[Algemeen] Films/TV-series (trailers en (spoiler)discussies)

Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Avatar: The Way of Water:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Als je het hebt over 1 van de meest bekende detectives in fictie, dan staat Sherlock Holmes denk ik wel op nummer 1. Met zijn kenmerkende deerstalker/jachtpet, excentrieke gedrag en buitengewone vaardigheid om aan de hand van kleine, voor de meeste mensen onbelangrijke details, moorden op te lossen, is Sherlock in de boeken van Sir Arthur Conan Doyle het beroemdste voorbeeld van alle hedendaagse detectives, zowel fictief als in het echt. Het personage vond zijn oorsprong in Doyle's boek A Study in Scarlet uit 1887, waarin hij de moord op een man genaamd Enoch Drebber moet oplossen. Vele verhalen volgden hierna, waaronder de boeken The Sign of the Four, The Hound of the Baskervilles en The Valley of Fear. Ook schreef Doyle veel voor het maandblad The Strand en publiceerde hij verzamelingen van korte Holmes-verhalen. Uiteindelijk stierf Sir Arthur Conan Doyle in 1930, maar dat betekende niet dat zijn fans (zogeheten 'Holmesians') genoeg hadden van zijn werk. Velen van hen discussiëren nog altijd eindeloos over of iets wel of niet canon is, zoals de vele toneelstukken, gedichten, essays over het personage en korte verhalen die Doyle tijdens zijn leven heeft geschreven.

Ook op TV en in de bioscoop is Sherlock Holmes altijd wel een geliefd onderwerp geweest. Al in 1900 verscheen hij voor het eerst in Sherlock Holmes Baffled, een speelfilm op 1 spoel van minder dan een minuut die gemaakt werd door de American Mutoscope and Biograph Company. Dit werd al snel in 1905 opgevolgd door de stomme film Adventures of Sherlock Holmes; or, Held for Ransom, geproduceerd door Vitagraph Studios. Vele TV-series en films volgden door de jaren heen. Zo werd het personage door o.a. John Barrymore (Hamlet (1922), Twentieth Century (1934)) gespeeld in Sherlock Holmes uit 1922 en werd de detective tussen 1939 en 1942 neergezet door Basil Rathbone (David Copperfield (1935), The Adventures of Robin Hood). Sherlock verscheen voor het eerst in kleur in de BBC TV-serie Sherlock Holmes tussen 1968 en 1969, waarin hij werd geportretteerd door Peter Cushing (Star Wars: A New Hope, Frankenstein (1957)). Zelfs Disney heeft zich een keer aan een Sherlock Holmes-achtig verhaal gewaagd met de animatiefilm The Great Mouse Detective uit 1986. En tenslotte zijn er in 2009 en 2011 door Warner Brothers 2 Sherlock Holmes-films uitgebracht met Robert Downey Junior (de Iron Man-trilogie, Tropic Thunder) en Jude Law (Captain Marvel, de Fantastic Beasts-films) in de hoofdrollen. 

Een van de films die afwijkt van het traditionele Sherlock Holmes-verhaal, is de Netflix-film Enola Holmes uit 2020. Gebaseerd op de 7 jeugdboeken door Nancy Springer, gaat deze film niet over Sherlock zelf, maar juist over zijn zusje die, door allerlei mysterieuze aanwijzingen te volgen, erachter probeert te komen waarom haar moeder spoorloos is verdwenen. Onderweg raakt ze verwikkeld in een zaak over een vermiste markies terwijl haar broers, Sherlock en Mycroft, haar proberen op te voeden door haar naar een kostschool te sturen. Geregisseerd door Harry Bradbeer (die ook afleveringen van Killing Eve en Fleabag heeft geregisseerd), was in Enola Holmes de hoofdrol weggelegd voor Millie Bobby Brown (Stranger Things, Godzilla vs. Kong) en werden de bijrollen vervuld door onder andere Henry Cavill (The Witcher, The Man from U.N.C.L.E., Man of Steel), Helena Bonham Carter (de Harry Potter-films, Les Misérables, Alice in Wonderland) en Sam Claflin (de Hunger Games-quadrilogie, Peaky Blinders, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides). De film kwam op 23 september 2020 uit op Netflix. De trailer kun je hieronder vinden:

 

In zijn debuutweekend stond Enola Holmes op #2 van meest bekeken Netflix-produkten naast de serie Ratched, waarna de film tijdens de eerste 4 weken na de lancering zelfs door maar liefst 76 miljoen huishoudens werd gezien. Critici waren er vol lof over en belichtten vooral Millie Bobby Brown's acteerwerk in de film, dat iets weg had van de uitbundige spontaniteit die ook Keira Knightley's personage had in Pride and Prejudice. De film bracht volgens velen een frisse uitstraling aan het al bekende Holmes-verhaal en volgens 1 criticus was Enola Holmes zelfs beter dan de Robert Downey Junior Sherlock Holmes-films. Vandaar dat men bij Netflix niet lang hoefden na te denken over een mogelijke opvolger, die pas officieel werd aangekondigd op 13 mei 2021. Zowel Millie Bobby Brown, Henry Cavill als Helena Bonham Carter besloten terug te keren en ook andere acteurs/actrices uit de eerste film, zoals Louis Partridge (Paddington 2), Adeel Akhtar (Pan (2015), The Big Sick) en Susan Wokoma (The Inbetweeners 2), spelen in Enola Holmes 2 weer hun oude rollen. De enige die vanwege andere prioriteiten niet terug kon komen, was Sam Claflin, maar daar tegenover stond wel dat David Thewlis (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Wonder Woman, The Sandman (2022)) een nieuwkomer is in deze sequel. Het filmen begon in de herfst van 2021 en eindigde op 7 januari van het volgende jaar.

Vlak na het oplossen van de verdwijning van haar moeder, volgt Enola Holmes in de voetsporen van haar broer door zelf een detectivebureau te openen. Echter komt ze erachter dat het leven als een vrouwelijke detective niet zo makkelijk is als dat het leek en wanneer ze dreigt het volwassen leven te accepteren door haar zaak te sluiten, ontmoet ze een arm meisje die haar haar eerste zaak overhandigt: het vinden van diens vermiste zusje. Op het eerste gezicht een eenvoudige klus, maar naderhand toch moeilijker en ingewikkelder dan gedacht. Raadsels en mysterieuze aanwijzingen leiden Enola van sinistere fabrieken en muzikale werkhallen in Londen naar hogere sociale kringen en zelfs 221B Baker Street. Wanneer de vonken van een dodelijk complot dreigen te ontbranden, is Enola genoodzaakt om niet alleen haar vrienden, maar zelfs Sherlock zelf, om hulp te vragen om het mysterie te ontrafelen. Zoals een beroemd Sherlock-quote dus luidt: "The game is afoot!" Ben jij al klaar om samen met Enola het avontuur aan te gaan? En kan ze haar eerste zaak tot een goed einde leiden? Je komt erachter vanaf 4 november 2022, wanneer Enola Holmes 2 op Netflix verschijnt. Bekijk alvast de 2 trailers hieronder:


   
 
 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Afgelopen weekend heb ik The Flash seizoen 7 afgekeken.
Het was een seizoen met iets bijzondere verhaallijnen en niet hele boeiende verhaallijnen.
Het was vermakelijk, maar had niet meer de humor als eerst.
Ik denk dat het voor een deel te maken heeft dat Elongated Man niet meer in de serie zat.
Het einde was wel leuk om te zien.
Godspeed war was wel leuk in elkaar gezet. Ik had daar eigenlijk iets meer van willen zien.
Gebruikersavatar
Human
Premium
Berichten: 1721
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 10:23 pm
Contacteer:

Ik heb House of the Dragon gekeken de laatste weken. Het keek lekker weg en de ruzie tussen de verschillende familieleden is leuk om te zien. In vergelijking met GoT bevat deze serie wat meer actie scenes en helaas voor de liefhebbers wat minder naakt en ongemakkelijke bordeelscenes. ;) Vermakelijke serie, ik heb al zin in seizoen 2
Gebruikersavatar
Human
Premium
Berichten: 1721
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 10:23 pm
Contacteer:

En ondertussen ook de miniserie van 6 afleveringen Barbaren (seizoen 2) gezien. Ook deze is weer leuk, wel iets minder dan seizoen 1, waarschijnlijk vooral omdat er wat meer geïmproviseerd moest worden. Door het einde weten we dat er sowieso nog een seizoen 3 moet komen.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Glass Onion: A Knives Out Mystery:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Het lijkt erop dat deze film alleen in Amerika vanaf 23 november 2022 een weekje in de bioscoop draait.
Hierna staat deze film vanaf 23 december 2022 op Netflix.
 
Gebruikersavatar
LegoRK
Premium
Berichten: 1885
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 5:58 pm
Locatie: Hardenberg
Contacteer:

Lijkt me wel leuke aparte film.
Alleen we hebben geen Netflix.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

In april 2008 lanceerde Marvel Comics een nieuwe stripboekenreeks van meerdere nummers met de naam Secret Invasion. Oorspronkelijk bedacht door schrijver Brian Michael Bendis, was deze verhaallijn onder andere een voortvloeisel van de Annihilation-verhaallijn, waarin de thuisplaneet van de Skrulls (buitenaardse wezens die zich in andere organismen kunnen veranderen) vernietigd werd. Als gevolg hiervan zijn de Skrulls, die van mening zijn dat de aarde hun rechtmatige bezit is, van plan om onze planeet te veroveren door verschillende Avengers-leden, S.H.I.E.L.D.-soldaten en zelfs bekende personen zoals president Bush en acteur Tom Cruise te imiteren. 

Een verdedigingslinie door de Illuminati (die bestaat uit Iron Man, Mr. Fantastic, Namor, Black Bolt, Professor Charles Xavier en Doctor Strange) wordt helaas neergeslagen, waardoor de Skrulls onder leiding van Keizerin Veranke vrij baan hebben om de aarde in te nemen. Dit doen ze door onder andere een gevangenisontsnapping mogelijk te maken uit The Raft (een soort Alcatraz voor superschurken, midden op zee), het Baxter-gebouw (hoofdkwartier van de Fantastic Four) te verbannen naar The Negative Zone en Thunderbolt Mountain (basis voor de Thunderbolts) aan te vallen. Uiteindelijk, na vele gevechten en honderden slachtoffers, ontwikkelt Mr. Fantastic echter een apparaat om Skrulls te detecteren en na een gruwelijke laatste veldslag in New York City tussen de Skrulls en de Avengers, wordt onze planeet ten slotte bevrijdt van de invasie. S.H.I.E.L.D. wordt opgeheven en in plaats daarvan wordt H.A.M.M.E.R. opgericht met Norman Osborn aan het hoofd, waarbij hij daarnaast ook nog eens een geheime groep opricht die The Cabal heet. 

En dat is in het kort de Secret Invasion-verhaallijn. Om het plot van de Skrull-invasie extra kracht bij te zetten, publiceerde Marvel ook nog eens allerlei extra stripboeken die bij de hoofdverhaallijn aansloten, zoals Iron Man: Director of S.H.I.E.L.D. #33 t/m #35, The Mighty Avengers #12 t/m #20 en Thunderbolts #122 t/m #125 (voor een volledig overzicht kun je hier terecht). Secret Invasion #1 werd door de critici echter niet erg goed ontvangen, ondanks dat ze vonden dat het verhaal een sterke introductie en snelheid had en dat de tekenstijl heel goed was. Het enige minpuntje waren de dialogen die in het stripboek voorkwam, maar verder verkocht Secret Invasion #1 erg goed met ruim 250.000 stuks die over de toonbank waren gegaan. Stukjes van het plot voor deze stripboekenreeks werd ook deels in aangepaste vorm vertoond in de animatieserie The Avengers: Earth's Mightiest Heroes, waarin onthuld wordt dat Madame Hydra een Skrull in vermomming is, Captain America vervangen wordt door een van deze buitenaardse wezens en Ms. Marvel misleidt wordt door Skrull-Avengers om mee te helpen Wakanda aan te vallen.

Zoals de Skrulls in de stripboeken neergezet worden, plaatst de Marvel Cinematic Universe ze daarentegen in een heel ander licht. In plaats van meedogenloze en gewetenloze aliens die paniek en paranoia verspreiden door zich voor te doen als iemand anders (en je daarom niet weet wie wel en wie geen Skrull is, waardoor het altijd gissen blijft wie je kunt vertrouwen), worden deze buitenaardse wezens in films als Captain Marvel en Spider-Man: Far from Home neergezet als vriendelijke en betrouwbare bondgenoten die verjaagd zijn van hun thuisplaneet door hun aartsvijand, de Kree. Toch zijn er ook onder deze Skrulls bepaalde leden die het niet zien zitten om vredig met de aardbewoners samen te werken en daarom splintergroeperingen vormen. Dit en het feit dat Nick Fury (die gespeeld wordt door Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Kong: Skull Island, Django Unchained)), voormalig hoofd van S.H.I.E.L.D. en oprichter van het Avengers Initiative, in alle 30 films van de MCU nog nooit een solo avontuur heeft gehad, bracht Marvel Studios er in 2020 toe om hem een rol te geven in zijn eigen Disney+-serie die gebaseerd is op de Secret Invasion-verhaallijn uit de stripboeken.

Al in 1995 is Nick Fury de Skrulls al tegen gekomen en sindsdien heeft hij nauwe contacten met hen onderhouden. Ook is de aarde diverse keren door andere buitenaardse soorten aangevallen en de laatste druppel was wel toen Thanos er eigenhandig voor zorgde dat 50% van de aardbevolking verdween. Dit zorgde er, nadat de Avengers deze gebeurtenis terugdraaiden, niet alleen voor dat een vriendin van Nick, Maria Rambeau, de organisatie S.W.O.R.D.  oprichtte, maar ook dat hij zelf hechter met de Skrulls ging samenwerken om de volgende buitenaardse aanval te voorkomen. Echter hoort Fury vreemde verhalen terwijl hij plaats heeft genomen op een Skrull-ruimteschip die rond de aarde circuleert, wat hem ertoe zet om onze blauwe planeet weer eens te bezoeken. En hier gaat de serie Secret Invasion mee verder. 

Terugkerend in de rollen als de Skrull Talos, Maria Hill, James Rhodes en Everett K. Ross zijn Ben Mendelsohn (Ready Player One, Star Wars: Rogue One), Cobie Smulders (How I Met Your Mother, Jack Reacher: Never Go Back), Don Cheadle (de Ocean's-trilogie, Space Jam: A New Legacy) en Martin Freeman (de Hobbit-films, The Office, Sherlock), maar ook nieuw in deze Disney+-serie zijn acteurs/actrices als Kingsley Ben-Adir (Peaky Blinders, King Arthur: Legend of the Sword), Emilia Clarke (Game of Thrones, Terminator Genisys, Solo: A Star Wars Story) en Olivia Colman (The Mitchells vs. the Machines, The Crown, Wonka (2023)). Secret Invasion is vanaf begin 2023 op Disney+ te vinden (een exacte datum is nog onbekend). Ben jij al benieuwd naar wie er een Skrull is en wie niet? Kunnen Nick Fury en Talos erachter komen wat er gaande is op aarde? En kan de volgende invasie van buitenaardse wezens verhinderd worden? Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

         
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Guillermo del Toro's Pinocchio:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik ben wel heel benieuwd naar de Secret Invasion.
Het zal wel heel anders zijn dan de comics, aangezien Captain Marvel daar ook flink van afweek.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor John Wick: Chapter 4:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Ik heb er nu al weer zin in.
Gebruikersavatar
ggj
Berichten: 564
Lid geworden op: zo nov 15, 2020 9:27 am

Kevin Conroy is helaas op 66-jarige leeftijd overleden :(

https://www.nu.nl/film/6235607/kevin-co ... ftijd.html
Gebruikersavatar
Boindil_Lego
Premium
Berichten: 1605
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:48 am
Locatie: Een, Drenthe
Contacteer:

Raven schreef: vr nov 11, 2022 1:36 pm Ik heb er nu al weer zin in.

 
Ik ook. Leuke films altijd.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Puss in Boots: The Last Wish:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
De bioscoopdatum voor deze film is door de maanden heen aardig aangepast. Terwijl het eerst nog de bedoeling was dat Puss in Boots: The Last Wish in september 2022 zou uitkomen, dan is deze datum sinds april dit jaar verplaatst naar 21 december 2022. 

En nog een nieuwe promo voor Willow:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze serie? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven. 
Gebruikersavatar
thomassio
Premium
Berichten: 440
Lid geworden op: ma nov 09, 2020 6:19 pm
Contacteer:

Rise Roar Revolt is met afstand de beste film die ik vorige week op het Leidse filmfestival heb gezien, en misschien wel in mijn hele leven. Tijdens de drie uur durende vertoning veranderde de keurige filmfestivalganger in een juichend publiek, en er werd meerdere malen door de hele zaal geapplaudiseerd tijdens de actiescènes.
Het is een film over echte vriendschap, moed en strijdvaardigheid, en gaat over twee onsterfelijke actiehelden die het opnemen tegen de meest eendimensionale boze britse imperialisten. RRR staat gewoon op Netflix, maar bekijk hem wel op een groot scherm en niet op een laptop, dat is het wel waard.Ik heb nog meerdere films op het festival gezien die ook heel goed waren maar daar schrijf ik later wel wat over.
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Noem een top 3 van wereldberoemde regisseurs en 85% kans dat daar Steven Spielberg tussen zit. Met projecten als Jaws, E.T.: The Extra-Terrestrial, Schindler's List, de Indiana Jones-films, Jurassic Park en nog zoveel meer is deze man naar mijn mening de meest invloedrijke en succesvolle regisseur aller tijden. Zijn talent voor het samenbrengen van een relatief simpel verhaal met special effects, muziek en spektakel in zoveel verschillende genres is tot nu toe ongeëvenaard gebleven en dit alles heeft enorm bijgedragen aan de films (en filmindustrie) zoals we die vandaag de dag kennen.

Spielberg werd geboren in Cincinnati, Ohio, in 1946. Zijn grootouders waren Oekraïense Joden die zich vestigden in Amerika aan het begin van de 20ste eeuw. Al vanaf jonge leeftijd had Spielberg al wat met films en op 12-jarige leeftijd had hij reeds een korte film gemaakt over een treinramp met zijn eigen speelgoedtreintjes. Geïnspireerd door films als Pinocchio (1940), Lawrence of Arabia (1962) en Godzilla, King of the Monsters (1956), schreef en regisseerde hij tijdens zijn middelbare schooljaren de science fiction-film Firelight, die later weer de inspiratiebron was voor Close Encounters of the Third Kind. Spielberg was nooit erg geïnteresseerd in hogere opleidingen, het enige wat hem enthousiast maakte was het regisseren van films. Vandaar dat hij op 23-jarige leeftijd al een vroege schoolverlater was toen hij een 7-jarig contract aangeboden kreeg door Universal Studios om televisieprodukties te regisseren. Helemaal tevreden was hij hier niet mee, maar het bracht brood op de plank en het bood hem de kans om te experimenteren met filmtechnieken. In 1974 had Spielberg zijn regiedebuut met de bioscoopfilm The Sugarland Express, waarbij hij ook in aanraking kwam met muziekcomponist John Williams.

Dankzij goede recensies voor The Sugarland Express en zijn goede reputatie bij producenten kreeg Spielberg in 1975 een once in a lifetime kans aangeboden: het regisseren van de horrorthriller Jaws die gebaseerd was op het gelijknamige boek door Peter Benchley. Natuurlijk accepteerde hij het aanbod en het resultaat was fenomenaal: Tegen alle verwachtingen in won de film 3 Oscars en bracht Jaws wereldwijd zo'n 470 miljoen dollar in het laatje. Meteen was de hele wereld bezeten door 'Jaws-mania' en werd Spielberg een naam waar je u tegen zei. De studio was ook dolenthousiast, maar vervolgens teleur gesteld toen Spielberg geen Jaws 2 wilde regisseren en in plaats daarvan zich focuste op zijn volgende film, Close Encounters of the Third Kind, waarvoor hij uiteindelijk tot 'Beste Regisseur' werd uitgeroepen tijdens de Oscars van 1978. Al snel volgden meerdere kaskrakers, waaronder Raiders of the Lost Ark, E.T.: The Extra-Terrestrial, The Color Purple (1985) en Empire of the Sun. Ook ging hij films produceren, wat hem soms wel (zoals met Gremlins, The Goonies, Back to the Future en An American Tail) en soms niet zo goed af ging (zoals met Harry and the Hendersons, Batteries not Included en Joe Versus the Volcanoe).

Door de jaren heen heeft Spielberg zich in allerlei genres geuit. Zo was The Color Purple zijn eerste dramafilm, Raiders of the Lost Ark zijn eerste avonturenfilm en was West Side Story (2021) zijn allereerste musicalfilm. Nog nooit heeft hij echter een autobiografische film over zijn eigen leven gemaakt, maar daar komt binnenkort verandering in. Nou ja, soort van. Al in 1999 wilde Spielberg een film regisseren die over zijn eigen kindertijd ging, maar vanwege zijn angst dat zijn ouders het niks zouden vinden en de film als een belediging zouden opvatten, bleef hij het project de hele tijd uitstellen. Maar in 2019, tijdens het filmen van West Side Story, raapte Spielberg eindelijk alle moed bijeen en liet een van zijn vaste scriptschrijvers, Tony Kushner (waarmee hij ook had samen gewerkt voor Munich en Lincoln), een scenario schrijven voor Meet the Fabelmans (later verkort naar The Fabelmans). Tevreden met het script, kondigde Steven in maart 2021 aan dat hij de film zou regisseren en tussen juli en september van hetzelfde jaar vond het filmen plaats.

In The Fabelmans, een fictieve autobiografische dramafilm over Spielberg's kinder- en pubertijd, speelt Gabriel LaBelle (The Predator (2018)) de 16-jarige Sammy Fabelman, die al zijn hele leven droomt over het maken van films. Terwijl hij opgroeit in het Arizona van net na de Tweede Wereldoorlog onder het toeziend oog van zijn moeder Mitzi (Michelle Williams (Brokeback Mountain, The Greatest Showman)) en vader Burt Fabelman (Paul Dano (The Batman (2022), There Will Be Blood), ondervindt hij al vanaf jonge leeftijd problemen vanwege zijn Joodse achtergrond en probeert hij dit te relativeren door zijn liefde voor de cinema. Gesteund door zijn moeder en zijn vader's vriend Bennie (Seth Rogen (The Lion King (2019), Kung Fu Panda 3)), besluit Sammy om zijn dromen waar te maken. Zijn vader daarentegen ziet het maken van films puur als hobby en daarom niet belangrijk, wat hem overtuigen extra moeilijk maakt. Lukt het Sammy toch om zijn vader het belang van zijn filmmakersdroom in te laten zien? En vindt hij succes in het achterna jagen van zijn passie, ondanks alle tegenslagen die hij op zijn pad tegenkomt? Je komt erachter in The Fabelmans, die vanaf 23 november 2022 in de bioscoop te zien is. Hieronder alvast de trailer:


 
Gebruikersavatar
Ravelino
Premium
Berichten: 707
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:13 pm
Locatie: Culifornia
Contacteer:

Ik vond persoonlijk die film over Tolkien wel geinig maar niet super. Vraag me af hoe Spielberg dit aan gaat pakken.

Ben nu bezig met The Peripheral op Amazon Prime met Chloe Grace Moretz(o.a hit-girl in Kickass en het weerwolf dochtertje in Dark Shadows) in de hoofdrol, nog vele andere bekenden voor fervente serie- en filmkijkers, maar ook een aantal gezichten die mij niks zeggen maar die erg sterk hun rol spelen.

Gebaseerd op een boek van William Gibson uit 2014 dat ik niet heb gelezen, maar de eerste alinea van de wiki plot komt aardig overeen met de serie tot nu toe.

Aan te raden voor mensen die van Sci Fi houden. Ongeveer een uurtje per aflevering dus als je een binge watcher bent zou ik nog even wachten tot 2 december, dan is de achtste en laatste aflevering van het eerste seizoen uit.

Ga morgen voor het eerst naar de bios sinds vul pandemie in (BP: Wakanda Forever), en voor het eerst punt naar een ScreenX. Iemand hier al ervaring mee en zo ja, goed of slecht?
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Laatste trailer voor Avatar: The Way of Water:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
ggj
Berichten: 564
Lid geworden op: zo nov 15, 2020 9:27 am

Laatst Hawkeye afgekeken. Die was leuker dan ik had verwacht :duim:
 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Herkenbaar!  :lol:
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

De wereld maakte voor het eerst kennis met de Guardians of the Galaxy in januari 1969, toen deze voorkwamen in Marvel Super-Heroes #18. Het team van buitenaardse helden, die toen nog bestond uit de 20ste eeuwse astronaut Vance Astro, voormalig soldaat Charlie-27 en de aliens Martinex T'Naga en Yondu Udonta, kwam voort uit het brein van Marvel Comics hoofdredacteur Stan Lee en schrijver Arnold Drake. Tijdens hun eerste verschijning komen de Guardians erachter dat zowel de planeet Jupiter als de Aarde is overgenomen door de kwaadaardige Badoon, mensachtige reptielen die afkomstig zijn van een van de oudste planeten in het universum. Uiteindelijk lukt het het team om deze wezens te verjagen, met de hulp van tijdreizende Defenders, en gaan de Guardians het hele universum rond om planeten te bevrijden van overheersers, vijanden te verslaan die hun dwarsbomen en soms ook terug in de tijd te reizen om de Avengers bij te staan. Tijdens hun avonturen wordt het team versterkt door het mysterieuze koppel Starhawk en Aleta en het genetisch gemodificeerde meisje Nikki die van Mercurius komt.

Dat waren echter de oude Guardians of the Galaxy, die in een ander universum (Earth-691) leven dan het huidige team (Earth-616). De moderne Guardians, waar ook de films in de Marvel Cinematic Universe van zijn afgeleid, bestaat uit voormalig aardbewoner Peter Jason Quill (onder de pseudoniem Star-Lord), de Zen-Whoberian Gamora (mensachtige alien met groene huid), de gemuteerde mens Drax the Destroyer, de genetisch gemodificeerde wasbeer Rocket Raccoon, de pratende boom Groot, de buitenaardse Kree Phyla-Vell en de kunstmatig gecreëerde Adam Warlock. Samen maakten ze hun debuut in het stripboek Annihilation: Conquest #6 uit april 2008, waarin Star-Lord het team samen stelt om vervolgens het universum te beschermen tegen buitenaardse vijanden. Net zoals het oude team dus. Later werd het team versterkt door een tijdreizende Vance Astro, de Vietnamese zwaardvechter en telepaat Mantis, de micronaut Bug, de aardbewoner Jack Flag, Drax' dochter Moondragon en de telepathische Russische ruimtehond Cosmo the Spacedog.

Voordat de (moderne) Guardians hun debuut maakten in hun eerste officiële film, verschenen ze eerst in een paar animatieseries. Voorbeelden hiervan waren onder andere The Avengers: Earth's Mightiest Heroes (waarin ze naar de aarde reizen om de cyborg Michael Korvac te verslaan), Ultimate Spider-Man (waarin ze een invasie van buitenaardse Chitauri moeten voorkomen) en Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. (waarin ze een plot van een transformerende Super-Skrull moeten zien te verhinderen). Al in 2010 noemde het hoofd van Marvel Studios, Kevin Feige, Guardians of the Galaxy als een potentiële film in de toekomst van de Marvel Cinematic Universe (MCU) en in 2012 werd de film officieel aangekondigd tijdens San Diego Comic Con. Verschillende regisseurs boden zich aan om deze sci-fi superheldenfilm te regisseren, maar uiteindelijk kwam James Gunn als overwinnaar uit de bus. Gunn had al films als Slither en Super gemaakt en Feige zag hem, vanwege zijn aparte gevoel voor humor en unieke creativiteit, als de meest geschikte regisseur om Guardians of the Galaxy te regisseren. De trailer van het eindresultaat vind je hieronder:Met wereldwijd een opbrengst van $773.300.000 was Guardians of the Galaxy de op 2 na best verdienende film van 2014 (na Transformers: Age of Extinction en The Hobbit: The Battle of the Five Armies), dus was het geen verrassing dat men bij Marvel Studios een sequel wilde. Ook het publiek wilde meer Guardians-films, dus al gauw ging James Gunn aan de slag aan Guardians of the Galaxy Vol. 2. Naast het raster van acteurs uit de 1ste film (Chris Pratt (The LEGO Movie, de Jurassic World-trilogie) (als Peter Quill/Star-Lord), Zoe Saldana (de J.J. Abrams Star Trek-films, Avatar (2009)) (als Gamora), Dave Bautista (Blade Runner 2049, Glass Onion: A Knives Out Mystery) (als Drax the Destroyer), Vin Diesel (de Fast & Furious-films) (als de stem van Groot), Bradley Cooper (A Star is Born (2018), de The Hangover-franchise) (als de stem van Rocket Raccoon), Karen Gillan (de Jumanji-films, Doctor Who) (als Nebula) en Michael Rooker (The Walking Dead, The Suicide Squad (2021)) (als Yondu Udonta), voegde Gunn ook Pom Klementieff (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1 en Part 2) (als Mantis) en Kurt Russell (The Thing (1982), Escape from New York) (als Ego the Living Planet[/i]) toe en uiteindelijk kwam de sequel in 2017 in de bios, met zelfs meer succes dan de eerste film.

Na een kort akkefietje met Gunn over controversiële tweets in 2018, waarbij hij door Disney werd ontslagen, werd hij in 2019 echter weer aangenomen en tijdens de Disney Investor Meeting van december 2020 werd niet alleen bekend gemaakt dat Gunn Guardians of the Galaxy Vol. 3 zou regisseren, maar dat hij ook verantwoordelijk zou zijn voor een nieuwe televisiespecial, de Guardians of the Galaxy Holiday Special. Het idee hiervoor ontstond eigenlijk al tijdens de productie voor Vol. 2, waarbij Gunn Feige benaderde voor het maken van een speciale kerstaflevering met de Guardians in de hoofdrol. Het verhaal hiervoor zou plaatsvinden na de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en Thor: Love and Thunder, waarin Gamora door Thanos opgeofferd werd voor de Soul Stone en Peter Quill hierdoor alleen achter bleef zonder de liefde van zijn leven. Een Gamora uit een alternatieve tijdlijn bestaat wel, maar was onvindbaar na de strijd tegen Thanos in Endgame. Het filmen van deze Holiday Special vond plaats tijdens productie voor Vol. 3, dat in oktober 2021 van start ging.

Naast de originele cast uit Guardians of the Galaxy en Guardians of the Galaxy: Vol. 2, maken ook Peter Quill's popidool Kevin Bacon (Footloose, A Few Good Men, X-Men: First Class) (als een fictieve versie van zichzelf) en Cosmo the Spacedog (die ingesproken werd door Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm)) een verschijning in de kerstspecial . Het plot luidt als volgt: Nadat Quill Gamora is kwijt geraakt door Thanos, proberen zijn vrienden hem op te beuren. Geen van hen heeft echter enig benul wat ze kunnen doen om dit doel te bereiken, totdat Drax en Mantis op het briljante idee komen om naar de Aarde te gaan en de legendarische acteur Kevin Bacon mee terug te nemen als cadeautje voor hun droevige vriend. Lukt het Drax en Mantis om Kevin als het ware te ontvoeren? En zal Quill dit kerstcadeautje waarderen? Je komt erachter wanneer de Guardians of the Galaxy Holiday Special op Disney+ verschijnt vanaf 25 november 2022. Ben jij al helemaal in de kerststemming, nu de Guardians weer terug zijn? Check alvast de trailer hieronder:En een featurette:


 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Wauw.  :lol:
 
Dit klinkt als een slecht plan.  :lol:
 

 
Gebruikersavatar
Bricknook
Premium
Berichten: 475
Lid geworden op: za nov 14, 2020 11:02 am

The Super Mario Bros. Movie | Official Trailer - YouTube
It's a me! Mario! Ondanks dat de stemmen van Mario en Peach me nog wat onwennig in de oren klinken, heb ik wel zin in deze film.  :))
 
Gebruikersavatar
eti
Premium
Berichten: 881
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 1:28 pm
Contacteer:

Nieuwe serie op Netflix van de makers van Dark. Heb de eerste drie afleveringen gezien. Geen spoiler: Er beuren rare dingen.


Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Producent, scriptschrijver, acteur en vooral regisseur M. Night Shyamalan zou je vooral moeten kennen van de films Lady in the Water, Signs, The Village, Split en in het bijzonder van zijn regiedebuut The Sixth Sense. Met typische kenmerken als onverwachte plotwendingen, het op realistische wijze weergeven van horror- en sciencefictiongebeurtenissen en een door zichzelf gespeelde cameo in bijna al zijn films, wordt Shyamalan over het algemeen zeer gewaardeerd vanwege zijn sterke scenario's, effectieve achtergrondmuziek en de manier waarop zijn films bewerkt worden. Geboren als Manoj Nelliyattu Shyamalan in het Indiase Mahé in 1970, verhuisde hij al naar het Amerikaanse Pennsylvania toen hij nog maar 6 weken oud was. Al vanaf jongs af aan had hij een grote wens om een filmmaker te worden, wat alleen maar versterkt werd toen hij op vroege leeftijd een Super 8-filmcamera kreeg. Tegen de tijd dat hij 17 was, had hij al 45 homevideo's gemaakt, waarvan sommige stukjes in zijn toekomstige films zouden verschijnen. Een jaar later werd hij een student aan de New York University Tisch School of the Arts, waar hij zijn eerste bioscoopproducties met een groot budget (dat hij geleend had van vrienden en familie) maakte.

Shyamalan's doorbraak kwam pas toen hij de psychologische thriller The Sixth Sense regisseerde in 1999. Deze film (met Bruce Willis (Pulp Fiction, Armageddon) in de hoofdrol) was uiterst succesvol, werd wereldwijd de op 1 na meest winstmakende horrorfilm aller tijden en was genomineerd voor 6 Oscars, onder andere in de categorieën Best Picture, Best Director en Best Original Screenplay. Meteen hadden allerlei studio's interesse in hem, waaronder een aanbod van Steven Spielberg om de 4de Indiana Jones-film te regisseren, maar M. Night koos ervoor om de thriller en superheldenfilm Unbreakable te maken (opnieuw met Bruce Willis), die uiteindelijk ook succesvol bleek. Hierna volgden al snel meer films, waaronder Signs (over een man die zijn religie herontdekt tijdens een buitenaardse invasie), The Village (over een verborgen samenleving, midden in het bos) en Lady in the Water (over een waternymf die ontdekt wordt door een gebouwopzichter). Shyamalan's eerste bioscoopflop was de film The Last Airbender (gebaseerd op de animatieserie Avatar: The Last Airbender op Nickelodeon), die ondanks een gunstige opbrengst hevig bekritiseerd werd vanwege de rollen die toebedeeld waren aan blanke acteurs, maar die eigenlijk bedoeld hoorden te zijn voor Aziatische en Indiaanse acteurs. Aldus de critici...

De hevige kritieken voor The Last Airbender zorgden voor een heftige daling in populariteit voor M. Night en ook het feit dat de films die hij in 2013 en 2015 regisseerde, After Earth (met Will Smith (Independence Day, de Men in Black-films) en diens zoon Jaden Smith (The Karate Kid)) en The Visit (met Olivia DeJonge (Elvis) en Kathryn Hahn (Wandavision)), het niet al te best deden in de bioscoop, maakten de situatie er niet beter op. Toch gloorde er hoop aan de horizon toen hij in 2016 begon aan Split, de psychologische superheldensequel van zijn originele film Unbreakable uit 2000. Split bleek aardig wat op te leveren in de bios en vanwege dat succes besloot Shyamalan zijn Unbreakable-trilogie in 2019 af te sluiten met Glass, waarin acteurs uit de 2 vorige films (Bruce Willis en James McAvoy (de X-Men-franchise, It Chapter Two)) terugkeerden. M. Night's volgende film, Old, is tenslotte vorig jaar uitgebracht en is gebaseerd op de Franstalige beeldroman Sandcastle door Pierre Oscar Levy en Frederik Peeters. Old gaat over een groep toeristen die gevangen zitten op een afgelegen strand waarop ze versneld oud worden en ondanks dat de film tijdens coronatijd uitkwam, was deze toch wel succesvol.

Old is niet de enige boek-naar-filmadaptatie van M. Night, want zijn toekomstige film is ook gebaseerd op een boek. Dit keer is het de beurt aan het boek The Cabin at the End of the World door Paul G. Tremblay, dat Shyamalan verfilmd heeft onder de titel Knock at the Cabin. Al in 2017 had de auteur van dit boek een contract getekend dat 1 van zijn boeken verfilmd kon worden en hier werd meteen werk van gemaakt toen de schrijvers Steve Desmond en Michael Sherman (die allebei hadden meegewerkt aan de korte film Monsters uit 2015) in 2019 een conceptscript schreven. Dit script trok uiteindelijk M. Night's aandacht en zo kwam het dat hij niet alleen de film wilde produceren, maar later ook akkoord ging met het regisseren ervan. Het script hoefde alleen herschreven te worden, wat tijdens de 2de helft van 2021 gebeurde en uiteindelijk kon de film in productie gaan. Het filmen gebeurde van 19 april tot en met 10 juni 2022 en Shyamalan gebruikte, speciaal voor dit project, jaren '90 cameralenzen om de film een old-school thrillerlook te geven.

Acteurs in Knock at the Cabin zijn onder andere: Dave Bautista (Guardians of the Galaxy, Blade Runner 2049, Glass Onion: A Knive Out Mystery) (als Leonard), Nikki Amuka-Bird (The Omen, Jupiter Ascending, Old) (als Adriane), Rupert Grint (de Harry Potter-franchise, The ABC Murders) (als Redmond), Abby Quinn (Little Women (2019)) (als Sabrina), Jonathan Groff (de Frozen-films, The Matrix Resurrections) (als Andrew) en Ben Aldridge (Pennyworth) (als Eric). Het plot luidt als volgt: Wanneer het koppel Andrew en Eric hun adoptiedochter Wen meenemen op vakantie in een afgelegen blokhut, worden ze plotseling gegijzeld door 4 vreemdelingen (Leonard, Adriane, Redmond en Sabrina). Dit kwartet beweert dat er een allesvernietigende apocalypse op komst is, tenzij er 1 ding gebeurt: Andrew, Eric of Wen moeten een beslissing maken wie er van hun dood gaat. Alleen zo kan de apocalypse voorkomen worden, aldus het vreemde viertal. Een extreem moeilijke keuze dus. Kan er een besluit gemaakt worden? Of kunnen Andrew, Eric en Wen levend ontsnappen uit deze hachelijke situatie? Je komt erachter wanneer Knock at the Cabin in de bioscoop draait vanaf 3 februari 2023. Ben jij al benieuwd naar deze film van M. Night Shyamalan? Vang alvast een eerste glimp op in de trailer hieronder:

    
 
Gebruikersavatar
ggj
Berichten: 564
Lid geworden op: zo nov 15, 2020 9:27 am

Ik heb Moon Knight (2022) en She-Hulk (2022) gezien. Moon Knight was erg leuk, She-Hulk totaal niet… :X
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Naughty Dog LLC (voorheen bekend als JAM Software, Inc.) is een videogame-ontwikkelingsbedrijf dat al heel wat jaartjes meegaat. Met een hoofdkantoor dat opereert vanuit Santa Monica in Californië, werd het bedrijf opgericht in 1984 door programmeur Andy Gavin en videogameregisseur Jason Rubin. Tijdens de beginjaren richt het bedrijf zich vooral op het ontwikkelen van spellen voor de Apple II, een 8-bit PC die geïntroduceerd werd in 1977 voor huishoudelijk gebruik. Voorbeelden van deze spellen zijn onder andere Math Jam (1985), Dream Zone (1988) en Keef the Thief (1989). Naughty Dog kenmerkt zich in die tijd vooral door avonturenspellen, een genre waar ze nu nog steeds om bekend staan. Toen men in het begin van de jaren '90 doorhad dat je met de verkoop van spellen veel geld kon verdienen, ging men aan de slag met het ontwikkelen van spelcomputers die speciaal gericht waren op de speelervaring. Denk hierbij aan de Sega Genesis, de allereerste Playstation en de Nintendo Entertainment System. Ook Naughty Dog had dit door en ontwikkelde onder andere het single-player spel Rings of Power voor de Sega Genesis in 1992.

Naughty Dog's eerste echte doorbraak kwam met het spel Crash Bandicoot uit 1996. De ontwikkeling van dit spel startte al in 1994, toen Andy en Jason, in opdracht van Universal Interactive Studios en Sony Playstation, plannen hadden voor een driedimensionaal aktie/platform-spel. Andere grote spelbedrijven zoals Nintendo en Sega hadden al hun eigen mascottes in Mario en Sonic, maar nu was het de beurt aan Sony om een eigen mascotte te bedenken. Uiteindelijk viel de keuze op de Tasmaanse buideldas, vooral omdat deze diersoort grotendeels onbekend was, maar ook vanwege de 'cute'-factor. Toen Crash Bandicoot uitgebracht werd, was het grote publiek er verzot op. Het spel verkocht zelfs zo goed dat het 1 van de bestverkochte Playstation-spellen aller tijden werd. Een goede reden dus om meer Crash Bandicoot-spellen te ontwikkelen en dat deed Naughty Dog als een razende wervelstorm. Inmiddels zijn er al zo'n 21 spellen rondom de bekende Tasmaanse buidelrat gemaakt en meer komen eraan. En niet alleen Crash Bandicoot, maar ook beroemde spellen als Uncharted (vanaf 2007) en The Last of Us (vanaf 2013) zijn door de mensen van Naughty Dog ontwikkeld. Je kunt dus wel zeggen dat dit bedrijf goed op de kaart staat wat betreft videogames.

Een van Naughty Dog's spellen heeft Sony al omgezet in de film Uncharted die eerder dit jaar in de bios draaide. Een filmadaptatie van het andere spel, namelijk The Last of Us, kwam, vooral tijdens de jaren nadat het spel uitgebracht was, maar niet van de grond. De eerste poging, een bioscoopfilm geschreven door de schrijver van het spel, Neil Druckmann, en geproduceerd door Sam Raimi (regisseur van de Tobey Maguire Spider-Man-films en Doctor Strange in the Multiverse of Madness) bleef maar in de ontwikkelingsfase steken en de tweede poging, een korte animatiefilm door studio Oddfellows, werd door Sony gecanceld. Pas in maart 2020 werd aangekondigd dat HBO (bekend van Game of Thrones, True Detective en His Dark Materials) van plan was om een televisieserie te ontwikkelen rondom het overlevingsspel. Neil Druckman werd opnieuw ingehuurd als schrijver voor de serie en last but not least zou Craig Mazin (ook wel bekend van het creëren en schrijven van de miniserie Chernobyl) hem hierbij helpen. Beide heren werden ook uitvoerend producent, samen met Carolyn Strauss (uitvoerend producent van o.a. Game of Thrones) en Evan Wells (uitvoerend producent van o.a. Uncharted en directeur van Naughty Dog).

The cast voor The Last of Us is als volgt: Pedro Pascal (Kingsman: The Golden Circle, Wonder Woman 1984, The Mandalorian) als Joel, Bella Ramsey (His Dark Materials, Game of Thrones) als Ellie, Gabriel Luna (Agents of S.H.I.E.L.D., Terminator: Dark Fate) als Tommy, Anne Torv (Mindhunter, Fringe) als Tess, Merle Dandridge (Sons of Anarchy, Station 19) als Marlene, Nico Parker (Dumbo (2019)) als Sarah en Nick Offerman (21 Jump Street, The Lego Movie, Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two) als Bill. Het filmen vond plaats tussen 12 juli 2021 en 10 juni 2022, een tijdsspanne van bijna 11 maanden (!). Reden voor deze lange productieperiode was onder andere om Pedro Pascal de tijd te bieden om aan het 3de seizoen van The Mandalorian mee te werken. Gustavo Santaolalla, die ook de muziek heeft gecomponeerd voor het originele spel en diens sequel, The Last of Us Part II, zou ook zijn medewerking verlenen aan deze serie, tot blijdschap van de fans.    

The Last of Us is een HBO-serie waarin gemuteerde paddenstoelen ervoor hebben gezorgd dat mensen in agressieve wezens getransformeerd worden en bekend staan als 'The Infected'. In het verleden probeerde de hoofdpersoon, Joel (Pascal), diens broer Tommy (Luna) en dochter Sarah (Parker) het drukke Austin te ontvluchten wanneer in de chaos Sarah doodgeschoten wordt. Zo'n 20 jaar later leeft de mensheid in totalitaire kampen, onafhankelijke nerderzettingen of nomadische groepen. Joel werkt inmiddels als een smokkelaar, samen met zijn partner Tess (Torv). Tijdens het opsporen van een lading wapens krijgen ze van een militaire rebellengroep (die onder de naam 'Fireflies' opereren en geleid worden door Marlene (Dandridge)) een aparte opdracht: het begeleiden van een tienermeisje (Ellie (Ramsey)) naar Massachusetts, waar Fireflies ondergedoken zitten. Tijdens de reis stuitten ze op een opmerkelijke ontdekking, namelijk dat Ellie immuun is voor het virus en dat er een manier is waarop zij kan bijdragen aan het herstellen van de wereld. In The Last of Us moet Joel zien te overleven in deze post-apocalyptische wereld. Met Ellie aan zijn zijde, reist hij door verlaten gebouwen, bossen en riolen terwijl hij zichzelf moet verdedigen tegen vijandige mensen en The Infected. 

Kunnen Joel en Ellie Massachusetts levend bereiken? En kan Ellie de mensheid helpen uit deze vreselijke situatie? Je komt erachter vanaf 15 januari 2023, wanneer The Last of Us naar de streamingsdienst HBO Max komt. Hieronder vind je alvast de teaser en de eerste officiële trailer: 
Gebruikersavatar
geert_h
Premium
Berichten: 1540
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:00 am
Contacteer:

TAFOL schreef: vr sep 16, 2022 1:15 amHieronder kun je alvast de trailer bekijken: 
De Addams family vond ik vroeger altijd leuk om naar te kijken, en de stijl van Tim Burton spreekt mij ook zeker aan. Ondertussen deze serie bekeken, en ik heb er van voor tot achter van genoten. Ik ga geen spoilers geven, maar vind het zeer zeker een aanbevelingswaardige serie.
 
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe featurette van Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Het begon allemaal in 1889, toen Fusajiro Yamauchi een kaartenwinkel onder de naam Nintendo Koppai oprichtte in Kyoto, Japan. In die tijd was het in Japan grotendeels verboden om kaartspellen te produceren en te verkopen, vooral omdat de Japanse overheid dacht dat het gokken in de hand zou werken. Yamauchi's winkel was zo'n beetje de enige uitzondering en daar maakte deze handelaar nuttig gebruik van. Al snel opende hij een 2de winkel in Osaka en bleef Nintendo Koppai speelkaarten verkopen, ook toen Fusajiro's zoon het bedrijf overnam. Pas toen zijn kleinzoon het bedrijf in 1949 overnam en het een andere naam gaf, begon Nintendo Playing Card Co., Ltd. langzaam te veranderen in de videospellengigant zoals we die vandaag de dag kennen. De eerste stap in deze richting was een contract met Walt Disney in 1959 om kaarten te produceren met Disney-personages erop, om vervolgens internationaal te gaan. Echter toen de verkoop van speelkaarten door de jaren heen steeds slechter verliep en Nintendo's aandelenprijs kelderde, moest er iets anders verzonnen worden dan speelkaarten: elektronisch speelgoed.

Na een investering in een onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling binnen het bedrijf werd in 1969 de elektronicus Gunpei Yokoi ingehuurd om verschillende speelgoedprojecten te coördineren. Onder zijn leiding werd aan het begin van de jaren '70 een speelgoedlaserpistool ontwikkeld, de Nintendo Beam Gun, voor de allereerste spelcomputer, de Magnavox Odyssey (van het Amerikaanse bedrijf Magnavox). Nadat dit laserpistool enorm in populariteit steeg, werden er meerdere soortgelijke producten op de markt gebracht. Al snel leidde dit naar speelautomaten en uiteindelijk in 1980 naar de allereerste handheld spelconsole, de Game & Watch. In 1983 bracht Nintendo de Family Computer, oftewel de FamiCom, op de markt. Deze werd internationaal hernoemd naar de Nintendo Entertainment System (oftewel NES), een spelcomputer dat gebruik maakte van los verkochte cardridges met verschillende spellen erop. Het spel Donkey Kong, 1 van de spellen die met de lancering van dit systeem werd verkocht, ging over een grote gorilla die houten vaten en vuurballen gooit naar een Italiaanse loodgieter die een bouwsteiger probeert te beklimmen om zijn vriendin, Pauline, te redden. De naam van dit heldhaftige personage? Juist ja, Jumpman.

Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, werd Jumpman later hernoemd naar Mario. Samen met zijn broer Luigi verscheen dit personage voor de 2de keer in het spel Mario Bros., oorspronkelijk bedoeld voor speelautomaten, maar later geconverteerd naar andere spelcomputers en consoles. De 2 broers moesten in dit spel verschillende vijanden uitschakelen nadat ze deze hadden ontdekt in de riolen van New York. Mario bleek enorm populair, vooral in Amerika. Zelfs de Noord-Amerikaanse videospelrecessie van 1983 had bijna geen effect op de verkoop van Mario-spellen, zo geliefd waren ze. Zo geliefd zelfs, dat Mario door de jaren heen, van alle spellen die Nintendo verkocht, het meest succesvol was met miljarden spellen die over de toonbank gingen en zodoende de officiële mascotte van Nintendo werd. De Italiaanse loodgieter is na zijn introductie in Mario Bros. vooral bekend geworden doordat hij in bijna elk spel wel prinses Peach moet redden van de gemene Bowser, leider van de schildpadachtige Koopa's. Van het vervolg van Mario Bros., Super Mario Bros., tot aan 1 van de laatst uitgebrachte spellen, Super Mario Odyssey: het verhaal en de mechanieken van Mario blijven consistent. En dat is nu precies waarom het personage en de spellen al jaren populair blijven. Bekijk ook het filmpje hieronder van de evolutie van Mario:Ondanks het succes en de populariteit van de Mario-spellen, was de enige tot nu toe bestaande live-action filmadaptatie een enorme ramp toen deze in 1993 in de bioscoop verscheen. Bob Hoskings (Who Framed Roger Rabbit, Hook) en John  Leguizamo (Romeo + Juliet (1996), Moulin Rouge!, de Ice Age-franchise) speelden hierin de 2 bekende loodgieterbroers, die prinses Daisy (gespeeld door Samantha Mathis (The Punisher (2004), American Psycho)) proberen te redden uit de handen van de gemene King Koopa/Bowser (Dennis Hopper (Speed (1994), Waterworld)) in een alternatief New York genaamd Dinohattan, waar dino's de baas zijn. Helaas voor de filmmakers bleek de film een massale flop te zijn, aangezien Super Mario Bros. hevig bekritiseerd werd door zowel critici als het publiek vanwege een gebrek aan verhaal en de film daardoor een magere 39 miljoen dollar opbracht. Nintendo was hier ook niet blij mee en als gevolg hiervan werden ze wat behoedzamer als het aankwam op het uitdelen van licenties aan filmstudio's. En zo kwam het dat er gedurende 23 jaar geen films meer werden gemaakt rondom Mario.

Het was pas in 2016 toen er weer werd gesproken over een nieuwe filmadaptatie van de Super Mario-franchise. Deze keer werden gesprekken gevoerd tussen de bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto, en Chris Meledandri, oprichter van Illumination, een animatie-afdeling van Universal Studios die bekend is van de Despicable Me-, Minions- en The Secret Life of Pets-films. De pretpark-afdeling van Universal Studios had toen al plannen voor de momenteel in aanbouw zijnde Super Nintendo World en door deze samenwerking kwamen deze 2 heren met elkaar in contact. Meteen konden ze goed overweg en al in 2017 werd naar buiten gebracht dat Nintendo en Illumination een animatiefilm rondom de bekende loodgieter aan het maken waren. Regisseurs van dienst waren Aaron Horvath en Michael Jelenic (beiden bekend van de Teen Titans Go!-animatieserie) en al snel werd The Super Mario Bros. Movie gepland voor een bioscoopdatum in 2022. Dit werd later verzet naar 7 april 2023 en al op 6 oktober 2022 verscheen de allereerste teaser trailer, die je hieronder kunt bekijken:Misschien herken je de stem van Mario al? Dat is namelijk de stem van Chris Pratt (de Guardians of the Galaxy-films, The Lego Movie, de Jurassic World-franchise). Samen met Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit, The New Mutants, Furiosa (2024)) (als de stem van Princess Peach), Charlie Day (Pacific Rim, The Lego Movie, It's Always Sunny in Philadelphia) (als de stem van Luigi), Jack Black (de Jumanji-sequels, School of Rock, King Kong (2005)) (als de stem van Bowser), Keegan-Michael Key (Toy Story 4, Pinocchio (2022)) (als de stem van Toad), Seth Rogen (The Fabelman's, The Lion King (2019), de Kung Fu Panda-films) (als de stem van Donkey Kong) en Khary Payton (The Walking Dead, Teen Titans Go!) (als de stem van de pinguïnkoning) vormt Pratt de cast voor deze animatiefilm. Ook is bekend dat Charles Martinet, die al vanaf 1992 oorspronkelijk de stem van Mario voor de videospellen inspreekt, hier en daar een 'verrassingscameo' heeft in de film. 

Een plot voor de film is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld gaan over Bowser die de wereld probeert over te nemen, hierbij ook nog eens Prinses Peach en/of Luigi ontvoert en het de taak is aan Mario haar/hem te redden uit de machtige klauwen van deze gemene superschurk. Vanaf 7 april 2023 kun je genieten van deze film in de bios. Dus zeg je 'Let's a go!' of juist 'Oh no!' tegen de Super Mario Bros. Movie? Je vindt de trailer hieronder:Ook is er een officiële clip verschenen voor de film:


 
Gebruikersavatar
Raven
Premium
Berichten: 4413
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:25 am
Locatie: Zaandam
Contacteer:

Il heb zin in deze film.
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Als ik denk aan de film Rocky, dan denk ik aan een afgetrainde Sylvester Stallone (de Rambo-franchise, de Expendables-films) die in de boksring een tegenstander er flink van langs geeft. Inmiddels is deze film alweer 46 jaar oud en zijn er in de tussentijd alweer 5 sequels van deze klassieker verschenen. Als je ze allemaal langs gaat, dan heb je Rocky II uit 1979, Rocky III uit 1982, Rocky IV uit 1985, Rocky V uit 1990 en Rocky Balboa uit 2006. Sinds 1976 is de Rocky-franchise dus een gestaag groeiende entiteit in de popcultuur, werden de films door maar liefst 2 filmstudio's geproduceerd (United Artists tot en met 1981 en sindsdien door Metro-Goldwyn-Mayer) en brachten deze films Stallone pas echt goed in de spotlight. Voorheen was hij namelijk nog niet echt goed bekend, maar door Rocky en later ook door First Blood (de eerste film uit de Rambo-franchise uit 1982) werd hij steeds meer door het publiek omarmd als een superster. En zelfs toen Sylvester te oud werd om nog Rocky te spelen, werd er in 2015 een spin-off ontwikkeld, genaamd Creed, waarin zijn personage de zoon van zijn oude en meest geduchte tegenstander ooit, Apollo Creed (Carl Weathers (The Mandalorian)), moet gaan trainen.

Laten we beginnen bij het begin: Op 24 maart 1975 vond er een legendarische bokswedstrijd plaats, namelijk Muhammad Ali tegen Chuck Wepner. Deze match werd op televisie uitgezonden en toevallig werd deze uitzending op de voet gevolgd door een 29-jarige Sylvester Stallone. Geïnspireerd door wat hij had gezien, schreef Stallone in drie en een halve dag het script van wat later de eerste Rocky-film zou worden. Een jaar daarvoor had hij samengewerkt met Henry Winkler (die de meesten misschien wel kennen als Arthur Herbert "The Fonz" Fonzarelli uit de televisieserie Happy Days) in de film The Lords of Flatbush, en deze had het script aan zijn leidinggevenden bij de televisiestudio ABC laten zien. Meteen had ABC interesse om het script om te zetten in een televisiefilm, mits deze aangepast zou worden door hun eigen schrijvers. Stallone had hier echter geen trek in en schakelde daarom het talentagentschap FAME (Film Artists Management Enterprises) in om zijn script aan te bieden aan verschillende studio's. Zo'n 99% van deze studio's had geen interesse, vooral omdat Stallone, een tot dan toe onbekende acteur, de hoofdrol wilde spelen en het daarom een hoog financieel risico zou zijn. Maar uiteindelijk kwam het script bij United Artists terecht, zagen zij er brood in en werd tenslotte de eerste Rocky-film gemaakt. De trailer van het eindresultaat staat hieronder:Met een opbrengst van bijna 29.000 dollar op de openingsdag en uiteindelijk met een winst van ruim 612 miljoen dollar werd Rocky de best verdienende film van 1976 (in Amerika en Canada). Ook omdat het produktiebudget maar 1 miljoen was, was de bioscoopopbrengst het meest verrassend qua winst. Ook won de film in 1977 2 Oscars: 1 voor Best Picture en 1 voor Best Director. Meteen stonden de producenten bij United Artists te springen om een sequel te maken. Enige twijfel ontstond wel toen de regisseur van de 1ste film, John G. Avildsen (de Karate Kid-films), niet terug kon keren vanwege andere verplichtingen en Stallone het op zichzelf nam om de regie over te nemen. Maar uiteindelijk werd ook deze kink in de kabel recht getrokken en kon Rocky II geproduceerd worden. In '82, '85, '90 en '06 volgden nog meer sequels en bijna allemaal werden ze door Sylvester geregisseerd (behalve Rocky V, die weer door Avildsen werd gedaan). Tot 2015, toen er een spin-off werd ontwikkeld door Ryan Coogler met de naam Creed. Coogler was toen al bekend van zijn debuutfilm Fruitvale Station (en zou later nog bekender worden door de regie van Black Panther en diens sequel) en had een overeenkomst met MGM bereikt over het maken van een film over Apollo Creed's zoon, Adonis "Donnie" Creed.

Apollo Creed was Rocky's meest geduchte tegenstander in de eerste 2 Rocky-films en ook verscheen hij in Rocky III en Rocky IV. In deze laatste film overleed het personage ook in zijn laatste bokswedstrijd tegen de Russische Ivan Drago, maar voordat deze gebeurtenis plaats vond had Creed echter in een buitenechtelijke affaire een zoon gekregen. Deze zoon groeit later op tot Adonis "Donnie" Johnson (gespeeld door Michael B. Jordan (Fantastic Four (2015), Black Panther)), vernoemd naar zijn moeder en dus de vrouw waar Apollo een affaire mee had. In 1998 heeft Adonis al een tijdje in een jeugdgevangenis gezeten, totdat hij onder de hoede wordt genomen door Apollo's weduwe, Mary Anne Creed. Gedurende de daarop volgende 17 jaar doet hij zo af en toe mee aan amateurbokswedstrijden in de plaatselijke bar, maar wordt hij nooit echt een professioneel bokser. Om daar verandering in te brengen, besluit hij zich in te schrijven bij de Delphi Boxing Academy in Los Angeles. Echter moet hij zich bewijzen om aangenomen te worden en na een brute nederlaag komt Adonis tot de conclusie dat hij meer training nodig heeft. En wie geeft er nou een betere training dan de enige echte Rocky Balboa? De conclusie van de eerste Creed-film in het kort: Adonis wordt steeds beter door Rocky's training, verliest echter in zijn eerste officiële bokswedstrijd, maar wint wel het respect van zijn tegenstander. Hieronder de trailer:Creed was, met een opbrengst van 173.6 miljoen dollar (tegenover een, voor hedendaagse begrippen, 'mager' budget van 35 miljoen), een geweldig succes. Niet alleen zou Ryan Coogler door deze film de regie van Black Panther toebedeeld krijgen, maar ook werd Michael B. Jordan hierdoor een regelrechte Hollywood-beroemdheid en wilde de filmstudio heel snel een sequel. Het was dus geen verrassing dat Creed II al in 2018 in de bioscoop verscheen, met een nog groter financieel succes dan de eerste film (mede ook dankzij het feit dat deze film als eerste uit de Rocky-franchise in China in de bios verscheen). En niet alleen werd Creed II een feit, maar kort na deze film was er ook al sprake van een Creed III. Al in december 2018, een maand na het uitbrengen van de 2de Creed-film, werd er namelijk aan Stallone en Jordan gesuggereerd om de zoon van Clubber Lang (de antagonist van Rocky uit Rocky III) een rol te laten spelen in Creed III. Geïntrigeerd door dit idee, besloten de twee dit te opperen bij de studio en die vond dit een prima plan (later werd dit echter toch gewijzigd). Meteen werd er dus vaart gezet achter de 3de Creed-film, alleen deze keer zou niet Ryan Coogler, maar juist Michael B. Jordan in zijn regiedebuut deze film regisseren, naast zijn plichten als acteur in de film.

Het plot van Creed III luidt als volgt: Zo'n 7 jaar na de gebeurtenissen in Creed II, waarin hij de zoon van Ivan Drago, Viktor Drago (Florian Munteanu (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings)), verslagen heeft, gaat het Adonis "Donnie" Johnson, die inmiddels de achternaam Creed van zijn biologische vader heeft aangenomen, voor de wind. Zijn bokscarrière stijgt gestaag na zijn overwinning op Viktor en zijn huwelijk met zangeres Bianca Taylor (Tessa Thompson (Thor: Ragnarok, Westworld, Men in Black: International)) is beter dan ooit tevoren. Wanneer een jeugdvriend van Adonis en voormalig boksgenie, Damian "Dame" Anderson (Jonathan Majors (Loki, Lovecraft Country, Ant-Man and the Wasp: Quantumania)), na een gevangenisstraf van 18 jaar opeens komt opdagen, is deze vastbesloten om te bewijzen dat hij het nog in zich heeft om in de ring te boksen. Echter is de confrontatie in de ring tussen deze 2 oude vrienden meer dan alleen een vuistgevecht. Er speelt nog iets anders mee en om zijn toekomst veilig te stellen moet Adonis het opnemen tegen Damian, een vechter die niets te verliezen heeft. 

Vanaf 3 maart 2023 kun je van Creed III genieten in de bios. Ben jij al benieuwd wie er gaat winnen? Bekijk hieronder alvast de trailer:


 
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Afgelopen weekend heb ik een geanimeerde DC film gezien.
Deze staat op HBO MAX en heet Green Lantern: Beware My Power.

Het verhaal begint John Stewart, die de ring van Ganthet krijgt en vervolgens iemand zoekt die de ring van zijn vinger kan verwijderen.
Na een korte conversatie met enkele leden van de JLA, gaat hij samen met Green Arrow de ruimte in richting Oa.
Daar komen ze alleen maar lichamen tegen en komen ze in confrontatie met Hawkgirl.
Uiteindelijk weten ze haar te overtuigen dat zij niet verantwoordelijk zijn en zien ze een opname dat een schip van Rann de boel onder vuur neemt.
Er is al een tijd een oorlog gaande tussen Rann en Thanagar.
Zo gaat Hawkgirl mee met Green Arrow en John Stewart om te kijken wat er echt op Oa is gebeurd.Echt een leuke film. Leuk om te zien dat er niet zulke bekende personages in voor komen.
Het is duidelijk dat het geïnspireerd is door dit verhaal
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

De wereld maakte voor het eerst kennis met het personage Hank Pym, oftewel de originele Ant-Man, in Tales to Astonish #27 uit januari 1962. En ik zeg "originele", omdat er door de jaren heen 2 andere personages als Ant-Man door het leven gingen, maar daarover later meer. In Tales to Astonish #27 is Pym een briljante biofysicus die een chemisch goedje heeft ontwikkeld waardoor hij zichzelf kan laten krimpen tot het formaat van een mier. Dit goedje noemt hij later Pym Particles, oftewel Pym-deeltjes. Nadat hij zichzelf heeft gekrompen, allerlei avonturen heeft beleefd in een mierenheuvel en vervolgens zichzelf weer heeft vergroot, fabriceert hij een pak dat hem beschermt tegen de schadelijke gevolgen van de Pym Particles, samen met een cybernetische helm dat hem in staat stelt om met mieren te communiceren en te besturen. Op een gegeven moment komt hij een dokter Vernon van Dyne tegen die hem om hulp vraagt om contact te leggen met buitenaards leven. Aanvankelijk ongeïnteresseerd, komt Pym later terug op zijn besluit omdat hij verliefd is geworden op Vernon's dochter, Janet van Dyne. Later wordt Vernon vermoord en is Hank er om Janet's tranen te drogen. Dit leidt er in de jaren die volgen toe dat de twee diverse avonturen beleven nadat ook Janet een speciaal pak krijgt met Pym Particles en zichzelf The Wasp noemt.

Door de jaren heen ontwikkelt Hank onder andere een manier om niet alleen te krimpen, maar zichzelf ook reusachtig groot te maken. Onder de bijnaam Giant-Man/Goliath ervaart hij, samen met de Avengers (waarvan hij in de strips de originele bedenker en grondlegger is), verschillende belevenissen. Hank Pym is ook degene die Ultron bouwt; een robot met kunstmatige intelligentie die later zelfbewust wordt en de wereld wilt overnemen. En dan zijn er nog Scott Lang en Eric O'Grady, waarvan de eerste een dief is die het Ant-Manpak steelt om zijn dochter te redden van hartfalen en de tweede een S.H.I.E.L.D.-agent is die het pak gebruikt om vrouwen te imponeren en, puur uit eigenbelang, mensen te manipuleren en te kwellen. O'Grady is dan ook meer een achtergrondpersonage in de stripboeken, terwijl Lang sinds het eind van de jaren '70 een wat prominentere rol kreeg (vooral vanwege zijn populariteit bij stripboekfans). Scott Lang wordt over het algemeen neergezet als een ex-crimineel (met het hart op de goede plaats) en elektriciën, die een adrenaline kick krijgt als hij Ant-Man is en criminelen in de kraag vat. Het superheldenwerk is in ieder geval beter dan een doodsaaie baan waar hij geen voldoening uit kon halen voordat hij Hank Pym ontmoette. En daarom wordt hij de tweede persoon die het pak hanteert.

Voor zijn introductie in de Marvel Cinematic Universe (MCU), kwam Ant-Man sporadisch voor in een handvol animatieseries. Voorbeelden hiervan zijn The Marvel Super Heroes (die vanaf 1966 werd uitgezonden) en Avengers: United They Stand (vanaf 1999 tot en met 2000) voor de Hank Pym-versie, terwijl Scott Lang verscheen in bijvoorbeeld Ultimate Spider-Man (2012-2017), Avengers Assemble (2013-2019) en Spidey and His Amazing Friends (2021-). De ontwikkeling van een Ant-Man-film begon al in de jaren '80, toen Stan Lee (de mede-bedenker van het personage en (voormalig) directeur van Marvel Comics) de filmstudio New World Pictures uitkoos om deze te produceren, maar omdat Disney al bezig was met Honey, I Shrunk the Kids, bracht deze samenwerking helaas geen vruchten voort. Vanaf 2003 werd er opnieuw een poging gewaagd, ditmaal door schrijver/regisseur Edgar Wright (regie van o.a. Shaun of the Dead, Scott Pilgrim vs. the World en Baby Driver). Wright werd in eerste instantie ingehuurd om samen met co-schrijver Joe Cornish (die ook The Adventures of Tintin (2011) heeft geschreven) een Ant-Man-film te maken, maar omdat Edgar's film geen prioriteit had, bleef het idee op de plank liggen. 

Tot 23 mei 2014, toen bekend werd gemaakt dat Marvel (onder leiding van Kevin Feige) en Wright niet meer gingen samenwerken vanwege 'creatieve meningsverschillen over de visie voor de film'. Na jaren van scriptwijzigingen en enthousiasme vanuit Edgar, wilde Marvel toch een andere kant opgaan met het verhaal en huurden ze Peyton Reed (regie van Yes Man en 2 afleveringen van The Mandalorian) in als regisseur. De ideeën van Wright en Cornish zouden wel grotendeels worden geïmporteerd, maar verder zouden ze er niets mee te maken hebben. Ant-Man kwam uiteindelijk op 17 juli 2015 in de bioscoop. Zie hieronder de trailer voor deze superheldenfilm:Het plot van Ant-Man in het kort: Hank Pym (Michael Douglas (Romancing the Stone, Wall Street, Basic Instinct) besluit in 1989 ontslag te nemen van S.H.I.E.L.D. (Strategic Homeland Intervention, Enforcement, and Logistics Division), een soort C.I.A. onder leiding van Howard Stark (de vader van Tony Stark/Iron Man), na het verlies van zijn vrouw Janet van Dyne. Hij beschuldigd ze ervan zijn onderzoek te stelen en dat het gevaarlijk zou zijn om zijn werk te kopiëren. Jaren later wordt Hank uit zijn eigen bedrijf gezet door een leerling van hem, Darren Cross (Corey Stoll (West Side Story (2021), House of Cards)), en besluit hij in het geheim verder te experimenteren met Pym Particles. Op een dag besluit hij zijn experimenten praktisch in te zetten, vooral nu Cross op het punt staat om een zelfkrimpend pak te perfectioneren, en kiest hij de ex-crimineel Scott Lang (Paul Rudd (Ghostbusters: Afterlife, Friends)) uit om de nieuwe Ant-Man te zijn. Samen met Hope van Dyne (Evangeline Lilly (Lost, The Hobbit-trilogie, The Hurt Locker)), Hank's dochter en tegelijkertijd Cross' bestuurslid in zijn bedrijf, komen de 3 samen om Cross' Yellowjacket-pak te stelen. Hiervoor moeten ze met behulp van mieren Cross Technologies binnendringen, met heel wat chaos tot gevolg...

Aan het einde van de film belanden Scott en Darren in een gevecht, waarbij Scott wint door zichzelf tot op subatomisch niveau te krimpen, de Quantum Realm (een realiteit/universum buiten tijd en ruimte) binnen te gaan, het Yellowjacket-pak te saboteren en zo Hank te helpen zijn Pym Particles weer te verbergen voor de wereld. Tegelijkertijd beschermt Scott hiermee zijn dochter, Cassie Lang (Abby Ryder Fortson (A Dog's Journey)), vooral nadat Cross haar slaapkamer was binnen gedrongen en haar gevangen had gehouden. Om Scott te belonen voor zijn daden, mag hij het Ant-Manpak houden van Hank en houden ze nauw contact met elkaar. Even later wordt Lang gerekruteerd door Sam Wilson (Anthony Mackie (The Adjustment Bureau, Abraham Lincoln: Vampire Hunter)) om Captain America (Chris Evans (Knives Out, The Gray Man, de Fantastic Four-films (2005/2007))) te helpen zich te verzetten tegen de Sokovia Accords. Als groot Captain America-fan, besluit Scott om het aanbod te accepteren. Dit betekent echter wel dat hij een misdadiger helpt en er hierdoor de kans bestaat dat hij opgepakt wordt. Wat natuurlijk uiteindelijk ook gebeurt. Ant-Man and the Wasp gaat dan ook verder waar deze gebeurtenissen ophouden. Hieronder de trailer:

  

In Ant-Man and the Wasp is het bij Hank Pym bekend geworden dat Scott de Quantum Realm is binnen gegaan om Cross te verslaan. En omdat Hank's vrouw, Janet van Dyne (Michelle Pfeifer (Scarface, Batman Returns, Murder on the Orient Express)), zo'n 30 jaar geleden tijdens een gevaarlijke missie hetzelfde lijkt te hebben gedaan, denk hij dat er een kans bestaat dat Janet zich misschien daar bevindt en dus nog steeds in leven is. Samen met Hope, die inmiddels ook haar eigen pak heeft gekregen, komt hij na 2 jaar achter een manier om voor een paar seconden een doorgang naar de Quantum Realm te openen, met als gevolg dat Janet een bericht aan Scott doorgeeft. Scott wordt vervolgens door Hank gevraagd hen te helpen met het bouwen van een voertuig om deze realiteit te betreden. Ondertussen worden ze door heel San Francisco achterna gezeten door Ava Starr (Hannah John-Kamen (Game of Thrones, Tomb Raider (2018))), een vrouw die zichzelf 'Ghost' noemt nadat ze in het verleden bloot is gesteld aan Quantum-straling en nu door massieve objecten kan faseren. Uiteindelijk lukt het de Pyms en Scott om Janet met succes uit de Quantum Realm te halen en geneest Janet Ava grotendeels van haar aandoening. Toch is Ava nog niet helemaal de oude, dus is het aan Scott om Quantum-deeltjes te verzamelen om haar gezond te houden. En juist tijdens 1 van deze tripjes naar de Quantum Realm gaat er iets mis...

Omdat het Thanos (Josh Brolin (The Goonies, Dune, Deadpool 2)) aan het eind van Avengers: Infinity War lukt om met de Infinity Stones de bevolking van het universum te halveren, vergaan ook Hank, Janet en Hope tot stof. Scott zit ondertussen vast in de Quantum Realm en pas na 5 jaar wordt hij eruit bevrijdt. Meteen gaat hij op zoek naar zijn dochter Cassie, die inmiddels een tiener is geworden en ook is hij erachter gekomen dat hij door de tijd is gereisd. De 5 jaar die hij heeft gemist ervaarde hij namelijk maar als 5 uur en met deze kennis gaat hij naar de overgebleven Avengers om een zogenaamde 'tijdoverval' te suggereren. Zijn idee: Ga terug in de tijd om te verhinderen dat Thanos de Infinity Stones te pakken krijgt en voorkom op deze manier dat deze paarse maniak de halve wereld om zeep helpt. De Avengers gaan met dit plan akkoord en uiteindelijk lukt het ze, na een hevige veldslag, om Thanos te verslaan. Scott Lang wordt ten slotte weer herenigd met Hank, Janet en Hope nadat Hulk iedereen weer heeft terug gebracht en iedereen leeft weer lang en gelukkig. Toch?

Toch niet, want Scott Lang's avontuur gaat verder in Ant-Man and the Wasp: Quantumania, die vanaf 17 februari 2023 in de bios gaat draaien. In deze film is Scott wereldberoemd geworden nadat hij na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame een officiële Avenger is geworden en een blog over zijn avonturen heeft gestart. Ondertussen heeft Scott's dochter, Cassie (Kathryn Newton (Pokémon Detective Pikachu, Freaky)), een apparaat uitgevonden om met de Quantum Realm te communiceren. Ze denkt namelijk dat dit onaardse universum nog veel meer geheimen verbergt en wilt er daarom vanuit wetenschappelijk oogpunt meer over weten. Echter gaan er allerlei dingen mis wanneer zowel de Langs als de Pyms de Quantum Realm binnen gezogen worden en ze daar vast komen te zitten. Wanhopig om weer terug te keren naar hun eigen wereld, moeten ze vervolgens dus een plan verzinnen om uit dit alternatieve universum te ontsnappen. Tijdens hun pogingen komt Scott een merkwaardige vreemdeling tegen die zichzelf Kang the Conquerer (Jonathan Majors (Lovecraft Country, Creed 3)) noemt en die misschien wel de beste oplossing voor hun probleem kan bieden. Scott moet er echter wel wat voor terug doen... Kan hij deze vreemdeling vertrouwen? En kunnen de Langs en de Pyms een weg terug zien te vinden naar hun eigen wereld? Kom erachter vanaf 17 februari 2023, wanneer Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de bios draait. Je vindt hieronder alvast de trailer:

    
 
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Nieuwe trailer voor Knock at the Cabin:Nieuwsgierig naar de achtergrond en het plot van deze film? Lees dan hier wat ik erover heb geschreven.
Gebruikersavatar
sanderkoenen
Kopen!
Berichten: 4503
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 9:14 am
Locatie: Enkhuizen
Contacteer:

Ik zag dat de Netflix serie 1899 was geannuleerd.
Klopt dat? Dat zou echt balen zijn. Dat is een fantastische serie.
Gebruikersavatar
workfromtheheart
Site Admin
Berichten: 783
Lid geworden op: wo nov 04, 2020 4:35 pm
Contacteer:

Ja, dat klopt helaas.
Ik heb echt super van deze serie genoten en kon niet wachten op het vervolg. Dat hoeft nu dus ook niet
Waarschijnlijk hebben niet genoeg mensen de serie in de eerste 28 dagen afgekeken....
Gebruikersavatar
TAFOL
Premium
Berichten: 1626
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 3:49 pm
Contacteer:

Ik denk juist dat de serie wel goed werd bekeken, maar dat het niet genoeg nieuwe abonnees binnen haalde voor Netflix.
Volgens de website Rotten Tomatoes werd de serie door zowel de critici als het publiek goed ontvangen.
Helaas waren de goede recensies en het aantal nieuwe abonnementhouders niet voldoende voor Netflix om genoeg inkomsten te genereren. Jammer maar helaas. :(
 
Gebruikersavatar
Human
Premium
Berichten: 1721
Lid geworden op: zo nov 08, 2020 10:23 pm
Contacteer:

Ze steken het geld liever in een Netflixserie over Harry en Meghan
Plaats reactie