Verslag LegoWorld 2016

Dit jaar heeft LegoWorld weer plaats gevonden in de Jaarbeurs te Utrecht.

Hier volgt een verslag van dag tot dag:

Maandag, opbouwdag
De dag voor de opening van het evenement is traditioneel, en praktisch gezien wel handig, de opbouwdag. Na de auto de avond er voor ingeruimd te hebben ben ik om 9 uur naar de Jaarbeurs afgereisd. Bij aankomst de eerste bekenden al de hand gedrukt en de indeling van de ruimte bestudeerd. Dit jaar staan wij in de lage hal en niet meer in de hogere hal zoals vorig jaar. Het doet wat meer denken aan de indeling tijdens LegoWorld 2013 en 14.

De tafels zijn sinds dit jaar voorzien van op maat gemaakt, herbruikbaar, afrokmateriaal. Dit is een welkome verbetering ten opzichte van het knip en plakwerk van eerdere jaren.

Wij hebben vlot kunnen opbouwen en genoten van de verzorgde lunch, het diner en uiteraard de onderlinge gezelligheid.

Dinsdag, dag 1
De eerste dag van het evenement is altijd wel even spannend. Hoe gaat het publiek reageren, en hoe druk gaat het worden?

Na een paar uurtjes is het gezellig druk en het publiek kijkt de ogen uit bij ons in de Fan zone. Al gauw worden de eerste standaard vragen al weer gesteld. Zijn dat sets? Waar kan ik dat kopen? Is dit jullie Lego? Heb je wel een vriendin?

Het voelt als thuis komen dus…

Tijdens de lunch werden een aantal van ons gevraagd een studio te bouwen voor een reporter van EditieNL. Met hulp van vele kinderen is het ons gelukt om een Lego studio te bouwen die lijkt op de echte studio van EditieNL. De presentator presenteert tijdens de uitzending live vanuit de LEGO studio en ook worden wat interviews getoond die gedurende de dag waren opgenomen.

Zie ook Crew bij EditieNL

Woensdag, dag 2
Op dag 2 is iedereen een beetje gewend aan de situatie, en zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. Het is iets drukker dan dinsdag maar dat mag de pret niet drukken en de dag vliegt voorbij.

Inmiddels zijn we begonnen de landkaart te voorzien van bekende, en minder bekende, bouwwerken. Lego heeft voorzien in een grote kist met Architecture onderdelen, wat natuurlijk perfecte onderdelen zijn voor een project als dit. Het bouwen is een welkome afwisseling op het staan bij de bouwwerken en kletsen met publiek. Het publiek vindt kijken naar bouwende AFOL’s best interessant en komt ook met veel suggesties van bouwwerken.

Donderdag, dag 3
Weer is het een stuk drukker dan een dag eerder en staat het op momenten flink vol in de Fanzone. Een korte rondgang op de beursvloer leert dat het allemaal een groot feest is, kinderen hebben het bijzonder naar hun zin. De Octopus, een kermis attractie, wordt druk bezocht en de springkussens draaien overuren.

Voor het diner werden wij verrast door een Duitse avond. Dit betekende, veel vlees, kartoffeln, bier en een boel gezelligheid.

Vrijdag, dag 4
Vrijdag was de eerste dag die volledig is uitverkocht. Dit betekende volle paden, behoorlijke rijen bij de activiteiten en bij vlagen stond het twee rijen dik aan de hekken bij de Mocs in de Fanzone.

Vrijdagavond was de AFOL avond. Tijdens deze avond werden wij vermaakt door een filmpje van WftH en Elderon, een presentatie van nieuwe sets, een bouwspel, onderdelen grabbelen, een presentatie over Mindstorms en een koopavond bij de Intertoys. Dit was een zeer gezellige avond waar we goed hebben gelachen en elkaar weer een stukje beter hebben leren kennen.

Zaterdag, dag 5
Ook de zaterdag was uitverkocht maar leek qua drukte zelfs nog iets drukker dan de vrijdag. Dit was een drukke dag voor ons omdat er veel familie en bekenden kwamen kijken. En deze wil je toch even begroeten en al het moois in de Fanzone laten zien.

Tevens werd er op zaterdag een video gemaakt door de Dutch Nerd Club. Deze Youtubers heb ik leren kennen op Comic Con Amsterdam, waar zij mij ook hadden geïnterviewd. Op uitnodiging van mij hebben zij Legoworld bezocht speciaal voor de Fanzone. Ze waren erg onder de indruk van al het moois en hebben nog diverse andere Afols gesproken. Spoedig zal hun video online komen.

Zaterdag is ook de wisseldag. Een aantal Afols pakt de boel in en wordt vervangen door een aantal nieuwe. Het is niet voor iedereen haalbaar alle zeven dagen aanwezig te zijn maar daar is dit een mooie oplossing voor.

Zondag, dag 6
Wederom een uitverkochte dag, zeer vergelijkbaar met de zaterdag. De meesten beginnen nu toch wel een beetje vermoeid te raken, of verveeld. Een evenement van 7 (8 inclusief opbouw dag) is toch een hele opgave. Persoonlijk vindt ik het net iets te lang, maar gezien de bezoekersaantallen zeker wel te verdedigen.

Maandag, dag 7
De laatste dag, en ook de enige dag waarop regio zuid vakantie heeft, is een stuk rustiger. Er is tijd om iedereen nog even te spreken voor we weer over Nederland uitwaaien.

Na 5 uur is het tijd om op te ruimen en de auto’s weer in te laden. Het is altijd leuk om te zien hoe iedereen dat doet. Sommigen gooien allen direct in een doos, om thuis weer opnieuw te beginnen. Anderen pakken alles zorgvuldig in om weer een ander evenement met dat bouwwerk te bezoeken.

Eindoordeel

Een zeer geslaagd evenement, kan ik wel zeggen. Bijzonder goed gezelschap en leuke bezoekers hebben er een leuk evenement van gemaakt. Graag bedank ik de stuurgroep nogmaals voor hun inzet en goede zorgen.

Tot volgend jaar!

PS Mocht je ook deel willen nemen aan LEGOWorld houd LowLug dan in de gaten. Onder andere via ons zal de openbare inschrijving gecommuniceerd worden.

 

Lowlug

Dit is het algemene postaccount van Lowlug

Dit vind je misschien ook leuk...