[Algemeen] Films/TV-series (trailers en (spoiler)discussies)

Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het begon allemaal in 1974, toen een initiatief genaamd Computer Graphics Lab (CGL) opgestart werd door de oprichter van het New York Institute of Technology, Alexander Schure, met de bedoeling om computer-geanimeerde films te maken. Al na een paar maanden had Schure meerdere werknemers, waaronder een zekere Alvy Ray Smith, maar omdat Alexander zijn fondsen haalde uit het instituut zelf, kwamen er echter ernstige financiële problemen. Om uit de geldnood te komen, hadden ze een echte filmstudio nodig en op een gegeven moment werd Smith gebeld door filmmaker Francis Ford Coppola (die o.a. de Godfather-films heeft geregisseerd). Samen met George Lucas (je weet wel, van de Star Wars-franchise) had Coppola bepaalde ideeën over de toekomst van digitaal film maken; of Alvy Ray Smith misschien zin had om met hun samen te werken? Naar aanleiding van een volmondig 'ja' op deze vraag vertrokken er meerdere werknemers van CGL om zich te vestigen bij de computerdivisie van Lucasfilm. Deze zogenoemde 'Graphics Group' had een zekere Edwin Catmull (die ook van CGL kwam) als leidinggevende en werkte eind jaren '70/ begin jaren '80 aan RenderMan, een renderingsprogramma dat in staat is om driedimensionale scenes om te zetten in fotorealistische afbeeldingen. 

In 1983 werd een door Disney ontslagen John Lasseter aangenomen door de Lucasfilm Computer Graphics Group om freelance mee te werken aan hun allereerste korte animatiefilm, The Adventures of André & Wally B. Ook werd de bedrijfsnaam officieel veranderd in, je raadt het misschien al, Pixar Animation Studios, nadat iemand op de naam was gekomen naar aanleiding van een digitale compositiecomputer die het bedrijf had ontwikkeld. En naast dit alles werkten ze ook nog eens samen met Industrial Light & Magic (een filmbedrijf dat zich specialiseert in special effects en computeranimatie) om onder andere mijlpalen als het Genesis Effect in Star Trek: The Wrath of Khan en de glas-in-loodridder in Young Sherlock Holmes te creëren. Echter weerhield dit Lucas in 1983 niet om te proberen het bedrijf te verkopen, nadat verschillende Star Wars-licenties minder begonnen op te leveren. Pixar was dus genoodzaakt om een op zichzelf staand bedrijf te worden en een van de potentiële investeerders was een zekere Steve Jobs, oprichter van Apple Inc. In die tijd was ook The Walt Disney Company geïnteresseerd in de Pixar Image Computer en de bijbehorende, door Pixar ontwikkelde, custom software om de animatie in hun film, The Rescuers Down Under, verder mee uit te werken. 

Jobs, die op een gegeven moment meer dan de helft aan aandelen in Pixar bezat en daarmee zichzelf verzekerde van een plek in het bestuur, deed er alles aan om het bedrijfskapitaal te verhogen. Zo gaf hij Lasseter zijn eigen animatiedepartement om computergeanimeerde commercials te maken voor externe bedrijven, verhandelde hij in april 1990 de hardwaredivisie aan Vicom Systems en verkocht hij sommige softwaretools aan Macintosh en Windows. Ook de samenwerking met Disney duurde voort, wat er uiteindelijk toe leidde dat Pixar akkoord ging met een deal van 26 miljoen dollar om 3 animatiefilms voor de entertainmentgigant te produceren. De eerste hiervan zou Toy Story worden, een komediefilm, geregisseerd door John Lasseter, over speelgoed dat tot leven kwam. Met duidelijke instructies van Disney ging men hiermee aan de slag, wat erin resulteerde dat de film op 22 november 1995 in de bios kwam. Het maken van de film ging niet zonder slag of stoot, maar het eindresultaat leverde uiteindelijk wel meer dan 350 miljoen dollar op, waarmee het gelijk de op een na best verdienende film van 1995 werd. 

De rest is geschiedenis. Na het succes van Toy Story ging men al gauw aan de slag met meerdere films. In 1998 volgde A Bug's Life, aansluitend door Toy Story 2 in het jaar daarop. Pixar groeide al snel tot een miljardenbedrijf die succes na succes beleefde. Door de jaren heen maakten ze films als Monster's Inc., Ratatouille, Up, Finding Nemo, Cars en WALL-E en nog steeds weten ze niet van ophouden. De volgende film in hun repertoire heet namelijk Elemental en gaat vanaf 16 juni 2023 in de bios draaien. Deze film werd afgelopen mei aangekondigd en zou gaan over antropomorfische elementen zoals vuur, water, aarde en lucht die soms wel en soms ook niet goed met elkaar kunnen omgaan. Peter Sohn, die ook The Good Dinosaur heeft geregisseerd, zou de regie voor deze film op zich nemen en over een periode van 7 jaar werd het idee gevormd dat het thema voor Elemental zou gaan over verschillende immigranten in een grote metropool. Wat zou er namelijk gebeuren als iemand uit het vuurgedeelte van de stad verliefd zou worden op iemand uit het watergedeelte? Stoten ze elkaar af als vuur en water of komen ze erachter dat vuur en water een wel erg goede mix zijn?

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, aarde- en luchtbewoners met elkaar samenleven. Het verhaal introduceert Ember Lumen (ingesproken door Leah Lewis (Nancy Drew)), een intelligente en vurige jonge vrouw, wiens vriendschap met de vrolijke, maar onnozele Wade Ripple (ingesproken door Mamoudou Athie (Jurassic World: Dominion)) haar uitdaagt haar wereldbeeld te veranderen. Kunnen Ember en Wade goed met elkaar overweg of zijn het overduidelijke tegenpolen? Kunnen ze elkaars cultuur respecteren, ook al komen ze uit verschillende achtergronden en delen van de stad? Of staat Ember in vuur en vlam voor deze spetter? Je komt erachter vanaf 16 juni 2023, wanneer Elemental in de bios gaat draaien. Hieronder vind je alvast de allereerste teaser:

     
 
 
Gebruikersavatar
LegoRK
Premium
Berichten: 1885
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Interessante Inleiding.
Dit kan wel een leuke film worden.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
vortexico
Premium
Berichten: 79
Lid geworden op: ma aug 22, 2022 5:13 pm

Disney Pixar heeft daar echt wel een succesformule:
"Wat als ... nu eens konden denken/voelen/praten?"
Met de laatste in de lange reeks: de elementen.
Ik ben benieuwd, zal wel weer een hit worden.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik kijk wel uit naar Ant-Man.
Ik heb Thor: Love and Thunder en Black Panther: Wakanda Forever nog niet gezien.
Verhalen die ik heb gehoord, waren niet al te positief.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Een blik achter de schermen bij The Last of Us:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Als ik denk aan een combinatie van auto's en robots in popcultuur, dan gaan mijn gedachten meteen naar Transformers. In 1984 ontwikkeld door het Amerikaanse speelgoedbedrijf Hasbro en het Japanse speelgoedbedrijf Takara Tomy, gaat de Transformers-franchise vooral over het gevecht tussen de goedaardige Autobots en de slechte Decepticons, twee buitenaardse robot-groepen die zich kunnen transformeren in allerlei vormen zoals voertuigen en dieren. Begin jaren '80 had Takara al 2 speelgoedlijnen die de voorlopers waren van Transformers, namelijk Micro Change en Diaclone. Geïnteresseerd in een samenwerking, kocht Hasbro deze merknamen en werden ze de officiële partner van het Japanse bedrijf. Om het verhaal achter de Transformers extra aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, huurde Hasbro Marvel Comics in om scenario's te bedenken en uit te werken van wat uiteindelijk de Transformers: Generation 1-speelgoedlijn werd. De mechs in de franchise werden oorspronkelijk bedacht door Shõji Kawamori, die ook de robots voor de anime Macross (in Amerika uitgezonden als Robotech) had bedacht en ontworpen. En zo werd de Transformers-franchise geboren.

Hoofdzakelijk ging Generation 1 over de heldhaftige Optimus Prime, leider van de Autobots, die samen met de kwaadaardige Megatron en hun moedigste soldaten crashen op een prehistorische aarde in hun ruimteschepen Ark en Nemesis. In bewusteloosheid gebracht door deze crash, ontwaken de robots weer in 1985 als gevolg van Cybertron, hun thuisplaneet, dat zich in de Neutral Zone bevindt. Tegelijkertijd met de speelgoedlijn werd er ook door Marvel een stripboekenreeks uitgebracht met de Transformers-personages en was dit onderdeel van het Marvel stripboek-Universum. Figuren als Spider-Man en Nick Fury kwamen dus ook in deze stripboeken voor, hoofdzakelijk als cameo's. Eveneens werd er op televisie een animatieserie vanaf 17 september 1984 uitgezonden, met de toepasselijke naam The Transformers, en werd deze geproduceerd door Marvel Productions en Sunbow Productions. Door de jaren heen zijn er verschillende animatieseries verschenen, zoals Transformers: Victory, Tranformers: Armada, Transformers: Cybertron, Transformers: Pime, Transformers: Rescue Bots Academy en Beast Wars: Transformers. Voldoende beeldmateriaal dus.

Ondanks dat er diverse animatiefilms over de Transformers-franchise zijn gemaakt, was men er tot zo'n 20 jaar geleden niet in geslaagd om een live-action Transformers-film te maken, vooral vanwege een gebrek aan goede special effects om de Autobots en Decepticons tot leven te wekken op een 'realistische' manier. Dit veranderde echter toen Don Murphy, die voorheen al films als Natural Born Killers en The League of Extraordinary Gentlemen had geproduceerd, sinds 2003 het plan had opgevat om een Transformers-film te produceren. Om de film extra kracht bij te zetten, werd medeproducent Tom DeSanto (die voorheen al voor de eerste 2 X-Men-films de productie had geleverd) en uitvoerend producent Steven Spielberg (ja, dé Steven Spielberg!) ingehuurd, de eerste om het verhaal te bedenken en de tweede om de scriptschrijvers verbeteringspunten te geven. Op 30 juli 2005 werd Michael Bay (die al bekend was van zijn films Bad Boys, Armageddon en Pearl Harbor) aangenomen als regisseur. Aanvankelijk twijfelde hij sterk over het project, aangezien hij het maar een 'belachelijke speelgoedfilm' vond. Maar omdat hij graag met Spielberg wilde samenwerken en een nieuw respect vond voor de franchise na een kort bezoek aan Hasbro, ging hij toch overstag. Een trailer voor het eindresultaat kun je hieronder bekijken:Neerkomend op een totaalbedrag van meer dan 319 miljoen dollar, haalde Transformers aardig wat op toen deze in juli 2007 in de bios verscheen en daarmee op de 3de plaats kwam te staan van meest verdienende films van dat jaar (na Sam Raimi's Spider-Man 3 en Shrek the Third). Zelfs nog voor de film op het witte doek zijn entree deed, had Paramount Pictures vooral vanwege de voorafgaande mond-tot-mondreclame en de populariteit van de speelgoedlijn al besloten om een sequel te maken, die ze Transformers: Revenge of the Fallen gingen noemen. En dit was niet de enige vervolgfilm die ze in deze franchise gingen maken. Vanwege het succes en de ruime opbrengsten van de films, kwamen er uiteindelijk 5 sequels: Revenge of the Fallen in 2009, Dark of the Moon in 2011, Age of Extinction in 2014, The Last Knight in 2017 en Bumblebee in 2018. Michael Bay was regisseur van de eerste 4, maar na The Last Knight (dat bovendien een flop was in de bioscoop) bedankte hij voor de franchise en werd Travis Knight (Kubo and the Two Strings) uitgekozen om Bumblebee te regisseren. Knight's film ging over Optimus' luitenant, een gele Autobot die zichzelf in een Volkswagen Beetle (en later een Chevrolet Camaro) kan veranderen, die in de jaren '80 van Cybertron ontsnapt en crasht op aarde, waar hij bevriend wordt met een aardbewoonster.

Nadat de fans op een gegeven moment uitgekeken raakten op de Transformers-films die door Bay waren geregisseerd, werden deze blij verrast door Bumblebee. In tegenstelling tot de eerdere sequels, was deze film over de gele Autobot meer personage-gedreven waarbij het plot zich minder focuste op spectaculaire gevechten en enorme explosies. Bumblebee was het bewijs dat er weer plezier en een wonderlijke fantasie in een aflopende franchise gestopt kon worden en mede hierdoor begonnen de fans zich weer te verheugen op een vervolg. Een van de producenten van de 5 voorgaande films, Lorenzo di Bonaventura, beloofde al in december 2018 dat men bij Paramount geïnspireerd voelde door de toon en stijl van Bumblebee en daarop wilde voortborduren. Meteen gingen ze bij de studio aan de slag en zo'n anderhalf jaar later, in juni van 2020, werd officieel aangekondigd dat de titel van de volgende film Transformers: Rise of the Beasts zou worden en dat deze in 2023 in de bioscoop zou verschijnen. Inspiratie werd gehaald uit de Beast Wars-speelgoedlijn (dat onderdeel was van de hoofdfranchise) en aspecten van het verhaal waren zwaar beïnvloed door Terminator 2: Judgment Day

Regisseur van dienst voor Rise of the Beasts is Steven Caple Jr., die onder andere Creed II heeft geregisseerd. Na de officiële aankondiging in juni 2020, werden vervolgens vanaf april 2021 de eerste acteurs/actrices ingehuurd voor het project. Zo zouden Anthony Ramos (In the Heights, Ironheart) en Dominique Fishback (The Deuce, Judas and the Black Messiah) de hoofdrollen vertolken en zouden de stemmen voor de Autobots en de Terrorcons (een Decepticon-groepering) ingesproken worden door Peter Cullen (die al sinds de jaren '80 zijn stem aan Optimus Prime heeft gegeven), Ron Perlman (Alien Resurrection, Hellboy, Guillermo del Toro's Pinocchio) (als Optimus Primal, leider van de Maximals (een apart Autobot-ras)), Peter Dinklage (Game of Thrones, X-Men: Days of Future Past) (als Scourge, leider van de Terrorcons), Pete Davidson (The Suicide Squad (2021), The Angry Birds Movie 2) (als Mirage, een Autobot-spion), Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, Everything Everywhere All at Once) (als Airazor, een Maximal) en Michaela Jaé Rodriguez (Tick, Tick... Boom!) (als Nightbird, een vrouwelijke Terrorcon).

Transformers: Rise of the Beasts vindt plaats in 1994 (dus na de gebeurtenissen in Bumblebee), wanneer een tweetal archeologen met de namen Noah Diaz (Ramos) en Elena Wallace (Fishback) op wereldreis per ongeluk in een oeroud conflict terecht komen, dat zich tussen de Autobots, de Maximals, de Predacons (ook een Decepticon-groepering) en de Terrorcons afspeelt. Noah is een elektronicus die vroeger in het leger heeft gezeten en momenteel probeert zijn familie in Brooklyn te onderhouden en Elena is een onderzoeker op het gebied van oude artifakten, wiens baas telkens weer krediet krijgt voor haar werk. Kunnen deze 2 aardbewoners zich stand weten te houden in dit allesvernietigende gevecht? En overleeft ook deze keer de aarde deze oorlog tussen de Autobots en de Decepticons weer? Vanaf 9 juni 2023 kom je erachter wanneer deze film in de bioscoop gaat draaien. Hieronder alvast de trailer:

       
 
Gebruikersavatar
Chef_NL
Premium
Berichten: 335
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:28 am
Locatie: Heemskerk
Contacteer:

Ziet er wel weer vet uit, denk wel leuk om deze in Imax te gaan bekijken ;)
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Noem een filmrol waar schrijver, producent en vooral acteur Harrison Ford (Blade Runner, Air Force One, Captain America: New World Order) het meest bekend mee is geworden en 50% kans dat je een van deze noemt: Han Solo uit de Star Wars-franchise of Indiana Jones uit de gelijknamige filmquadrilogie. Als je Ford's Star Wars-films bij elkaar optelt (de originele trilogie + The Force Awakens en The Rise of Skywalker), dan kom je ten slotte uit op het feit dat hij deze rol tot nu toe meer heeft gespeeld dan de rol van Indiana Jones (Raiders of the Lost Ark, The Temple of Doom, The Last Crusade + The Kingdom of the Crystal Skull). Maar hier komt dit jaar nog verandering in...

Ford werd geboren in Chicago, Illinois, op 13 juli 1942. Zijn ouders waren beide acteurs; zijn moeder was vooral te horen in acteerspellen op de radio terwijl zijn vader een filmacteur was. Op jonge leeftijd deed Harrison mee aan scoutingactiviteiten (wat ook de reden was waarom Steven Spielberg in 1989 besloot om de jonge Indiana Jones een scout te maken) en was hij vaak te horen op het radiostation van de middelbare school waar hij op zat. Als zelf beschreven laatbloeier was hij vooral in de puberteit erg verlegen, wat hem ertoe motiveerde om acteerklassen te nemen toen hij op de hogeschool zat. Hier leerde hij pas de kunst van het acteren, wat hem fascineerde. Op 22-jarige leeftijd verhuisde hij naar Los Angeles om op een baantje voor radiopresentator te solliciteren, wat uiteindelijk niet lukte. Toch tekende hij uiteindelijk een contract bij Columbia Pictures om achtergrondrolletjes te spelen, waarvan de eerste in de film Dead Heat on the Merry-Go-Round was. Ook werd hij ingehuurd voor kleine rolletjes in onder andere Luv en A Time for Killing. Ook ging Harrison werken voor Universal Studio's, waar hij kleine rolletjes in films als Gunsmoke, The Virginian, American Style, Journey to Shiloh en Zabriskie Point speelde.

Toch was Ford niet blij met de rolletjes die hij kreeg aangeboden. Het was vaak laagbetaald werk, vanwege de kleine bijrolletjes niet uitdagend genoeg en op de een of andere manier moest hij toch zijn vrouw en 2 kinderen zien te onderhouden. Vandaar dat hij timmerman werd. Fred Roos, een vriend van klanten waarvoor Ford het huis opknapte en bovendien castingdirecteur, vond echter dat hij zijn talent verspilde en regelde een auditie met George Lucas voor zijn film American Graffiti. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen voor Harrison. Al snel speelde hij de rol van Bob Falfa in Lucas' film en omdat hij ook vrienden werd met Francis Ford Coppola, kreeg hij niet alleen een rol in diens film The Conversation, maar ook in Apocalypse Now. Het hoogtepunt van Ford's carrière kwam echter pas toen hij besloot om de cast te versterken van wat George beschreef als een ruimte-opera dat luisterde naar de naam Star Wars. Na 25 mei 1977, de dag dat Star Wars in de bioscoop ging draaien, nam de populariteit van Ford op drastische wijze toe. Zijn rol als Han Solo werd wereldberoemd en bestempelde hem als een popicoon, wat alleen maar versterkt werd doordat hij ook in de sequels (The Empire Strikes Back en Return of the Jedi) dezelfde rol bleef spelen.

Voor zijn volgende project, over een universiteitsprofessor die in zijn vrije tijd de avontuurlijke archeoloog uithangt terwijl deze op zoek gaat naar de Ark des Verbonds, wilde George Lucas eigenlijk niet nogmaals Harrison inhuren. Maar omdat Tom Selleck (Blue Bloods, Three Men and a Baby), Lucas' eerste keuze, contractueel verplicht was om in de televisieserie Magnum P.I. te verschijnen, overtuigde Steven Spielberg hem ervan om toch voor Ford te gaan. Aanvankelijk zou de hoofdpersoon in Raiders of the Lost Ark Indiana Smith gaan heten, maar Spielberg (die als vriendendienst de film voor George zou regisseren) haatte de naam en haalde zijn partner over om de achternaam Jones te kiezen. Ook Lawrence Kasdan, die voorheen eveneens de scripts had geschreven voor A New Hope en The Empire Strikes Back, werd door Spielberg ingehuurd en tijdens het schrijven werd deze scriptschrijver geïnspireerd door avonturenfilms als Red River, Seven Samurai en The Magnificent Seven (1960). Uiteindelijk was het script compleet in december 1979 en kon het castingproces beginnen. Naast Harrison werden namelijk ook nog o.a. Karen Allen (The Perfect Storm, Scrooged) (als Marion Ravenwood), Paul Freeman (Porridge, The Hound of the Baskervilles (1983)) en John Rhys-Davies (de Lord of the Rings-trilogie, The Trial of the Incredible Hulk) aan de cast toegevoegd. Een trailer voor het eindresultaat kun je hieronder vinden:Indiana Jones wordt ook wel eens omschreven als een nobele schatzoeker, een gevoelloze detective, een menselijke superheld en een Amerikaanse patriot. In zijn rol als universiteitsprofessor draagt hij vaak een tweed jasje en geeft hij les over oude beschavingen, maar wanneer de kans zich voordoet om antieke artifakten te traceren, transformeert hij zichzelf in de avontuurlijke globetrotter, compleet met (de inmiddels wereldberoemde) fedora en zweep. Raiders of the Lost Ark deed het behoorlijk goed in de bioscoop met een opbrengst van ruim 212 miljoen dollar. Vandaar dat het geen wonder was dat George al gauw brood zag in een Indiana Jones-franchise waar goud mee te verdienen viel. Al tijdens de conceptfase voor Raiders had Lucas tegen Spielberg gezegd dat hij plannen had voor in totaal 3 films, maar dat bleek later niet echt het geval. Vandaar dat ze iets moesten verzinnen voor de sequel. Of tenminste, het plan was voor een sequel, maar dit werd later een prequel die ze Indiana Jones and the Temple of Doom noemden. Ook deze was in 1984 een groot succes, wat al gauw in 1989 opgevolgd werd met Indiana Jones and the Last Crusade, de sequel van het origineel. 

Echter bleef het hierna angstvallig stil. Er is tussen 1992 en 1996 nog wel een televisieserie over een jonge Indiana verschenen, maar na diverse scriptrevisies en het feit dat Spielberg zichzelf begon te interesseren in het produceren van films, besloot George het bijltje er maar bij neer te gooien en zich te focussen op de Star Wars-prequels. Toch bleef het idee van een 4de film knagen en tijdens 2000 kwamen hij, Ford, Spielberg en producenten Frank Marshall en Kathleen Kennedy samen om hun plannen te bespreken. Uit deze vergadering werd Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull geboren, dat in 2008 in de bioscoop verscheen. Critici en sommige fans waren niet echt verzot op deze 3de sequel, maar toch leverde deze film meer op dan zijn voorgangers en werd het zelfs de op een na best verdienende film van het jaar (The Dark Knight stond op nummer 1). Meteen was er interesse in een 5de film met de welbekende avonturier, maar omdat het schrijven van het script niet echt wilde vlotten en The Walt Disney Company Lucasfilm in 2012 overnam (waardoor de rechten bij Disney terecht kwamen, George opstapte als directeur en Kathleen Kennedy zijn plaats innam) en er meer focus kwam op de Star Wars-sequeltrilogie, raakte de 5de Indiana Jones-film in het slop.

Tot maart 2016, toen Disney aankondigde dat een 5de film eraan kwam. De bioscoopdatum werd diverse keren naar achteren geschoven, wat niet geholpen werd door het feit dat Spielberg in februari 2020 bedankte als regisseur met als reden dat iemand anders een wat 'frisser perspectief' kon bieden aan de franchise. Uiteindelijk werd de film voor 2023 gepland nadat James Mangold (die ook de regie heeft gedaan van Walk the Line, Logan (2017) en Ford v. Ferrari) de taak van Spielberg overnam en gelijk begon aan een script. Lucas en Spielberg bleven nog wel uitvoerend producenten, maar hadden verder geen invloed op het project. Met het script dat eind 2020 eenmaal was goedgekeurd door Lucasfilm, werden vanaf april 2021 de volgende acteurs/actrices gecast: Phoebe Waller-Bridge (Solo: A Star Wars Story, The Iron Lady) (als Helena Shaw), Mads Mikkelsen (Doctor Strange, Fantastic Beasts: The Secret of Dumbledore, Casino Royale) (als Jörgen Voller), Antonio Banderas (The Mask of Zorro, Uncharted, Puss in Boots) (als Renaldo), Thomas Kretschmann (King Kong (2005), Avengers: Age of Ultron, Cars 2) (als Colonel Weber), Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom, de Harry Potter-films, The Hunger Games-franchise) (als Basil) en Boyd Holbrook (Logan, The Sandman (2022)) (als Klaber), naast natuurlijk Ford en een terugkerende John Rhys-Davies.

Het verhaal voor Indiana Jones and the Dial of Destiny is als volgt: In 1969 leeft de Amerikaanse archeoloog en avonturier Indiana Jones ten tijde van de ruimtewedloop. Het enige wat hem dwars zit, is dat de Amerikaanse overheid voormalige Nazi's heeft ingehuurd om hen te helpen de Sovjet-Unie te verslaan in deze 'space race'. Zijn peetdochter, Helena (Waller-Bridge), komt echter in de problemen, waardoor hij zijn gedachten moet verzetten om haar te helpen. In de tussentijd is NASA-lid en ex-Nazi Jürgen Voller (Mikkelsen) betrokken bij het maanlandingsprogramma met de bedoeling om de wereld te herstructureren zoals alleen hij dat goedkeurt. Lukt het Jones en Helena om Voller tegen te houden de geschiedenis voor goed te veranderen? En kan Indiana op zijn oude dag nog wel de hoed en zweep opzij leggen als alle avonturen achter de rug zijn? Beleef het in dit epische avontuur dat vanaf 30 juni 2023 in de bioscoop verschijnt. Hieronder alvast de eerste trailer:

  
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor The Mandalorian seizoen 3:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Inmiddels is er een datum gezet vanaf wanneer de serie op Disney+ komt, namelijk vanaf 1 maart 2023.
 
Gebruikersavatar
ggj
Berichten: 564
Lid geworden op: zo nov 15, 2020 9:27 am

Gisteren Werewolf By Night (2022) gekeken. Was een leuke short film :)
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Net als vorig jaar heeft Netflix ook deze keer een filmpje online gezet van welke films we op de streamingservice kunnen verwachten voor 2023:Een lijstje van alle hierboven getoonde films in volgorde van verschijningsdatum:

You People (27 januari)
Your Place or Mine (10 februari)
Luther: The Fallen Sun (10 maart)
Murder Mystery 2 (31 maart)
The Mother (12 mei)
Extraction 2 (16 juni)
They Cloned Tyrone (21 juli)
Heart of Stone (11 augustus)
Lift (25 augustus)
Damsel (13 oktober)
Pain Hustlers (27 oktober)
The Killer (10 november)
A Family Affair (17 november)
Leo (22 november)
Leave the World Behind (8 december)
Rebel Moon (22 december)

En enkele highlights:

Luther: The Fallen Sun gaat over John Luther (Idris Elba (de Thor-franchise, Sonic the Hedgehog 2) een onteerde detective die, terwijl hij in de gevangenis zit, een psychopaat op het spoor komt. Dezelfde psychopaat die John de vorige keer niet in de kraag kon vatten. Gemotiveerd om voor eens en altijd met deze persoon af te rekenen en de stad te verlossen van deze doorgedraaide seriemoordenaar, moet John uit de gevangenis ontsnappen om voor eens en altijd zijn naam te zuiveren. Ook Cynthia Erivo (Pinocchio (Disney 2022), Bad Times at the El Royale) en Andy Serkis (Andor, The Lord of the Rings-trilogie, Black Panther) spelen een rol. Dit is een vervolg op de televisieserie Luther en de regie is ook deze keer weer in handen van Neil Cross.

In The Mother speelt Jennifer Lopez (Maid in Manhattan, Shall We Dance) een voormalige huurmoordenaar die eindelijk beslist zich niet langer te verschuilen om de dochter te beschermen die ze jaren geleden heeft opgegeven voor adoptie. Met bijrollen voor Joseph Fiennes (Enemy at the Gates, The Handmaid's Tale) en Gael García Bernal (Old, Werewolf by Night). Geregisseerd door Niki Caro (Mulan (2020)).

Regisseur Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) is verantwoordelijk voor de regie van Damsel, een fantasiefilm over prinses Elodie (Millie Bobby Brown (Stranger Things, Enola Holmes, Godzilla: King of the Monsters) die het prima vindt om traditiegetrouw met een prins te trouwen, totdat ze erachter komt dat deze regeling niet is zoals het lijkt. Als ze ontdekt dat de koninklijke familie haar eigenlijk aan een draak wilt voeren, moet ze haar eigen wilskracht aanwenden om uit deze hachelijke situatie te ontsnappen. Bijrollen zijn weggelegd voor Angela Bassett (Black Panther, Mission Impossible - Fallout), Nick Robinson (Jurassic World, Love, Simon) en Ray Winstone (Black Widow, Puss in Boots: The Last Wish).

Leave the World Behind vertelt het verhaal over 2 families die op vakantie zijn op Long Island, wanneer er op het hele eiland de stroom uitvalt. Terwijl de hoofdpersonen erachter proberen te komen wat er aan de hand is, verschijnen er plotseling 2 mysterieuze figuren die waarschuwen dat deze stroomstoring meer is dan het op het eerste oog lijkt. Julia Roberts (Pretty Woman, Notting Hill, de Ocean's Eleven-films) speelt de hoofdrol, terwijl de rest van de cast bestaat uit Ethan Hawk (Dead Poets Society, Moon Knight), Mahershala Ali (The Curious Case of Benjamin Button, Blade (2024)) en Kevin Bacon (Footloose, Apollo 13, The Guardians of the Galaxy Holiday Special). Gergisseerd door Sam Esmail (Mr. Robot).

In Rebel Moon van regisseur Zack Snyder (Man of Steel, Sucker Punch, Army of the Dead) is het een vredig bestaan voor alle mensen die zich in de buitenste ringen van het heelal bevinden. Maar wanneer de allesvernietigende legers van de gruwelijke en meedogenloze Regent Balisarius het leven van de kolonies in gevaar brengen, neemt een jonge vrouw genaamd Kora (Sofia Boutella (The Mummy (2017), Star Trek Beyond, Atomic Blonde) het op zich om uit zelfverdediging een leger te beginnen. Met bijrollen die zijn weggelegd voor Charlie Hunnam (Pacific Rim, King Arthur: Legend of the Sword), Ray Fisher (Justice League), Djimon Hounsou (Captain Marvel, A Quiet Place Part II, Shazam!), Corey Stoll (Ant-Man, West Side Story (2021)), Ed Skrein (Deadpool, Alita: Battle Angel) en Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, de Thor-franchise, Mission: Impossible 2).   
 
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hierp wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ja, dit lijkt mij echt een geweldige film.  :D   :duim:
 
 
 
Gebruikersavatar
Boindil_Lego
Premium
Berichten: 1605
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:48 am
Locatie: Een, Drenthe
Contacteer:

Ja die lijkt mij ook heel tof.
Gebruikersavatar
LegoRK
Premium
Berichten: 1885
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Mij ook. De trailer is al erg grappig.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe featurette voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Shazam: Fury of the Gods:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Inmiddels is de bioscoopdatum van deze film verschoven van 21 december 2022 naar 17 maart 2023. 
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

GRappig weer, al blijf ik het gevoel houden dat shazaam de Goofy superheld is van alle commics.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Schrijver, producent, regisseur en huidig medebestuurslid en mededirecteur (met Peter Safran) van DC Studios (onder Warner Bros/Discovery) James Gunn werd op 5 augustus 1966 geboren in St. Louis, Missouri. Zijn vader en ooms waren allemaal advocaten, maar James had andere plannen voor zijn carrière. Terwijl hij opgroeide, werd hij namelijk geïnspireerd door films als Night of the Living Dead en Friday the 13th en al op 12-jarige leeftijd maakte hij en zijn broers zombiefilms met zijn 8 millimeter filmcamera. Toch was een loopbaan als regisseur niet wat hij in eerste instantie op het oog had toen hij op 23-jarige leeftijd stopte met het studentenleven en de universiteit van Saint Louis verliet om een band met de naam 'The Icons' op te starten. Hun album Mom, We Like it Here on Earth werd in 1994 uitgebracht, waarvan 2 liedjes werden gebruikt in de romantische komedie Tromeo and Juliet (waar Gunn ook het script voor had geschreven). Ergens in het midden van de jaren '90 viel de band echter uiteen en besloot James zich toch te concentreren op een carrière in de filmindustrie.

Het eerste filmproduktiebedrijf waar Gunn in 1995 werd aangenomen, was Troma Entertainment. Daar werd hij begeleid door zijn mentor Lloyd Kaufman, mede-oprichter van Troma, die hem leerde om scripts te schrijven, films te produceren en te distribueren, filmlocaties te scouten, acteurs/actrices te regisseren en zijn eigen filmposters te creëren. Zijn tijd bij Troma Entertainment was echter maar van korte duur, want in 1997 besloot hij het bedrijf te verlaten en scripts te schrijven voor onafhankelijke filmstudio's. Dit hield hij een paar jaar vol, totdat hij rond de eeuwwisseling door Warner Brothers werd ontdekt en ingehuurd werd om het filmscenario te pennen voor Scooby-Doo (2002). Het resultaat hiervan viel vervolgens zo in de smaak bij de filmstudio dat hij al gauw opdracht kreeg om ook het script voor de sequel, Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed, te schrijven. Ook andere studio's kregen James Gunn in het vizier, wat bewezen werd toen hij mocht meewerken aan Zack Snyder's remake van Dawn of the Dead voor Universal Pictures. En zo kwam het dat Gunn 2 films schreef die allebei enorme opbrengsten opleverden toen deze in 2004 in de bioscoop verschenen. 

James' eerste regiedebuut kwam in de vorm van de sci-fi horrorkomedie Slither die Universal Pictures in 2006 uitbracht. De film, dat ging over een buitenaardse parasiet dat zich in mensen nestelt, werd geprezen vanwege het verhaal, Gunn's regie, het script en het acteerwerk van de cast, maar bracht desondanks teleurstellend weinig op. Met een produktiebudget van 29,5 miljoen dollar en een opbrengst van 12,8 miljoen dollar leed Universal zware verliezen en brachten ze de DVD alleen maar uit vanwege een deal met Slither's produktiebedrijf Gold Circle Films. Toch liet James zich niet ontmoedigen door deze tegenvaller en ging hij gauw aan het werk aan zijn volgende project, Super, een superheldenkomedie over een man die denkt superkrachten te hebben gekregen van God. Helaas bracht ook deze film bijzonder weinig op in de bioscoop en ging zelfs de boeken in als zijn minst winstgevende film. Maar ging James Gunn bij de pakken neerzitten? Zeker niet! Integendeel zelfs, want zijn beste film moest hij nog gaan maken. In 2012 werd hij namelijk uit een groep van verschillende regisseurs door het hoofd van Marvel Studios, Kevin Feige, persoonlijk uitgekozen om de 10de film in de MCU (Marvel Cinematic Universe) te regisseren, een sci-fi superheldenfilm met de naam Guardians of the Galaxy. Hieronder vind je de trailer voor het eindresultaat:Met wereldwijd een opbrengst van ruim 773 miljoen dollar was Guardians of the Galaxy de op 2 na best verdienende film van 2014 (na Transformers: Age of Extinction en The Hobbit: The Battle of the Five Armies). Een enorme ommezwaai voor Gunn die voorheen alleen maar flops had geregisseerd. Het was daarom geen verrassing dat men bij Marvel Studios een sequel wilde en dat ze daarbij Gunn weer wilden inhuren. Dus ging James gauw aan de slag aan Guardians of the Galaxy Vol. 2. Naast het raster van acteurs uit de 1ste film (Chris Pratt (The LEGO Movie, de Jurassic World-trilogie) (als Peter Quill/Star-Lord), Zoe Saldana (de J.J. Abrams Star Trek-films, Avatar (2009)) (als Gamora), Dave Bautista (Blade Runner 2049, Glass Onion: A Knives Out Mystery) (als Drax the Destroyer), Vin Diesel (de Fast & Furious-films) (als de stem van Groot), Bradley Cooper (A Star is Born (2018), de The Hangover-franchise) (als de stem van Rocket Raccoon), Karen Gillan (de Jumanji-films, Doctor Who) (als Nebula) en Michael Rooker (The Walking Dead, The Suicide Squad (2021)) (als Yondu Udonta), voegde Gunn ook Pom Klementieff (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 en Part 2) (als Mantis) en Kurt Russell (The Thing (1982), Escape from New York) (als Ego the Living Planet[/i]) toe en uiteindelijk kwam de sequel in 2017 in de bios, met zelfs meer succes dan de eerste film.

Ideeën voor een 3de Guardians of the Galaxy-film had Gunn al tijdens het maken van de eerste film, maar of deze plannen realiteit zouden worden hing af van Kevin Feige's plannen voor de toekomst van de MCU en of James er zelf klaar voor was na het regisseren van Volume 2. Ook zorgde een akkefietje over controversiële tweets in 2018 ervoor dat Gunn door Disney werd ontslagen. Hierdoor kwam de toekomst van de franchise in het geding, wat veel reacties van fans opleverde. Maar uiteindelijk kwamen de mensen bij The Walt Disney Company terug op hun besluit en werd Gunn, tot opluchting van de fans, in 2019 weer aangenomen. En aangezien Volume 3 tegen die tijd al was bevestigd, ging James gauw aan de slag met het perfectioneren van het script. Met plannen voor een kerstspecial, die uit de tijd stammen waarin Gunn bezig was met de 2de film, werd tijdens de Disney Investor Meeting van december 2020 niet alleen bekend gemaakt dat hij de Guardians of the Galaxy Holiday Special zou regisseren, maar dat hij ook verantwoordelijk zou zijn voor de regie van Guardians of the Galaxy Vol. 3. Gelukkig had Gunn al het script grotendeels klaar voordat hij ontslagen werd, dus was het alleen een kwestie van de puntjes op de i zetten. En zo gebeurde het dat het filmen van Volume 3 in november 2021 gestart kon worden en dat de camera's stopten met draaien op 6 mei 2022. 

Het plot van Guardians of the Galaxy Volume 3 luidt als volgt: Kort nadat de Guardians de kolonie Nowhere van The Collector (Benicio del Toro (Sicario, Star Wars: The Last Jedi)) hebben overgenomen en Mantis (Klementieff) in de Guardians of the Galaxy Holiday Special aan Quill (Pratt) heeft onthuld dat ze broer en zus zijn, proberen ze dit afgehakte hoofd van een Celestial een veilige haven te maken voor buitenaardse wezens. Maar na een gewelddadige aanval, moet Star Lord zijn Guardians nog op 1 missie meenemen om een van zijn vrienden te beschermen. Maar dit kan er tegelijkertijd ook eventueel voor zorgen dat het team uiteen kan vallen, met misschien wel noodlottige consequenties tot gevolg. Zal het Peter Quill lukken om deze gevaarlijke missie uit te voeren, ook als hij oog in oog komt te staan met de machtige Adam Warlock (Will Poulter (The Chronicles of Narnia: Voyage of the Dawn Treader, The Maze Runner-franchise) en de High Evolutionary (Chukwudi Iwuji (Peacemaker, John Wick: Chapter 2)), een doorgedraaide wetenschapper die de meest bizarre experimenten op dieren uitvoert? Je komt erachter vanaf 5 mei 2023, wanneer je Guardians of the Galaxy Volume 3 op het witte doek kunt aanschouwen. Check alvast de trailer hierbeneden:Meer weten over het personage Groot? Lees dan hier wat ik over hem heb geschreven.
Wil je ook meer info over de geschiedenis van de Guardians of the Galaxy uit de Marvel-stripboeken? Dat kun je namelijk hier vinden. 
 
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Leuk weer 🥳
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik kijk er al naar uit! :D
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe TV-spot voor The Super Mario Bros. Movie:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Een echt komische versie. Leuk!!! Kan niet wachten
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het personage Miles Morales werd voor het eerst aan de wereld geïntroduceerd in augustus 2011 in het Marvel-stripboek Ultimate Fallout #4. Als een 13-jarige Afro-Puerto Ricaanse tienerjongen neemt Miles het Spider-Manstokje over van Peter Parker wanneer deze dood gaat na een gevecht met Green Goblin. Hij is de 2de Spider-Man uit de Ultimate Universe (Earth-1610), een alternatief universum, naast de Marvel Universe (Earth-616), waarin bekende Marvel-personages in een nieuw jasje gestoken werden en een update kregen door hoofdbedenker Brian Michael Bendis. Miles werd geboren en groeit op in het New Yorkse Brooklyn, waar hij op school vaak een buitenbeentje is en een affiniteit heeft voor de wetenschap, net als zijn voorganger dus. Ook wordt Miles door een spin gebeten, net als Peter, waardoor hij superkrachten krijgt. Daarentegen adoreert Miles zijn oom Aaron Davis, die in tegenstelling tot tante May niet echt een lieverdje is. Davis is namelijk een crimineel die samen met Miles' vader in een ver verleden in de gevangenis heeft gezeten. Maar aangezien Miles hier in eerste instantie niets van af weet, gaat hij na de onthulling van dit feit twijfelen aan zichzelf. Is hij namelijk een goede gozer of zit het criminele aspect ingebakken bij hem? En wat betekent dit voor de toekomst? 

In tegenstelling tot Peter Parker is Miles ook niet erg blij met zijn nieuwe krachten en voelt hij er aanvankelijk niets voor om de held uit te hangen, wat de hele zaak alleen maar ingewikkelder maakt. Echter realiseert Miles zich na de dood van Parker dat hij hem had kunnen helpen en na wat meer informatie te hebben verkregen van Gwen Stacy, een meisje op school waar hij een oogje op heeft, raakt Miles geïnspireerd, creëert hij een kostuum en probeert hij als Spider-Man de misdaad te bestrijden. Naast de strips komt Miles Morales ook voor in animatieseries voor televisie. Zo verscheen hij voor het eerst in het 3de seizoen van Ultimate Spider-Man, waarin hij ingesproken werd door Donald Glover (Spider-Man: Homecoming, The Martian, Solo: A Star Wars Story). Verder dook Miles ook op in animatieseries als Marvel Super Hero Adventures en Spidey and his Amazing Friends. In video games in Morales eveneens geen vreemde, want hij heeft zich vertoond in een hele reeks. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Marvel Super Hero Squad Online, Marvel Avengers Alliance, Lego Marvel's Avengers en Marvel's Spider-Man: Miles Morales.

Voordat Miles zijn allereerste animatiefilm kreeg in Spider-Man: Into the Spider-Verse, was er al heel wat aan vooraf gegaan. Zo'n 4 jaar voordat de film in de bios kwam, in november 2014, waren er namelijk al gesprekken gaande tussen Sony Pictures Entertainment mede-bestuurslid Amy Pascal en directeur Doug Belgrad over een mogelijke 'revitalisering' van de Spider-Man-franchise met het idee om een animatiefilm te laten ontwikkelen door schrijvers/producenten Phil Lord en Christopher Miller (die voorheen al verantwoordelijk waren voor de regie van Cloudy with a Chance of Meatballs en The Lego Movie). Phil en Christopher gingen hiermee akkoord, mits ze als hoofdpersonage Miles Morales mochten gebruiken en tijdens een Sony-topconferentie in begin 2015 werd hier verder over gepraat. Het groene licht voor het project kwam pas tijdens CinemaCon in april van hetzelfde jaar, waardoor Lord en Miller gauw aan de slag gingen. Een jaar en 2 maanden later, in juni 2016, had Phil het eerste script af en werden regisseurs Bob Persichetti, Peter Ramsey en Rodney Rothman uitgekozen voor het project, dat in december 2017 zijn officiële titel kreeg. Een bioscoopdatum werd ook aangekondigd, namelijk 14 december 2018. Een officiële trailer voor Spider-Man: Into the Spider-Verse staat hieronder:In Spider-Man: Into the Spider-Verse wordt de New Yorkse tiener Miles Morales (Shameik Moore (Samaritan)) gebeten door een spin terwijl hij met zijn oom, Aaron Davis (Mahershala Ali (Blade (2024), Luke Cage, Alita: Battle Angel)), graffiti aan het spuiten is in een verlaten metrostation. Door deze gebeurtenis krijgt hij, net als de Peter Parker Spider-Man (Chris Pine (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, de J.J. Abrams Star Trek-films, Wonder Woman)) die ondertussen New York beschermt tegen criminelen, ook spinachtige krachten. Nieuwsgierig geworden keert Miles terug naar het plaats delict, waar hij erachter komt dat maffiabaas Wilson Fisk (Liev Schreiber (X-Men Origins: Wolverine, The Sum of all Fears)) probeert om toegang te krijgen tot verschillende parallelle universums om zijn overleden vrouw en zoon terug te halen. Spider-Man probeert dit te verhinderen, maar wordt helaas dodelijk toegetakeld door Green Goblin (Jorma Taccone (The Lego Movie 2: The Second Part, Weird: The Al Yankovic Story)). Terwijl hij op het randje van de dood balanceert, geeft Peter Parker een USB-stick, waarmee Fisk's machine kan worden ontmanteld, aan Miles, die vervolgens wegvlucht. Wat Miles echter niet doorheeft, is dat door een opening in zijn universum allerlei andere Spider-Mannen (en -Vrouwen) uit andere realiteiten zijn wereld zijn binnen gedrongen. En dit maakt de zaak niet echt eenvoudiger...

Toen Spider-Man: Into the Spider-Verse in de bioscoop kwam, werd deze met luid enthousiasme onthaald. Alleen al in het openingsweekend bracht de film al meer dan 35 miljoen dollar in het laatje en uiteindelijk leverde de film in Amerika en Canada alleen al meer dan het dubbele van het produktiebudget op. Ook viel deze animatieblockbuster een recordaantal keer in de prijzen: van een Oscar en Critics' Choice Award voor 'Best Animated Feature' en een Golden Globe voor 'Best Animated Feature Film' tot een Saturn Award voor 'Best Animated Film' en nog een boel andere onderscheidingen. Het was dus geen wonder dat men bij Sony Pictures Animation al voordat de 1ste film zelfs maar in de bioscoop kwam, al werkten aan een sequel. Dankzij de positieve populariteit en de opbouwende hype, waren de filmmakers zelfverzekerd genoeg om produktie aan een vervolg in gang te zetten, met opnieuw Lord en Miller die het script gingen schrijven. 

De focus van de sequel zou gaan over een romance tussen Miles en Gwen Stacy/Spider-Woman (Hailee Steinfeld (Hawkeye, de Pitch Perfect-films)), waarvan de eerste film al hintte, en ook zou men een boel meer Spider-personen te zien krijgen dan in Into the Spider-Verse het geval was. Regisseurs Joaquim Dos Santos (Avatar: The Last Airbender (2005)) en Kemp Powers (Pixar's Soul) werden ingehuurd en pas later werd bekend gemaakt dat er niet 1, maar 2 sequels kwamen (Spider-Man: Across the Spider-Verse en Spider-Man: Beyond the Spider-Verse). Niet alleen Shameik Moore en Hailee Steinfeld, maar ook Brian Tyree Henry (Eternals, Godzilla vs. Kong, Bullet Train) (als Miles' vader, Jefferson Davis), Lauren Vélez (Transformers: Rise of the Beasts, Dexter) (als Miles' moeder, Rio Morales), Jake Johnson (Jurassic World, The Mummy (2017)) (als Peter Parker/Spider-Man uit een ander universum) en Oscar Isaac (Moon Knight, de Star Wars-sequels) (als Miguel O'Hara/Spider-Man 2099) keerden terug uit de eerste film, maar ook werd de cast aangevuld met Jason Schwartzman (Scott Pilgrim vs. the World, Saving Mr. Banks) (als Jonathan Ohn/The Spot), Daniel Kaluuya (Black Panther, Judas and the Black Messiah) (als Hobart 'Hobie' Brown/Spider-Punk), Jorma Taccone (die in de eerste film de stem van Green Goblin insprak) en Shea Whigham (Kong: Skull Island, Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One en Part Two) (als George Stacy, Gwen's vader).

Spider-Man: Across the Spider-Verse gaat over het volgende: Wanneer Miles Morales onverwachts benaderd wordt door zijn vriendin Gwen Stacy vanuit een ander universum, wordt hij meegenomen om een missie te voltooien waarmee hij elk universum met allerlei Spider-mensen kan redden van een nieuwe superschurk die op het punt staat een catastrofische ramp te veroorzaken. Miles heeft hier wel zin in, vooral met Gwen aan zijn zijde, en dus reist hij met haar door het multiversum om diens beschermers te ontmoeten, een groep Spider-mensen die zichzelf Spider-Force noemt. Echter zijn Miles' plannen om deze schurk te verslaan compleet anders dan de ideeën van Gwen en Spider-Force, waardoor ze met elkaar in de clinch komen. Kan Miles de anderen overtuigen van zijn gelijk? En wie is deze gevaarlijke superschurk waartegen hij het op moet nemen? Bekijk het in de bioscoop vanaf 2 juni 2023. Je vindt de allereerste trailer hieronder:


 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik heb gisteren tijdens het bouwen Thor: Love & Thunder gezien.
Gorr was heel goed neergezet en was zeker ook de hoogtepunt van de film.
De vele grappen in de film komen totaal niet binnen en hadden ook niet in de film hoeven zitten.
Gebruikersavatar
workfromtheheart
Site Admin
Berichten: 783
Lid geworden op: wo nov 04, 2020 4:35 pm
Contacteer:

Bij Thor: Love & Thunder, had ik ook het idee dat heel veel karakterontwikkeling uit de voorgaande film(s), ineens weer ongedaan was gemaakt...
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik moest even denken aan Rey en Luke aan het eind van deel 7 en begin van deel 8.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Het heeft de laatste tijd wat gerommeld bij DC.
James Gunn is aangenomen om de films, series en games te gaan stroomlijnen.

Eind vorig jaar heeft hij aangekondigd dat hij eind januari het plan zou presenteren.
Hij heeft niet gelogen. Plan ligt klaar en ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe TV-spot voor Ant-Man and the Wasp: Quantumania:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Mooie effect. Wellicht ga ik hem wel bekijken.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het begon allemaal op 9 maart 1959, toen het speelgoedbedrijf Mattel een modepop op de markt bracht met de naam Barbie. Bedenker Ruth Handler, die getrouwd was met de medeoprichter van Mattel, kwam met het idee van de speelgoedpop op de proppen toen zij haar dochter Barbara zag spelen met papieren poppen en deze vaak volwassen rollen gaf. Aangezien er voorheen alleen maar babypoppen werden gemaakt voor kinderen, zag Ruth een gat in de markt voor volwassen speelgoedpoppen die je zelf aan kon kleden. Maar toen ze begin jaren '50 dit idee presenteerde bij Mattel, waren ze nog niet zo enthousiast als zij. Een ommezwaai kwam echter pas toen Ruth tijdens een reis door Europa een Duitse speelgoedpop tegen kwam met de naam Bild Lilli. Deze volwassen uitziende modepop was precies wat Handler in gedachten had, dus kocht ze er 3; eentje om aan haar dochter te geven en 2 om de directeurs bij Mattel op andere gedachten te zetten. En dit werkte. Met als uitgangspunt Bild Lilli, die op haar beurt weer was gebaseerd op een stripboekpersonage van een mooie hardwerkende blondine die wist wat ze wilde en het niet erg vond om mannen te gebruiken om haar doel te bereiken, herontwierp Handler de pop en gaf haar de naam Barbie, naar haar dochter Barbara. En zo werd Mattel's meest verkochte speelgoedartikel ooit geboren.

Barbie's volledige naam is Barbara Millicent Roberts, zoals in de leesboeken van uitgeverij Random House in de jaren '60 viel te lezen. In deze boeken werd haar hele achtergrond onthuld, inclusief de naam van haar ouders (George en Margaret Roberts), haar geboorteplaats (het fictieve dorpje Willows in Wisconsin) en haar knipperlichtrelatie met de knappe Ken (kort voor Kenneth Carson). Barbie heeft 3 jongere zusjes, namelijk Skipper, Stacie en Chelsea (voorheen Kelly) en is bevriend met de Spaanse Teresa en Midge en de Afro-Amerikaanse Christie en haar vriendje Steven. Gedurende de decennia heeft Barbie verschillende huisdieren gehad, waaronder honden, katten, paarden, een panda, een leeuwenwelpje en een zebra. Ook heeft ze verschillende carrières gehad, zoals astronaut, dokter, raceautobestuurder en piloot. Een echte creatieve duizendpoot dus. 

Naast lees- en stripboeken, komt Barbie ook voor in diverse animatiefilms. De eerste hiervan was de televisiespecial Barbie and the Rockers: Out of This World en diens sequel Barbie and the Sensations: Rockin' Back to Earth, die in 1987 op de beeldbuis waren te zien. Hierna was het aardig stil op het gebied van Barbie's televisieverschijningen (op een cameo in de Toy Story-franchise en het parodienummer Barbie Girl van de Scandinavische popgroep Aqua na), maar met de komst van computeranimatie wilde Mattel hier toch weer een impuls aan geven. En niet zomaar een impuls, want vanaf 2001 zijn er maar liefst 42 computergeanimeerde Barbie-films verschenen, beginnend met Barbie in the Nutcracker en tot nu toe eindigend met Barbie: Skipper and the Big Babysitting Adventure. Ook komt de speelgoedpop in geanimeerde vorm voor in onder andere Barbie: Life in the Dreamhouse, Barbie: Dreamtopia en Barbie: It Takes Two, allemaal televisie-, web- of miniseries die op Youtube, Nickelodeon of Netflix werden uitgezonden.

Ontwikkelingen voor een live-action Barbie-film zijn al even aan de gang. Zeker al sinds 2009, toen bekend werd gemaakt dat Mattel een contract met Universal Pictures had getekend voor een gezamenlijk project. Helaas kwam hier niets uit voort, dus wendde het speelgoedbedrijf zich in april 2014 tot Sony Pictures. Schrijver Jenny Bicks (die ook verantwoordelijk is voor het script van Rio 2, The Greatest Showman en 16 afleveringen van Sex and the City) werd ingehuurd om het scenario te pennen, terwijl Laurie Macdonald en Walter F. Parks (die samen ook de Men in Black-films, Catch Me if You Can en The Legend of Zorro hebben geproduceerd) werden aangenomen om de productie te verzorgen. Helaas duurde het schrijven van het script echter zo enorm lang, mede ook doordat het diverse revisies en schrijvers had ondergaan, waardoor het contract met Sony op den duur weer verliep en Mattel weer van voor af aan moest beginnen. Gelukkig kreeg Warner Bros. Pictures de live-action filmrechten vanaf 2018 in bezit, dus kon het project nu pas echt van start gaan. Al gauw werd in juli 2019 regisseuse Greta Gerwig (bekend van de regie van Lady Bird en Little Women (2019)) ingehuurd, die ook zou fungeren als scriptschrijfster, en konden de verschillende filmrollen voor dit project worden ingevuld.

Een van de eerste actrices die zich aanmeldde voor de hoofdrol van Barbie, was Margot Robbie (Suicide Squad (2016), I, Tonya, Once Upon a Time in Hollywood. Normaal zou je dan denken: "Een blonde actrice in de rol van een blonde speelgoedpop. 1+1=2." Maar niets is minder waar. Wat Robbie later in een interview benadrukte, was "dat wat het filmkijkende publiek ook zou denken over een Barbie-film, de filmmakers hen iets totaal anders zou voorschotelen. Het doel van de film is namelijk niet inspelen op wat het publiek verwacht, maar juist om mensen te verrassen". En dat is wat Robbie in deze rol interesseerde. Ook andere acteurs/actrices werden aan de cast toegevoegd, zoals Ryan Gosling (La La Land, The Notebook, The Grey Man) in de rol van Ken en Will Perrell (The Lego Movie, Elf, de Austin Powers-films) als een directeur van een speelgoedbedrijf. Ook werden tot nu toe onbekende rollen ingevuld door America Ferrera (Ugly Betty, de How to Train Your Dragon-franchise), Alexandra Shipp (X-Men: Apocalypse, Tick, Tick... Boom!), Michael Cera (Arrested Development, Scott Pilgrim vs. the World), Simu Liu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings), Kingsley Ben-Adir (Secret Invasion, King Arthur: Legend of the Sword) en Issa Rae (Spider-Man: Across the Spider-Verse).

Het exacte plot van Barbie is tot nu toe nog onbekend, maar eerdere versies van het script (toen het nog gepend werd door Sony) gingen erover dat Barbie (Robbie) uit Barbieland geschopt wordt omdat ze niet perfect genoeg en een beetje excentriek is en er gewoon 'niet tussen past'. Barbie gaat dan op avontuur in de 'echte' wereld en tegen de tijd dat Barbieland in gevaar is en ze terugkeert, is ze tot de realisatie gekomen dat perfectie niet aan de buiten-, maar aan de binnenkant zit. Ook begint ze te ontdekken dat de sleutel tot geluk ligt door het geloof in jezelf, vrij van de verplichting om tot een bepaalde mate van perfectie te voldoen. Het is nu nog niet zeker te zeggen dat dit het definitieve verhaal is, maar wat wel 100% te bevestigen valt, is de bioscoopdatum van de film: 21 juli 2023. Vanaf die datum kun je je onderdompelen in de zuurstokroze wereld van Barbie en Ken. Ben jij er al klaar voor? Hieronder kun je alvast van de Stanley Kubrick-achtige teaser genieten:

   
 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Afgelopen weekend heb ik Black Panther: Wakanda Forever gezien.
De film begon heel sterk en zakte heel snel naar matig tot slecht. 

Ik vond de verhaallijn omtrent Riri Williams behoorlijk geforceerd en net als in de comics is zij eigenlijk niet goed geïntroduceerd.
Atlantis vond ik ook enigzins tegenvallen en Namor had nog een tikkeltje arroganter mogen zijn.
De vleugeltjes aan de benen van Namor ziet er echt gewoon stom uit en ik vind het jammer dat niet hardop in de film wordt gezegd dat hij een mutant is.
Het acteerwerk van Shuri (Letita Wright) was soms van dezelfde kwaliteit als die van Hayden Christiansen.

Een slechte plot, personages niet goed neergezet, slecht acteerwerk en een film waar logica aan de kant wordt gegooid. 


Waar ik wel van genoten heb, is Monty Python and the Holy Grail.
Echt, wat heb ik gelachen.  :lol:
 
Die conversatie van de kokosnoten, de twee boeren over politieke stelsels, de minstrelen van Robin en het fantastische liedje van Camelot maakten het echt een hilarische film.
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Gisteravond was de 57ste editie van de Superbowl, vooral voor Amerikanen hét grootste sportevenement van het jaar waarbij de American Footballteams Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles het in een felle strijd tegen elkaar opnemen. Miljoenen, zo niet miljarden ogen waren op deze sportwedstrijd gericht; een uitstekende kans dus voor veel filmstudio's om hun opkomende films/tv-series te promoten. Zo kregen we gisteravond nieuwe spotjes/trailers voor onder andere Guardians of the Galaxy Volume 3:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

Indiana Jones and the Dial of Destiny:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

Een nieuwe commercial voor The Super Mario Bros. Movie:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

Een nieuw spotje voor Transformers: Rise of the Beasts:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

En nog een nieuwe trailer voor Creed III:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

Ook was er nog een nieuwe trailer voor The Flash, maar daarover later meer.

 
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Leuke dingen in het vooruitzicht!!
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe promo voor The Little Mermaid:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.

En als voorbereiding op seizoen 3 van The Mandalorian, een korte recap van alle voorgaande seizoenen + The Book of Boba Fett:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Laatste trailer voor John Wick: Chapter 4:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
LegoRK
Premium
Berichten: 1885
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Awesome!  😎
 
 
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Baba Yega!!!
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Als ik denk aan de meest bekende regisseurs, dan komt de naam Christopher Nolan vaak naar voren. Met films als de Dark Knight-trilogie, Inception, Interstellar en The Prestige (om er maar een paar te noemen) heeft Nolan zich door de jaren heen gevestigd als een veelzijdige regisseur wiens films zich kenmerken door de ontdekking van een moraal, de werking van tijd en/of de kneedbare aard van geheugen en persoonlijkheid. Zijn werken zijn vaak doordrenkt met wiskundig geïnspireerde beelden en concepten, ongewone verhaallijnen, praktische special effects, experimentele soundtracks en materialistische perspectieven. Veel van zijn films heeft hij samen met zijn broer, Jonathan Nolan, geschreven en ook is Christopher oprichter van zijn eigen productiebedrijf, Syncopy Inc.

Christopher Edward Nolan werd op 30 juli 1970 in het Londense Westminster geboren en groeide op onder het toeziend oog van zijn vader, een creatief leidinggevende bij een reclamebureau, en zijn moeder, een Amerikaanse stewardess die later Engels docent werd. Al van jongs af aan werd Nolan beïnvloedt door films als 2001: A Space Odyssey en Star Wars, waarvan hij die laatste herhaaldelijk bekeek en uitvoerig informatie bij elkaar harkte over hoe George Lucas zijn film maakte. Op 7-jarige leeftijd leende Christopher zijn vader's 8 millimeter filmcamera, maakte sets van klei, bloem, eierdozen en toiletrollen en bracht op deze manier zijn eerbetoon aan Star Wars, genaamd Space Wars, tot leven. Zijn voor NASA werkende oom bracht vaak beeldmateriaal van lanceringen voor hem mee, die hij vaak verwerkte in zijn filmpjes. Op 11-jarige leeftijd wist Nolan het zeker; hij wilde professioneel filmmaker worden. Vanwege deze reden koos hij er later voor om te studeren aan het UCL (University College London), vanwege hun filmmakersfaciliteiten. Hier leerde hij niet alleen de nodige technieken die hij later in zijn eigen films zou toepassen, maar ook ontmoette hij hier zijn vriendin en toekomstige vrouw, filmproducent Emma Thomas.

Nadat hij in 1993 van de universiteit was afgestudeerd, werkte Nolan veelal als scriptlezer, cameraman en regisseur van bedrijfsvideo's en industriële films. Ook maakte hij veel korte filmpjes, zoals Larceny en Doodlebug en kwamen hij en zijn vrouw op het idee van Larry Mahoney, die later weer geschrapt werd. Vooral in het begin van zijn carrière had Christopher geen succes vanwege het feit dat met name de Britse filmindustrie hem niet wilden financieren. Dit veranderde echter toen hij zijn eerste regiedebuut maakte met de film Following, over een jonge schrijver die, op jacht naar een goed verhaal voor zijn boek, per ongeluk in de criminele onderwereld terecht komt. Following won verschillende prijzen tijdens meerdere filmfestivals en werd goed ontvangen door de critici, waardoor Nolan de kans kreeg om aan zijn volgende project te werken. Memento, over een man met anterograde amnesie die briefjes en tattoos gebruikt om de moordenaar van zijn vrouw te vinden, zorgde er niet alleen voor dat er een doorbraak kwam in Nolan's carrière, maar ook won hij met deze spannende thriller een Golden Globe Award for Best Screenplay en 2 Independent Spirit Awards voor Best Director en Best Screenplay. En laten we niet de nominatie voor maar liefst 2 (!) Oscars vergeten, die Memento in de wacht sleepte. Je kunt dus wel zeggen dat Christopher Nolan vanaf dat moment goed in de schijnwerpers stond.

Omdat hij met Memento goed bekend was geworden bij andere filmmakers en hij vooral een goede indruk had achtergelaten bij Steven Soderbergh (die onder andere Erin Brockovich en de Ocean's-films heeft geregisseerd), besloot deze hem voor te stellen bij de filmbazen van Warner Bros. Entertainment om de psychologische thriller Insomnia te regisseren. In eerste instantie wilde men bij de studio een meer ervaren regisseur, maar toch besloten ze de kans te wagen met Nolan. En dat heeft ze geen windeieren gelegd, want vanaf dat moment is de relatie tussen Christopher en de studio steeds hechter geworden, wat vooral te danken viel aan de Dark Knight-trilogie (bestaande uit Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises) en de films The Prestige, Inception, Interstellar, Dunkirk en Tenet die hij voor ze maakte. Vooral The Dark Knight wordt nu nog steeds geprezen vanwege zijn donkere, complexe en onvergetelijke toon en wordt veelal gezien als de herdefinitie van superheldenfilms in het algemeen. Niet alleen werd Nolan door deze films pas echt wereldberoemd, maar zijn films brachten stuk voor stuk ook enorm veel geld in het laatje bij Warner Bros. Voor beide partijen ging het dus voor de wind. Tot aan het eind van 2020, toen er iets gebeurde wat deze relatie enorm veel schade toebracht...

Toen Warner Bros aan het eind van 2020 plotseling aankondigde dat, vanwege de coronapandemie, al hun films uit 2021 tegelijkertijd in de bios als op HBO Max, hun eigen streamingdienst, zouden worden uitgebracht, viel dit in het verkeerde keelgat bij zo'n beetje al hun zakenpartners en regisseurs, met wie ze dit niet hadden overlegd. Zo ook bij Christopher Nolan, die een groot voorstander is van het exclusief uitbrengen van films in de bioscoop en daarna pas via andere kanalen. Je kunt je dus wel voorstellen dat Nolan fel tegen Warner Bros' besluit was en aangezien de studio geen andere richting op wilde gaan, koos hij ervoor om voortaan bij een andere geldschieter en distributiepartner zijn films te maken. Door deze keuze belandde hij uiteindelijk begin 2021 bij Universal Pictures, die hem wilde helpen bij zijn volgende en tot nu toe laatste project: een biografische film over de bedenker en ontwikkelaar van de atoombom, J. Robert Oppenheimer, genaamd Oppenheimer. Cillian Murphy (28 Days Later, A Quiet Place Part II, Peaky Blinders) speelt hierin de hoofdrol van J. Robert Oppenheimer, de Amerikaanse natuurkundige die ook wel eens de 'vader van de atoombom' werd genoemd tijdens zijn medewerking aan het Manhattan Project, een georganiseerd Amerikaans plan om de eerste nucleaire wapens te ontwikkelen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Naast Murphy spelen er nog een reeks andere acteurs/actrices in Oppenheimer. Wat te denken van bijvoorbeeld Emily Blunt (Mary Poppins Returns, Jungle Cruise, Edge of Tomorrow), Robert Downey Jr. (de Iron Man-trilogie, Tropic Thunder, Sherlock Holmes (2009)), Matt Damon (de Bourne-films, Saving Private Ryan, de Ocean's-trilogie), Rami Malek (Bohemian Rhapsody, de Night at the Museum-trilogie, No Time to Die), Florence Pugh (Black Widow, Don't Worry Darling, Dune: Part Two), Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express (2017), Harry Potter and the Chamber of Secrets, Dunkirk), Dane DeHaan (The Amazing Spider-Man 2, Valerian and the City of a Thousand Planets), Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story, Ironheart) en Matthew Modine (Full Metal Jacket, Stranger Things). De film volgt het leven van J. Robert Oppenheimer (Murphy) en zijn vrouw Katherine "Kitty" Oppenheimer (Blunt) terwijl hij als hoofd van het Los Alamos Laboratory (een geheim laboratorium dat onderdeel was van de Universiteit van Californië) meehelpt aan het Manhattan Project en hij bijdraagt aan het creëren van de allereerste atoombom. Oppenheimer kun je in de bioscoop zien vanaf 21 juli 2023. Ga jij deze explosieve film zien in de bioscoop? Of kan het jou geen bom schelen? Hieronder staat alvast de eerste trailer:


 
 
Plaats reactie