Vooruitblik LEGOWorld 2016

De herfstvakantie komt er weer aan en dat betekent haast traditiegetrouw LEGOWorld.
Voor alweer de zestiende keer wordt dit LEGO festijn gehouden, voor de vierde keer in de Jaarbeurs te Utrecht. Ook een heel aantal leden van LowLug zullen aanwezig zijn met hun bouwwerken. Hier alvast een (niet compleet) voorproefje van wat ze allemaal mee gaan nemen.

Erik Kraan (koffiemoc), Erik Smit (eti) en Ernst-Jan Versteegh (Quarktaart) hebben ook dit jaar weer de handen in elkaar geslagen om een bijzondere layout neer te zetten. Het blijkt dat er een bizarre planeet ontdekt is, waar energierijke kristallen voor het oprapen liggen. Dit trekt allerlei curieuze schepsels aan, zoals Space Pigs. De layout schijnt enkele leuke interactie elementen te bevatten, dus gegarandeerd plezier.

Jourian Bax (Jourianbax) is bij de bezoekers van vorig jaar wellicht bekend van het gigantische Star Wars ruimteschip. Ook dit jaar stelt hij weer niet teleur met zijn versie van Kylo Rens ruimteschip. Daarnaast gaat hij een poging doen om een moonbase neer te zetten, naar de standaard van Dutch Moonbase.
Comic Con Amsterdam Display 2016

Johannes de Boer (BrickJohannes) zal een flinke layout neerzetten, gebaseerd op hangjeugd, natuur en ouderwets boeren land. Hoe dat precies bij elkaar gaat komen is nog een verrassing, maar we zien het met plezier tegemoet.

Berthil van Beek (Berthil) gaat voor het eerst als exposant naar LEGOWorld, maar gaat daar zeker indruk maken met zijn modulair gebouwde Squashbaan. Het bouwwerk mag online al enige bekendheid genieten. Verder neemt hij 10 RoscoPC F1 modellen mee. Deze zijn ontworpen door RoscoPC (Luca Rusconi) en door Berthil nagebouwd aan de hand van bouwtekeningen gemaakt door Blackbird. Een mooie binnenkomer.
Squash Centrum Maastricht

Ook Luc Richters (LucRichters) komt voor het eerst naar LEGOWorld. Hij neemt een schaalmodel van een 2-6-6-6 Allegheny stoomlokomotief mee. De echte treinliefhebbers weten natuurlijk welke hier bedoeld wordt, de rest moet het zelf maar komen bekijken tijdens een bezoekje.

Barry Bosman (barman) is bij de meeste wel bekend vanwege de technische bouwwerken die hij schijnbaar zonder enige moeite in elkaar weet te zetten, zoals de Technic V8 of Avatar Helikopter. Ondanks dat we begrepen hebben dat hij door tijdgebrek weinig nieuws heeft kunnen bouwen, kijken we toch weer uit naar de toevoegingen op zijn bouwwerken, zoals zijn Rancor-Mech.
IMG_6553

Bram Reijnders (elderon), Lars Troost (Large), Frank van Eenbergen (tijger_san), Marco den Besten (mcdenbesten), Jeroen Deurloo (jeroend), Rinse Jan Donker (Rinse) en Ruben Ras (workfromtheheart) werken dit jaar samen in een layout waarin verschillende eilanden, van mediteraan tot bittere kou samen een continent vormen. Piraten, draken en zeemonsters zullen de zeeën bevolken.

Sander Koenen (sander koenen) heeft een eigen interpretatie van Hogwarts uit de Harry Potter reeks gemaakt. Geïnspireerd op de boekenreeks is het kasteel van meer dan drie meter lang geworden en bevat het een reeks scenes die fans onmiddellijk zullen herkennen.

Natuurlijk is dit maar een kleine greep van alles wat er te zien zal zijn. Duidelijk is wel dat het niveau hoog ligt en er voor ieder wat wils te zien zal zijn.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
LEGOworld 2017 inschrijving geopend
Lees meer

Inschrijving LEGOworld geopend

De inschrijving voor LEGOworld 2017 is geopend! je kunt je vanaf vandaag opgeven voor 's werelds allergrootste LEGO-event. Het wordt weer gehouden in de jaarbeurs, dit jaar van 18 tot 24 oktober.
Total
0
Share