze zijn uitgebracht: The Fast and the Furious (2001), 2 Fast 2 Furious (2003), The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006), Fast & Furious (2009), Fast Five (2011), Fast & Furious 6 (2013), Furious 7 (2015), The Fate of the Furious (2017), Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) en F9 (2021), waarbij Furious 7 het meeste geld heeft opgeleverd van allemaal.
Met wereldwijd een gemiddelde opbrengst van meer dan 661 miljoen dollar zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat filmstudio Universal Pictures aan de lopende band sequels blijft produceren. Al in november 2014 werd er gezegd dat er na Furious 7 nog 3 films zouden volgen, wat later weer iets aangepast werd nadat Vin Diesel in april 2021 bevestigde dat de 10de film in tweeën gesplitst zou worden. Justin Lin, die ook verantwoordelijk was voor de regie van Tokyo Drift, Fast & Furious, Fast Five, Fast & Furious 6 en F9, werd ingehuurd als regisseur (maar werd later vervangen door Louis Letterier (The Incredible Hulk, Now You See Me)) en alle castleden zouden weer terugkeren voor de film die naderhand de titel Fast X kreeg. De vaste kern zou dus een comeback maken, maar dit gold ook voor Michael Rooker (Guardians of the Galaxy, The Walking Dead), Charlize Theron (Mad Max: Fury Road, Atomic Blonde, Snow White and the Huntsman), Jason Statham, John Cena, Helen Mirren (Shazam: Fury of the Gods, The Queen, National Treasure: Book of Secrets) en Nathalie Emmanuel (Game of Thrones, de Maze Runner-films). Nieuwkomers waren bovendien Brie Larson (Captain Marvel, Kong: Skull Island, 21 Jump Street) en Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman, Dune (2021)). Dus je ziet het, een volgestouwde sterrencast.
Het plot van Fast X gaat als volgt: Na vele jaren van bijna onmogelijke kapingen, nieuwe toevoegingen maar ook tragische verliezen in de 'familie', ultieme kansen, explosieve stunts en nog vele andere ups en downs, is het Dominic Toretto (Vin Diesel) gelukt om iedere opponent te slim af te zijn. Echter blijft er nog 1 tegenstander over en deze is dan ook de meest dodelijke. Een angstaanjagende bedreiging uit het verleden, gemotiveerd door een bloedwraak, is vastbesloten om Dom's gezin en alles en iedereen om hem heen te vernietigen. Tijdens de gebeurtenissen in Fast Five, elimineerden Dom en zijn crew de befaamde Braziliaanse drugskoning Hernan Reyes en zijn gehele operatie, op een brug in Rio de Janeiro. Wat ze alleen niet wisten, was dat Reyes een zoon had. Een zoon genaamd Dante (Jason Momoa), die inmiddels 12 jaar de tijd heeft gehad om een meesterplan uit te broeden om voor eens en altijd met de moordenaar van zijn vader af te rekenen. Dante's plan is om Dom's familie en vrienden naar alle windstreken van de aarde te verspreiden, van Los Angeles naar Rome en van Brazilië naar Londen, Portugal en zelfs de Noordpool. Nieuwe vrienden zullen worden gemaakt en oude vijanden zullen wederkeren, maar alles verandert wanneer Dom erachter komt dat zijn bloedeigen zoon het ultieme doel is van Dante's wraakaktie. Ben jij al benieuwd naar alle stoere auto's en baanbrekende stunts in Fast X? En vraag je je misschien ook af of Dom's verhaal een gelukkig einde heeft? Je komt erachter wanneer de 10de film in de Fast and the Furious-franchise in de bioscoop verschijnt vanaf 19 mei 2023. Bekijk alvast de trailer hieronder:
- Boindil_Lego
- Premium
- Berichten: 1664
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:48 am
- Locatie: Een, Drenthe
- Contacteer:
En zo heb je in 1 zin alle Fast films omschreven .
ik vind ze altijd wel lekker wegkijken .
ik vind ze altijd wel lekker wegkijken .
- sanderkoenen
- Kopen!
- Berichten: 4630
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
- Locatie: Enkhuizen
- Contacteer:
Het nodigt niet uit om die films te gaan kijken.
Oh Khal Drogo kan ook een beetje autorijden
Nieuwe trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwe clip voor Guardians of the Galaxy Volume 3:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Lijkt me weer een vermakelijke film
Trailer #2 voor Fast X:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Het verhaal van Peter Pan, wie kent het niet? Heb je het echter gemist, dan hierbij een korte samenvatting: Aan het begin van de 20ste eeuw is Peter Pan, een jongen van 12 jaar oud die niet ouder groeit, zijn schaduw kwijt en belandt tijdens zijn zoektocht door Londen in de slaapkamer van Wendy, John en Michael Darling. Vooral Wendy raakt vervolgens geïntrigeerd door Peter's verhalen over Neverland, een magisch eiland waar hij vandaan komt, en het idee dat je daar nooit ouder kan worden (ze is namelijk bang om volwassen te worden). Ook Wendy's broertjes willen graag mee, dus vliegt het viertal met behulp van Tinker Bell en haar elvenstof over de wolken naar deze fantastische plek. Eenmaal daar aangekomen, leren de Darlings over de rivaalschap tussen Peter Pan en Kapitein Haak en zijn bende van onbeschaafde piraten. In het verleden heeft Peter er namelijk voor gezorgd dat Haak zijn hand is kwijt geraakt en dat deze door een krokodil is opgegeten, waardoor hij nu genoodzaakt is een ijzeren haak te dragen. Na verschillende moordpogingen, de ontvoeringen van Tiger Lily (dochter van het indianenopperhoofd die met zijn stam een tentenkamp heeft op Neverland) en de Verdwaalde Jongens (waar Peter de leider van is en die een geheim hoofdkwartier hebben) en een mislukte bomaanslag, lukt het Peter om aan het einde Haak voorgoed te verslaan en Wendy, John en Michael thuis te brengen. En uiteindelijk leefden ze nog lang en gelukkig.
Let wel, de samenvatting hierboven is die van de Disney-film uit 1953. Het oorspronkelijke verhaal over Peter Pan komt eigenlijk uit het toneelstuk Peter Pan, or the Boy Who Wouldn't Grow Up dat bedacht is door de Schotse toneelschrijver Sir James Matthew Barrie. Het personage komt allereerst voor in Barrie's boek The Little White Bird, gepubliceerd in 1902, waar hij een baby van 7 dagen oud is die vanuit zijn kinderkamer naar Kensington Gardens in Londen is gevlogen met behulp van elfjes en vogels. Peter Pan viel vervolgens zo in de smaak bij J.M. Barrie dat hij hem de hoofdpersoon maakte in zijn toneelstuk, die op 27 december 1904 in première ging in het Londense Duke of York's Theatre. Later, toen het toneelstuk een groot succes bleek te zijn, schreef Barrie er een aangepaste en uitgebreide roman over, die in 1911 werd gepubliceerd onder de naam Peter Pan & Wendy. Zo'n 24 jaar later kwam dit boek in de handen van een zekere Walter Elias Disney, die er wel brood in zag en plannen begon te vormen voor een geanimeerde bioscoopfilm. Helaas gooide de Tweede Wereldoorlog roet in het eten toen Disney door de Amerikaanse overheid gevraagd werd oorlogspropaganda te maken, maar in de jaren daarna begon het toch weer te kriebelen. Ook de Walt Disney Studios begonnen financieel weer te groeien, dus werd in 1949 Peter Pan weer in productie genomen. De rest van het verhaal is geschiedenis: Op 5 februari 1953 ging de film in première en, aangepast voor inflatie en inclusief alle heruitgaven, verdiende zo'n $427.500.000. Een trailer voor deze Disney-klassieker staat hieronder:
Vanzelfsprekend is Disney's Peter Pan-film niet de enige (maar tot nu toe wel de meest bekende) adaptatie van het originele boek, want ook andere studio's hebben zich aan dit verhaal gewaagd. Wat te denken van bijvoorbeeld de avonturenfilm Hook uit 1991 met Robin Williams (Good Will Hunting, Jumanji (1995), de Night at the Museum-trilogie) en Dustin Hoffman (Rain Man, All the President's Men, de Kung Fu Panda-films) in de hoofdrollen en niemand minder dan Steven Spielberg in de regiestoel. Een ander bekend voorbeeld is de fantasyfilm Peter Pan uit 2003 met Jeremy Slumpter (Friday Night Lights, Soul Surfer) en Jason Isaacs (de Harry Potter-films, Star Wars Rebels, Black Hawk Down) als onderdeel van de cast. Ook in televisieseries en videogames doet Peter Pan het goed. Zo speelde Robbie Kay (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Heroes Reborn) het personage in de TV-serie Once Upon a Time en verscheen de Disney-versie van deze onvolgroeide jongen in de Kingdom Hearts-spellen en Peter Pan's Flight, een attractie in zo'n beetje alle Disneyland-parken. Ook is er een sequel verschenen van de animatiefilm uit 1953, die in 2002 onder de noemer Return to Never Land in de bioscoop verscheen.
Disney heeft in het verleden al een aantal live-action adaptaties van geanimeerde klassiekers uitgebracht; van Beauty and the Beast en The Lion King tot Lady and the Tramp en Pinocchio. Vandaar dat het je waarschijnlijk niet zal verbazen dat ze in 2016 een live-action adaptatie van Peter Pan aankondigden. De eerste die zich als regisseur aanmeldde voor de film, was een zekere David Lowery (die in het verleden al de live-action remake van Pete's Dragon (2016) en The Green Knight heeft geregisseerd), wiens fascinatie voor het bronmateriaal al dateerde vanaf het moment dat de originele animatiefilm in de bioscoop draaide. In een interview gaf hij al aan dat de film, die later de naam Peter Pan & Wendy zou dragen, gegrond zou zijn in realisme, dat het een nummer 1 prioriteit was om het script perfect te schrijven en dat bepaalde elementen uit de film uit 1953 veranderd zouden moeten worden om bepaalde racistische stereotypes te ontwijken. Gelukkig voor David kreeg hij hierbij hulp van acteur, producent en vooral schrijver Toby Halbrooks, met wie hij al samenwerkte voor Pete's Dragon (2016).
Toen de laatste versie van het script in maart 2020 werd afgerond, kon het castingproces beginnen. Bekende acteurs die zich hiervoor aanmeldden, waren Jude Law (Captain Marvel, de Fantastic Beasts-films, Sherlock Holmes (2009) en diens sequel) als Kapitein Haak en Alan Tudyk (Firefly/Serenity, Rogue One: A Star Wars Story, Maze Runner: The Scorch Trials) als Mr. Darling, de vader van Wendy, John en Michael. Maar ook tot nu toe onbekende gezichten sloten zich aan bij de cast, onder wie Alexander Molony in zijn acteerdebuut als Peter Pan, Ever Anderson (Black Widow) als Wendy Darling, Joshua Pickering (A Discovery of Witches) als John Darling, Jacobi Jupe als Michael Darling, Yara Shahidi (Black-ish) als Tinker Bell, Jim Gaffigan (Luca, Hotel Transylvania 4: Transformania) als Smee/Vetje en Molly Parker (Deadwood, The Wicker Man (2006)) als Mrs. Darling, moeder van de 3 kinderen.
Peter Pan & Wendy introduceert Wendy Darling (Anderson), een jong meisje dat bang is om volwassen te worden, die Peter Pan ontmoet, een jongen die weigert om ouder te worden. Samen met haar broers en een piepklein elfje genaamd Tinker Bell (Shahidi), reist Wendy samen met Peter naar de magische wereld van Neverland. Eenmaal daar komt ze een kwaadaardige piraat tegen die zichzelf Kapitein Haak (Law) noemt, leert ze de Lost Boys/Verdwaalde Jongens kennen en wordt ze meegenomen op een avontuur dat haar leven op een drastische manier gaat veranderen. Ben jij al klaar om terug te keren naar Neverland om de nostalgie opnieuw te beleven? Dan ben je aan het juiste adres, want Peter Pan & Wendy kun je vanaf 28 april 2023 op Disney+ bekijken. Hieronder staan alvast de teaser trailer en de volledige trailer:
Let wel, de samenvatting hierboven is die van de Disney-film uit 1953. Het oorspronkelijke verhaal over Peter Pan komt eigenlijk uit het toneelstuk Peter Pan, or the Boy Who Wouldn't Grow Up dat bedacht is door de Schotse toneelschrijver Sir James Matthew Barrie. Het personage komt allereerst voor in Barrie's boek The Little White Bird, gepubliceerd in 1902, waar hij een baby van 7 dagen oud is die vanuit zijn kinderkamer naar Kensington Gardens in Londen is gevlogen met behulp van elfjes en vogels. Peter Pan viel vervolgens zo in de smaak bij J.M. Barrie dat hij hem de hoofdpersoon maakte in zijn toneelstuk, die op 27 december 1904 in première ging in het Londense Duke of York's Theatre. Later, toen het toneelstuk een groot succes bleek te zijn, schreef Barrie er een aangepaste en uitgebreide roman over, die in 1911 werd gepubliceerd onder de naam Peter Pan & Wendy. Zo'n 24 jaar later kwam dit boek in de handen van een zekere Walter Elias Disney, die er wel brood in zag en plannen begon te vormen voor een geanimeerde bioscoopfilm. Helaas gooide de Tweede Wereldoorlog roet in het eten toen Disney door de Amerikaanse overheid gevraagd werd oorlogspropaganda te maken, maar in de jaren daarna begon het toch weer te kriebelen. Ook de Walt Disney Studios begonnen financieel weer te groeien, dus werd in 1949 Peter Pan weer in productie genomen. De rest van het verhaal is geschiedenis: Op 5 februari 1953 ging de film in première en, aangepast voor inflatie en inclusief alle heruitgaven, verdiende zo'n $427.500.000. Een trailer voor deze Disney-klassieker staat hieronder:
Vanzelfsprekend is Disney's Peter Pan-film niet de enige (maar tot nu toe wel de meest bekende) adaptatie van het originele boek, want ook andere studio's hebben zich aan dit verhaal gewaagd. Wat te denken van bijvoorbeeld de avonturenfilm Hook uit 1991 met Robin Williams (Good Will Hunting, Jumanji (1995), de Night at the Museum-trilogie) en Dustin Hoffman (Rain Man, All the President's Men, de Kung Fu Panda-films) in de hoofdrollen en niemand minder dan Steven Spielberg in de regiestoel. Een ander bekend voorbeeld is de fantasyfilm Peter Pan uit 2003 met Jeremy Slumpter (Friday Night Lights, Soul Surfer) en Jason Isaacs (de Harry Potter-films, Star Wars Rebels, Black Hawk Down) als onderdeel van de cast. Ook in televisieseries en videogames doet Peter Pan het goed. Zo speelde Robbie Kay (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, Heroes Reborn) het personage in de TV-serie Once Upon a Time en verscheen de Disney-versie van deze onvolgroeide jongen in de Kingdom Hearts-spellen en Peter Pan's Flight, een attractie in zo'n beetje alle Disneyland-parken. Ook is er een sequel verschenen van de animatiefilm uit 1953, die in 2002 onder de noemer Return to Never Land in de bioscoop verscheen.
Disney heeft in het verleden al een aantal live-action adaptaties van geanimeerde klassiekers uitgebracht; van Beauty and the Beast en The Lion King tot Lady and the Tramp en Pinocchio. Vandaar dat het je waarschijnlijk niet zal verbazen dat ze in 2016 een live-action adaptatie van Peter Pan aankondigden. De eerste die zich als regisseur aanmeldde voor de film, was een zekere David Lowery (die in het verleden al de live-action remake van Pete's Dragon (2016) en The Green Knight heeft geregisseerd), wiens fascinatie voor het bronmateriaal al dateerde vanaf het moment dat de originele animatiefilm in de bioscoop draaide. In een interview gaf hij al aan dat de film, die later de naam Peter Pan & Wendy zou dragen, gegrond zou zijn in realisme, dat het een nummer 1 prioriteit was om het script perfect te schrijven en dat bepaalde elementen uit de film uit 1953 veranderd zouden moeten worden om bepaalde racistische stereotypes te ontwijken. Gelukkig voor David kreeg hij hierbij hulp van acteur, producent en vooral schrijver Toby Halbrooks, met wie hij al samenwerkte voor Pete's Dragon (2016).
Toen de laatste versie van het script in maart 2020 werd afgerond, kon het castingproces beginnen. Bekende acteurs die zich hiervoor aanmeldden, waren Jude Law (Captain Marvel, de Fantastic Beasts-films, Sherlock Holmes (2009) en diens sequel) als Kapitein Haak en Alan Tudyk (Firefly/Serenity, Rogue One: A Star Wars Story, Maze Runner: The Scorch Trials) als Mr. Darling, de vader van Wendy, John en Michael. Maar ook tot nu toe onbekende gezichten sloten zich aan bij de cast, onder wie Alexander Molony in zijn acteerdebuut als Peter Pan, Ever Anderson (Black Widow) als Wendy Darling, Joshua Pickering (A Discovery of Witches) als John Darling, Jacobi Jupe als Michael Darling, Yara Shahidi (Black-ish) als Tinker Bell, Jim Gaffigan (Luca, Hotel Transylvania 4: Transformania) als Smee/Vetje en Molly Parker (Deadwood, The Wicker Man (2006)) als Mrs. Darling, moeder van de 3 kinderen.
Peter Pan & Wendy introduceert Wendy Darling (Anderson), een jong meisje dat bang is om volwassen te worden, die Peter Pan ontmoet, een jongen die weigert om ouder te worden. Samen met haar broers en een piepklein elfje genaamd Tinker Bell (Shahidi), reist Wendy samen met Peter naar de magische wereld van Neverland. Eenmaal daar komt ze een kwaadaardige piraat tegen die zichzelf Kapitein Haak (Law) noemt, leert ze de Lost Boys/Verdwaalde Jongens kennen en wordt ze meegenomen op een avontuur dat haar leven op een drastische manier gaat veranderen. Ben jij al klaar om terug te keren naar Neverland om de nostalgie opnieuw te beleven? Dan ben je aan het juiste adres, want Peter Pan & Wendy kun je vanaf 28 april 2023 op Disney+ bekijken. Hieronder staan alvast de teaser trailer en de volledige trailer:
Nieuwe clip van Guardians of the Galaxy Volume 3:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwe trailer voor Transformers: Rise of the Beasts:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Over de top en weer in conflict met eerdere films. En toch blijven het Transformers dus ach
Nieuwe TV-spot voor The Little Mermaid:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwe trailer voor Oppenheimer:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Barry Allen, oftewel het personage Flash in de stripboeken van DC Comics, werd voor het eerst aan de wereld geïntroduceerd in Showcase #4 uit oktober 1956. Barry is echter niet de enige Flash, want hij werd vanaf 1940 vooraf gegaan door studentenatleet Jay Garrick en de titel werd na Barry's introductie van tijd tot tijd overgenomen door zijn neefje Wally West, zijn kleinzoon Bart Allen en de Chinees-Amerikaanse Avery Ho. Al deze personages bezitten een superkracht die de speed force wordt genoemd; een gave om supersnel te rennen, bewegen en te denken, bovenmenselijke reflexen te gebruiken en af en toe de wetten van de fysica te overtreden, zoals tijdreizen. De Flash is 1 van DC Comics' meest populaire stripfiguren en dat was al meteen duidelijk toen Jay Garrick in opdracht van stripboekuitgeverij All-American Publications werd bedacht door schrijver Gardner Fox en tekenaar Harry Lampert, zo aan het eind van de jaren '30. Dezelfde tijd dus waarin personages als Superman, Batman, Captain Marvel/Shazam, Captain America en Wonder Woman werden bedacht en algemeen bekend staat als de 'Golden Age of Comic Books'. Echter nam de populariteit van stripboeken na de Tweede Wereldoorlog af, zo ook die van Jay Garrick als de Flash. En zo komen we weer uit bij Barry Allen.
Het waren andere tijden na de Tweede Wereldoorlog, vooral in de stripboekenwereld. De wereld had zo'n beetje genoeg van superhelden en was meer geïnteresseerd in horror- en misdaadverhalen en romantiek in stripboekvorm. Echter bleek ook dat niet zonder controverse en de link tussen stripverhalen en misdadig gedrag onder jongeren was in die tijd snel gelegd. Om dat te voorkomen, werd, om te beginnen, een nieuwe versie van Flash aan een gloednieuw publiek geïntroduceerd. Barry Allen had een nieuw kostuum, naam en achtergrond en leefde in een wereld waarin Jay Garrick nooit had bestaan. In deze tijd werd ook Iris West bedacht, een journaliste voor Picture News en Barry's vriendin. Door de jaren heen had Barry vaak avonturen waarbij hij de speed force gebruikte en allerlei slechteriken moest verslaan die het óf op zijn familie hadden gemunt, óf gewoon simpelweg wraak wilden. Ook was hij vaak een groepslid van de Justice League, de Justice Society of de Teen Titans. Vanaf september 1961 werd de multiverse geïntroduceerd in The Flash #123 (met de bijnaam Flash of Two Worlds), waarbij Barry naar een parallel universum werd gestuurd waarin de originele Flash (Jay Garrick dus) bestond en hij een manier moest verzinnen om weer naar zijn eigen wereld terug te keren.
De multiverse bestaat uit allerlei fictionele parallelle werelden waarin de verhalen uit de DC-stripboeken (en later ook die van Marvel) plaatsvinden. Na de introductie van dit fenomeen draaiden de verhalen die met de multiverse te maken hadden vaak om Barry Allen die de vernietiging van zijn eigen en andere universums probeert te verhinderen, wat er uiteindelijk toe leidde dat zijn personage in Crisis on Infinite Earths #8 (november 1985) dood ging. Lang duurt dit echter niet, want Barry keert in Final Crisis #2 (mei 2008) terug uit de dood en wordt onder luid gejuich onthaald door zijn thuisstad, Central City. Helaas voor Barry is in de tussentijd zijn moeder dood gegaan en is zijn vader de gevangenis ingedraaid vanwege verdenking van moord. Vandaar dat hij compleet geschokt is wanneer hij op een dag wakker wordt en erachter komt dat hij in een alternatieve wereld is terecht gekomen waarin zijn moeder nog in leven blijkt te zijn. Ook komt hij in dit verhaal (Flashpoint (mei 2011)) erachter dat Batman niet Bruce, maar juist Thomas Wayne is en dat Cyborg de plaats van Superman heeft ingenomen als 's wereld meest prominente superheld. Superman wordt ondertussen in deze wereld vast gehouden in een laboratorium onder Metropolis en ook woedt er een oorlog tussen de Atlantianen (onder leiding van Aquaman) en de Amazones (onder leiding van Wonder Woman). Met de herinneringen aan zijn eigen wereld nog intact probeert Barry deze hele situatie uit te vogelen om vervolgens terug te keren naar zijn eigen universum.
En dat zijn in het kort enkele highlights van Barry Allen's verhaal in de DC Comics Universe. Niet alleen was de Flash onderdeel van de 'Golden Age of Comic Books', maar de introductie van Barry Allen in de jaren '50 was ook een startschot voor de 'Silver Age of Comic Books', die dit gouden tijdperk opvolgde. Het zal je waarschijnlijk dus niet verbazen dat door de populariteit van dit personage een verschijning op televisie niet lang op zich liet wachten. De eerste keer dat dit het geval was, was tijdens The Superman/Aquaman Hour of Adventure dat werd uitgezonden tussen 1967 en 1968. Hierin was Barry een van de oprichters van de Justice League en werd hij ingesproken door Ray Owens (The New Adventures of Superman). Tijdens de jaren die volgden, verscheen Barry eigenlijk alleen nog maar in animatievorm waarbij hij voornamelijk werd ingesproken door Jack Angel (Who Framed Roger Rabbit, The Little Mermaid (1989)). Tot 1990, toen hij gespeeld werd door John Wesley Shipp (Dawson's Creek, Batman: The Brave and the Bold (2010)) in de live-action televisieserie The Flash dat maar 1 seizoen duurde. Dit was echter niet het einde van de Flash op tv, want vanaf 2013 wordt de rol van Barry vertolkt door Grant Gustin (Glee, 90210), allereerst in een bijrolletje in de serie Arrow en pas later in zijn eigen serie als onderdeel van de zogenoemde 'Arrow-verse' (een verzameling van televisieseries van het Amerikaanse televisienetwerk The CW die zich allemaal in hetzelfde universum afspelen). Een trailer voor het 1ste seizoen van deze serie vind je hieronder:
Plannen voor een film rondom de Flash stammen al uit de late jaren '80, toen filmstudio Warner Bros. Pictures stripboekenschrijver Jeph Loeb (die later in zijn carrière ook zou meeschrijven aan televisieseries als Smallville en Heroes) inhuurde om een script te schrijven, maar helaas draaide dit op niks uit. Toen de Flash-plannen weer in 2004 hervat werden, was het de taak aan schrijver, producent en regiseur David S. Goyer (Blade: Trinity, Foundation) om de nieuwe film te regisseren nadat de filmstudio onder de indruk was van zijn script voor Batman Begins. Echter verliet Goyer het project in 2007 en na een heleboel verschillende regisseurs te zijn afgegaan, moest Warner Bros. de film helaas schrappen. Het vertrouwen om een nieuwe Flash-film te maken kwam pas weer toen Zack Snyder's Man of Steel in 2013 in de bioscoop verscheen en de filmstudio wel brood zag in een gedeeld universum van films die gebaseerd waren op de DC-stripverhalen (net als de Marvel Cinematic Universe dat was). Een eerste voorzichtige proefdatum voor de Flash werd gepland voor maart 2018 en al vanaf het begin was de tot dan toe redelijk onbekende acteur Ezra Miller (The Perks of Being a Wallflower, de Fantastic Beasts-films) degene die de rol van Barry Allen zou gaan vertolken.
Ezra, als Barry, maakte eerst een kleine cameo-verschijning in Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad (2016) voordat deze zijn doorbraak maakte in Justice League, waarin hij een volledige bijrol heeft en zijn personage onderdeel wordt van de Justice League (die bestaat uit Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en later ook Superman). Ondanks deze vorderingen van het personage bleef een solofilm echter uit vanwege het simpele feit dat Warner Bros. telkens creatieve onenigheden had met de regisseurs die ze inhuurden. Allereerst was het de beurt aan Phil Lord en Christopher Miller, die toch liever wilden meehelpen aan Solo: A Star Wars Story. Vervolgens was het de beurt aan Seth Grahame-Smith (The Lego Batman Movie, Abraham Lincoln, Vampire Hunter) en Rick Famuyima (The Mandalorian), maar allebei konden ze het niet eens worden met de studio. Hierna waren John Francis Daley en Jonathan Goldstein (die ook meegeschreven hebben aan Spider-Man: Homecoming en Horrible Bosses) aan de beurt, maar verlieten het project ook weer toen Ezra Miller zich bemoeide met het script wat ze hadden geschreven. Echter was het toch uiteindelijk aan het einde van 2019 dat Christina Hodson (Bumblebee, Birds of Prey) zich aanmeldde als schrijfster en Andy Muschietti (regisseur van de It-films (2017 & 2019) zichzelf aanbood als regisseur. En zo kwam het dat de Flash-film toch nog in goede banen zou worden geleid.
In januari 2020 kwam de voorproduktie op gang, wat weer stilgelegd werd vanwege een kleine pandemie genaamd corona. Maar toen dat alles weer voorbij was, hoefde men alleen nog maar wachten totdat Miller klaar was met het filmen van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore voordat de camera's voor The Flash eindelijk konden gaan draaien. Het uitgangspunt van de film was de stripboekenserie Flashpoint, waarvan Muschietti een fan was en waarin Barry in een alternatief universum terecht komt. Inmiddels waren er al allerlei acteurs/actrices aan de cast toegevoegd, zoals Ron Livingston (The Conjuring, Sex and the City) als Henry Allen, Barry's vader, Kiersey Clemons (Lady and the Tramp (2019), Scoob!) als Iris West, Ben Affleck (Good Will Hunting, Pearl Harbor, The Sum of All Fears) als Batman/Bruce Wayne, Michael Keaton (Spider-Man: Homecoming, Beetlejuice, Much Ado about Nothing) als een alternatieve Batman/Bruce Wayne, Sasha Calle als Kara Zor-El/Supergirl en Michael Shannon (Knives Out, The Shape of Water, Boardwalk Empire) als General Zod. Het filmen begon in april 2021 en eindigde uiteindelijk in oktober van hetzelfde jaar. Een periode van een half jaar dus.
The Flash draait om Barry Allen, die naar het verleden reist om te voorkomen dat zijn moeder vermoord wordt en zo te verhinderen dat zijn vader hoofdverdachte in deze zaak wordt. Echter raakt hij verstrikt in dit alternatieve universum, op het eerste gezicht zonder superhelden en zonder zijn eigen kracht, de zogenoemde speed force. Barry schakelt daarom de hulp in van zijn jongere zelf, een wat oudere Batman (Keaton) en de Kryptoniaanse Kara Zor-El (Calle), die ze eerst moeten bevrijden uit een laboratorium onder Metropolis. Intussen is General Zod (Shannon) ook nog in leven en probeert deze de wereld te veroveren. Dus om deze wereld te redden en op een succesvolle manier terug te keren naar zijn eigen tijdlijn, moet Barry alles geven om alles weer recht te zetten. Maar zal het ultieme offer genoeg zijn om het universum te 'resetten'? Je komt erachter vanaf 15 juni 2023, wanneer The Flash in de bioscoop gaat draaien. Ben jij al klaar om zo snel mogelijk naar deze film te rennen? Of ben je nog niet klaar om de multiverse te betreden? Bekijk hieronder alvast de trailers voor deze film:
Het waren andere tijden na de Tweede Wereldoorlog, vooral in de stripboekenwereld. De wereld had zo'n beetje genoeg van superhelden en was meer geïnteresseerd in horror- en misdaadverhalen en romantiek in stripboekvorm. Echter bleek ook dat niet zonder controverse en de link tussen stripverhalen en misdadig gedrag onder jongeren was in die tijd snel gelegd. Om dat te voorkomen, werd, om te beginnen, een nieuwe versie van Flash aan een gloednieuw publiek geïntroduceerd. Barry Allen had een nieuw kostuum, naam en achtergrond en leefde in een wereld waarin Jay Garrick nooit had bestaan. In deze tijd werd ook Iris West bedacht, een journaliste voor Picture News en Barry's vriendin. Door de jaren heen had Barry vaak avonturen waarbij hij de speed force gebruikte en allerlei slechteriken moest verslaan die het óf op zijn familie hadden gemunt, óf gewoon simpelweg wraak wilden. Ook was hij vaak een groepslid van de Justice League, de Justice Society of de Teen Titans. Vanaf september 1961 werd de multiverse geïntroduceerd in The Flash #123 (met de bijnaam Flash of Two Worlds), waarbij Barry naar een parallel universum werd gestuurd waarin de originele Flash (Jay Garrick dus) bestond en hij een manier moest verzinnen om weer naar zijn eigen wereld terug te keren.
De multiverse bestaat uit allerlei fictionele parallelle werelden waarin de verhalen uit de DC-stripboeken (en later ook die van Marvel) plaatsvinden. Na de introductie van dit fenomeen draaiden de verhalen die met de multiverse te maken hadden vaak om Barry Allen die de vernietiging van zijn eigen en andere universums probeert te verhinderen, wat er uiteindelijk toe leidde dat zijn personage in Crisis on Infinite Earths #8 (november 1985) dood ging. Lang duurt dit echter niet, want Barry keert in Final Crisis #2 (mei 2008) terug uit de dood en wordt onder luid gejuich onthaald door zijn thuisstad, Central City. Helaas voor Barry is in de tussentijd zijn moeder dood gegaan en is zijn vader de gevangenis ingedraaid vanwege verdenking van moord. Vandaar dat hij compleet geschokt is wanneer hij op een dag wakker wordt en erachter komt dat hij in een alternatieve wereld is terecht gekomen waarin zijn moeder nog in leven blijkt te zijn. Ook komt hij in dit verhaal (Flashpoint (mei 2011)) erachter dat Batman niet Bruce, maar juist Thomas Wayne is en dat Cyborg de plaats van Superman heeft ingenomen als 's wereld meest prominente superheld. Superman wordt ondertussen in deze wereld vast gehouden in een laboratorium onder Metropolis en ook woedt er een oorlog tussen de Atlantianen (onder leiding van Aquaman) en de Amazones (onder leiding van Wonder Woman). Met de herinneringen aan zijn eigen wereld nog intact probeert Barry deze hele situatie uit te vogelen om vervolgens terug te keren naar zijn eigen universum.
En dat zijn in het kort enkele highlights van Barry Allen's verhaal in de DC Comics Universe. Niet alleen was de Flash onderdeel van de 'Golden Age of Comic Books', maar de introductie van Barry Allen in de jaren '50 was ook een startschot voor de 'Silver Age of Comic Books', die dit gouden tijdperk opvolgde. Het zal je waarschijnlijk dus niet verbazen dat door de populariteit van dit personage een verschijning op televisie niet lang op zich liet wachten. De eerste keer dat dit het geval was, was tijdens The Superman/Aquaman Hour of Adventure dat werd uitgezonden tussen 1967 en 1968. Hierin was Barry een van de oprichters van de Justice League en werd hij ingesproken door Ray Owens (The New Adventures of Superman). Tijdens de jaren die volgden, verscheen Barry eigenlijk alleen nog maar in animatievorm waarbij hij voornamelijk werd ingesproken door Jack Angel (Who Framed Roger Rabbit, The Little Mermaid (1989)). Tot 1990, toen hij gespeeld werd door John Wesley Shipp (Dawson's Creek, Batman: The Brave and the Bold (2010)) in de live-action televisieserie The Flash dat maar 1 seizoen duurde. Dit was echter niet het einde van de Flash op tv, want vanaf 2013 wordt de rol van Barry vertolkt door Grant Gustin (Glee, 90210), allereerst in een bijrolletje in de serie Arrow en pas later in zijn eigen serie als onderdeel van de zogenoemde 'Arrow-verse' (een verzameling van televisieseries van het Amerikaanse televisienetwerk The CW die zich allemaal in hetzelfde universum afspelen). Een trailer voor het 1ste seizoen van deze serie vind je hieronder:
Plannen voor een film rondom de Flash stammen al uit de late jaren '80, toen filmstudio Warner Bros. Pictures stripboekenschrijver Jeph Loeb (die later in zijn carrière ook zou meeschrijven aan televisieseries als Smallville en Heroes) inhuurde om een script te schrijven, maar helaas draaide dit op niks uit. Toen de Flash-plannen weer in 2004 hervat werden, was het de taak aan schrijver, producent en regiseur David S. Goyer (Blade: Trinity, Foundation) om de nieuwe film te regisseren nadat de filmstudio onder de indruk was van zijn script voor Batman Begins. Echter verliet Goyer het project in 2007 en na een heleboel verschillende regisseurs te zijn afgegaan, moest Warner Bros. de film helaas schrappen. Het vertrouwen om een nieuwe Flash-film te maken kwam pas weer toen Zack Snyder's Man of Steel in 2013 in de bioscoop verscheen en de filmstudio wel brood zag in een gedeeld universum van films die gebaseerd waren op de DC-stripverhalen (net als de Marvel Cinematic Universe dat was). Een eerste voorzichtige proefdatum voor de Flash werd gepland voor maart 2018 en al vanaf het begin was de tot dan toe redelijk onbekende acteur Ezra Miller (The Perks of Being a Wallflower, de Fantastic Beasts-films) degene die de rol van Barry Allen zou gaan vertolken.
Ezra, als Barry, maakte eerst een kleine cameo-verschijning in Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad (2016) voordat deze zijn doorbraak maakte in Justice League, waarin hij een volledige bijrol heeft en zijn personage onderdeel wordt van de Justice League (die bestaat uit Batman, Wonder Woman, Aquaman, Cyborg en later ook Superman). Ondanks deze vorderingen van het personage bleef een solofilm echter uit vanwege het simpele feit dat Warner Bros. telkens creatieve onenigheden had met de regisseurs die ze inhuurden. Allereerst was het de beurt aan Phil Lord en Christopher Miller, die toch liever wilden meehelpen aan Solo: A Star Wars Story. Vervolgens was het de beurt aan Seth Grahame-Smith (The Lego Batman Movie, Abraham Lincoln, Vampire Hunter) en Rick Famuyima (The Mandalorian), maar allebei konden ze het niet eens worden met de studio. Hierna waren John Francis Daley en Jonathan Goldstein (die ook meegeschreven hebben aan Spider-Man: Homecoming en Horrible Bosses) aan de beurt, maar verlieten het project ook weer toen Ezra Miller zich bemoeide met het script wat ze hadden geschreven. Echter was het toch uiteindelijk aan het einde van 2019 dat Christina Hodson (Bumblebee, Birds of Prey) zich aanmeldde als schrijfster en Andy Muschietti (regisseur van de It-films (2017 & 2019) zichzelf aanbood als regisseur. En zo kwam het dat de Flash-film toch nog in goede banen zou worden geleid.
In januari 2020 kwam de voorproduktie op gang, wat weer stilgelegd werd vanwege een kleine pandemie genaamd corona. Maar toen dat alles weer voorbij was, hoefde men alleen nog maar wachten totdat Miller klaar was met het filmen van Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore voordat de camera's voor The Flash eindelijk konden gaan draaien. Het uitgangspunt van de film was de stripboekenserie Flashpoint, waarvan Muschietti een fan was en waarin Barry in een alternatief universum terecht komt. Inmiddels waren er al allerlei acteurs/actrices aan de cast toegevoegd, zoals Ron Livingston (The Conjuring, Sex and the City) als Henry Allen, Barry's vader, Kiersey Clemons (Lady and the Tramp (2019), Scoob!) als Iris West, Ben Affleck (Good Will Hunting, Pearl Harbor, The Sum of All Fears) als Batman/Bruce Wayne, Michael Keaton (Spider-Man: Homecoming, Beetlejuice, Much Ado about Nothing) als een alternatieve Batman/Bruce Wayne, Sasha Calle als Kara Zor-El/Supergirl en Michael Shannon (Knives Out, The Shape of Water, Boardwalk Empire) als General Zod. Het filmen begon in april 2021 en eindigde uiteindelijk in oktober van hetzelfde jaar. Een periode van een half jaar dus.
The Flash draait om Barry Allen, die naar het verleden reist om te voorkomen dat zijn moeder vermoord wordt en zo te verhinderen dat zijn vader hoofdverdachte in deze zaak wordt. Echter raakt hij verstrikt in dit alternatieve universum, op het eerste gezicht zonder superhelden en zonder zijn eigen kracht, de zogenoemde speed force. Barry schakelt daarom de hulp in van zijn jongere zelf, een wat oudere Batman (Keaton) en de Kryptoniaanse Kara Zor-El (Calle), die ze eerst moeten bevrijden uit een laboratorium onder Metropolis. Intussen is General Zod (Shannon) ook nog in leven en probeert deze de wereld te veroveren. Dus om deze wereld te redden en op een succesvolle manier terug te keren naar zijn eigen tijdlijn, moet Barry alles geven om alles weer recht te zetten. Maar zal het ultieme offer genoeg zijn om het universum te 'resetten'? Je komt erachter vanaf 15 juni 2023, wanneer The Flash in de bioscoop gaat draaien. Ben jij al klaar om zo snel mogelijk naar deze film te rennen? Of ben je nog niet klaar om de multiverse te betreden? Bekijk hieronder alvast de trailers voor deze film:
- LegoRK
- Premium
- Berichten: 1996
- Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
- Locatie: Hardenberg
- Contacteer:
Ik zie dat komende week Star Wars VI return of the Jedi op tv komt.
Is dat een goede film om mee te beginnen als je nog nooit een Star Wars film hebt gezien?
Ik ben wel nieuwsgierig naar waarom zulke oude films nog zo enorm populair (waren en) zijn.
Is dat een goede film om mee te beginnen als je nog nooit een Star Wars film hebt gezien?
Ik ben wel nieuwsgierig naar waarom zulke oude films nog zo enorm populair (waren en) zijn.
Je kunt of beginnen bij IV of bij I, bij deeltje 6 zou ik niet beginnen.
Nieuwe trailer voor Spider-Man: Across the Spider-Verse:
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Kijk uit wat je doet. Ik dacht hetzelfde enige tijd geleden en heb nu alle SW gezien en zit nu diep in star trek.