Forum

Meldingen
Alles wissen

swandutchman MOC's

Pagina 3 / 5
Pieter

Heel creatief weer! Dat je nog goud over hebt trouwens naar Toetanchamon 😉

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23 april 2021 20:06

@brickchamps

Dankjewel! Het rode ei (is ook het eerste ei) is en blijft ook mijn favoriet. En bedankt voor het op de hoogte brengen van de namaak knuffeldieren. Hier was ik nog niet van op de hoogte, maar na een beetje zoeken heb ik ze nu ook gezien. Ze zijn wel erg slecht nagemaakt zeg. what  

Helaas geldt dat voor meer van mijn MOCs (brickheadz centurion, paleis van Aladdin). Nou ja, er is niet zoveel aan te doen. De meeste mensen gebruiken de bouwinstructies gelukkig wel waarvoor ze zijn bedoeld.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 23 april 2021 20:21

@pieter

Ik had simpelweg veel te veel gekocht voor Toetanchamon wink  

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 23 april 2021 20:23

Misschien een beetje aan de late kant, maar alsnog gefeliciteerd met het behalen van 10.000 supporters!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 04 mei 2021 14:10
astute

Prachtige ontwerpen die eieren, ook een leuk onderwerp/thema! Tijd voor een updated tentoonstelling in Billund zou ik zeggen ;).

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 19 mei 2021 23:26

De laatste tijd een paar kleine bouwwerkjes gemaakt:

https://www.flickr.com/photos/swandutchman/51210476328/in/dateposted/

Een instagram logo (jaja, ik heb nu eindelijk een smartphone en dus ook instagram)

 

https://www.flickr.com/photos/swandutchman/51219092687/in/dateposted/

En een gevleugelde scarabee. Amuletten met afbeeldingen van scarabees waren erg populair in het Oude Egypte. Ik vond het wel leuk om er eentje te bouwen voor een wedstrijdje op LEGO Ideas. Helaas kon ik alleen een render insturen voordat deadline verstreek, omdat ik een aantal onderdelen miste. De MOC kwam overigens niet door de jurering. Nu ik de onderdelen eindelijk in huis heb, heb ik het toch nog kunnen bouwen. duim  

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 02 juni 2021 12:41
KlaasK, Afol71 en Boindil_Lego 1 heeft het geliked
Twan
 Twan

Leuk!

Ik zal eens even kijken of ik je kan vinden op insta!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 02 juni 2021 18:43

Nieuwe MOC klaar!

https://www.flickr.com/photos/swandutchman/51226043056/in/dateposted/

(meer foto's op flickr)

 

Een van mijn eerste grote bouwwerken was een VOC-schip waaraan ik 1,5 jaar heb gebouwd tot het eindelijk af was in 2014. Na al die jaren vroeg ik me af hoe ik het nu zou aanpakken en dus ben ik afgelopen december begonnen aan het ontwerpen van een nieuw schip. Ik heb ervoor gekozen om het schip van kapitein Haak te maken, de Jolly Roger, gewoonweg omdat het een leuk en kleurrijk schip is. Het ontwerp is gebaseerd op het schip in Disneyland Parijs zoals het was toen ik de attractie voor het eerst bezocht in 1992 (tegenwoordig heeft het een heel ander kleurenschema).

Het was lastig om de verhoudingen van het schip te bepalen door het ontbreken van blauwdrukken en goede voor- en zij-aanzichten. Maar met Google Earth heb ik toch nog de lengte en breedte kunnen bepalen duim . De vele foto's en video's op Youtube brachten me verder goed op weg.

Na ongeveer 3 maanden was het digitale ontwerp klaar! In tegenstelling tot mijn eerste schip wilde ik dit keer alles van LEGO hebben (geen custom zeilen, touwen en vlaggen meer). Dat was nog wel een aardig klusje om het voor elkaar te krijgen. Het bouwen van het schip duurde uiteindelijk langer dan het ontwerpen ervan met wachttijden van bijna 2 maanden bij Bricks&Pieces voor de ontbrekende onderdelen. Nou ja, nu staat het toch mooi in elkaar en ik ben blij met het resultaat!

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 05 juni 2021 12:05
Twan, Brick_Rebel en KlaasK 3 heeft het geliked
KlaasK

Is weer een juweeltje!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 05 juni 2021 22:18
Raven

Dit is in mijn ogen je mooiste MOC tot nu toe, al is het ook deels door de nostalgie van het onderwerp. 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06 juni 2021 13:47

Wat een retegaaf schip, de vorm en sfeer van het schip uit de attractie zijn super goed gevangen zo duim  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06 juni 2021 14:59
TAFOL

Bij het zien van deze MOC denk ik meteen terug aan deze scene uit Peter Pan waarin we voor het eerst Neverland betreden, de Jolly Roger in beeld komt en de piraten hun liedje zingen. Heerlijk, die nostalgie! duim  

 

Naar mijn mening behoren deze MOC, het Lavenlaer, Toetanchamon, Amethyst Geode, de Disney-kastelen, Minas Tirith en Barad-Dur toch wel tot jouw allermooiste bouwwerken tot nu toe. Echt geweldig hoe je de vorm en de sfeer van dit schip hebt gevat.

 

Ook qua onderdeelgebruik sta ik versteld van jouw keuzes. Van gouden chakrams (onderdeel 35485), elvenzwaarden (onderdeel 11156) tot zelfs een minidoll van Ariël als boegbeeld, alle details zijn gewoon tot in de puntjes verwerkt. Ook de toevoeging van een zeemeeuwennest vind ik geniaal. love  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06 juni 2021 16:38

Bedankt allemaal voor de leuke reacties!

@TAFOL De minidoll van Ariel had ik toevallig al in huis... misschien niet helemaal zoals het originele schip in Disneyland Parijs, maar het paste gewoon erg goed. wink   Leuk dat je de meeuw hebt gespot! Ik vroeg me al af of er iemand zou zijn die het zou zien. Uiteraard heb ik de tekenfilm nog eens teruggekeken op disney+, een geweldige film! Toen ik het stukje met de meeuw zag moest deze er gewoon in komen. Ook nog iets wat niet op de foto's te zien is: er is een technisch mechanisme ingebouwd om de kanonnen op het onderdek in- en uit te schuiven. Niemand die het ziet, maar ik vond het een leuk iets om eens met technic aan de slag te gaan. En wonder boven wonder werkt het nog ook.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 06 juni 2021 20:39
ID5
 ID5

Ziet er goed en gedetailleerd uit, dat van die kanonnen zou je dan toch een filmpje moeten maken of een stuk of wat foto's en er dan een bewegend (gif) plaatje van kunnen maken.

Heeft die attractie, dat ship in de film zulke korte masten, voor mij gevoel zouden ze toch wat langer moeten zijn, maar ik heb het beeld van het schip ook niet meer helemaal scherp.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06 juni 2021 20:45

@id5 Dankjewel! Het schip in Disneyland Parijs heeft echt zulke korte masten. Alleen valt het in het echt niet erg op, want je ziet het grootste deel van het schip meer van onderaf i.p.v. vanuit de lucht zoals in de foto's. Er zijn wel meer dingen aan de attractie die niet overeenkomen met de bouw van een echt galjoen schip (zoals de raampjes aan de zijkanten die een stuk hoger liggen dan de ramen van de kapiteinshut). Maar het draagt wel bij aan het cartoonische karakter. duim  

Filmpjes en gifjes maken zijn niet echt aan mij besteed. Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee hoe ik dat op flickr en instagram zou moeten zetten en ik heb er ook niet zoveel zin in om me daarin te verdiepen. wink  

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 06 juni 2021 21:04

Erg tof schip, Koen! 👍 Ik ken de film niet goed (meer), maar dat doet niks af aan deze MOC 😉 

Vooral je techniek voor het want / tuigage vind ik erg slim gevonden! 

(Jammer dat LEGO het nog steeds vertikt om de Bar Holder with Clip terug te brengen in Tan  😒 Die was hier natuurlijk goed van pas gekomen...)

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 06 juni 2021 21:07

Dat is een mooi schip geworden. duim  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 07 juni 2021 07:29

Wauw wat gaaf zeg!

Staat jouw dodenmasker trouwens nog steeds in het Rijskmuseum van Oudheden? Ik wilde het graag nog gaan bekijken, wat dus lange tijd niet mogelijk was.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09 juni 2021 11:28

Bedankt allemaal!

@thomassio Jazeker, als het goed is staat het nog steeds in de entreehal in ieder geval tot september/ oktober.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 09 juni 2021 13:32

Wat weer een geweldig bouwwerk! Mooie details en alles past ook weer precies duim . Grote klasse cool  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 10 juni 2021 12:50
Twan
 Twan

Erg mooi schip weer geworden Koen! Mooie details en onderdelengebruik! duim  

Leuk van de feature van de kanonnen, die bedenk ik er wel bij als ik naar de plaatjes kijk! lol  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12 juni 2021 23:49

Ik zag je eitjes net op de Nederlandse Facebookpagina van LEGO. duim  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 09 juli 2021 22:18

Het is gelukt om de saaie poster aan de muur te vervangen door een stukje LEGO art. duim  

https://www.flickr.com/photos/swandutchman/51328767334/in/dateposted/

Afgebeeld is het schilderij 'Midnight Blues Song' van kunstenaar Leonid Afremov. Ik vind zijn schilderijen erg mooi door het fantastische kleurgebruik. Dit schilderij spreekt me erg aan omdat hier mijn andere hobby staat afgebeeld. Met behulp van LEGO Art Remix heb ik de afbeelding omgezet in kant-en-klare bouwinstructies (eigenlijk is het niet echt een MOC lol ). Vervolgens heb ik het schilderij gemaakt door 3 lego art sets te combineren met nog wat extra 1x1 rondjes. Het was wel even leuk om dit te bouwen zonder te hoeven nadenken, een mooie afwisseling van mijn huidige hersenkrakende MOC die nog in de ontwerpfase zit.

Vooraf was ik even bang of het allemaal wel zou lukken met ophangen, maar dat viel erg mee. De nieuwe ophang-onderdelen werken erg goed.

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 22 juli 2021 17:48
LegoRK and Afol71 liked
Raven

Kijk dat is nog eens geweldig zeg!!!! Dit krijg ik vast ook wel voor elkaar om te mogen hangen. Eens kijken gehgeh  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 22 juli 2021 19:28
Geplaatst door: @raven

Kijk dat is nog eens geweldig zeg!!!! Dit krijg ik vast ook wel voor elkaar om te mogen hangen. Eens kijken gehgeh  

Dankjewel! Het is echt een makkie. Het enige waar je even rekening mee moet houden in het programmatje is dat je de juiste kleuren aanklikt (bijvoorbeeld het oude bruin lijkt me niet zo handig om te gebruiken). En de lego art komt het mooiste uit als je er op een afstandje, minstens 2-3 meter, naar kan kijken. Dichterbij is het erg pixelachtig en komt het niet goed uit.

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 23 juli 2021 11:24

Nice!! en wel vet om zoiets aan de muur te hangen!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23 juli 2021 11:34
Raven

Welk programmaatje heb je hiervoor gebruikt?

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 23 juli 2021 22:40
Geplaatst door: @raven

Welk programmaatje heb je hiervoor gebruikt?

Lego Art Remix is hier te vinden:

https://lego-art-remix.debkbanerji.com/

 

 

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 24 juli 2021 13:56

Die is erg mooi geworden! Ik zie het nog wel zitten om zoiets zelf te maken.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 24 juli 2021 19:34

Goed interview, hopelijk gaat het dit keer wel een set worden.

https://ideas.lego.com/blogs/a4ae09b6-0d4c-4307-9da8-3ee9f3d368d6/post/08bc0141-1422-4a62-95cf-e7b410385c2d

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 12 augustus 2021 15:31
thomassio, swandutchman en Large 4 heeft het geliked

@Berthil Dankjewel! duim   Nog een aantal weken wachten en dan weten we of het een set wordt of niet. Ik ben benieuwd!

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 13 augustus 2021 15:15

We zullen wel voor je duim !

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 13 augustus 2021 15:26
TAFOL

Leuk interview. duim  

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 15 augustus 2021 18:34
KlaasK

Spannend! Hopelijk wordt het een set!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 16 augustus 2021 09:14

https://www.flickr.com/photos/swandutchman/51386680864/in/dateposted/

Terwijl ik wacht op onderdelen voor mijn volgende bouwwerk heb ik eindelijk een eerder ontworpen MOCje in het echt gebouwd. Het is een Varactyl uit Star Wars. Toen ik de Jungle Draak uit set 71746 voor het eerst zag moest ik meteen denken aan dit Star Wars beest. Vooral de pose vond ik erg geslaagd. De Jungle Draak nam ik als uitgangspunt en ik heb het net zolang aangepast tot er een Varactyl uit kwam. duim  

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 18 augustus 2021 12:30
astute, KlaasK en Henk 2 heeft het geliked

Mooi. Daar kan geen mold tegen op. duim  

Veel details en zelfs de grote ball joints vallen niet op.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18 augustus 2021 17:33

Heel tof gedaan! Vooral de kop is erg goed gelukt en dat spatbord bij de borst is mooi gebruikt!

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 18 augustus 2021 17:46

Wauw! Die is vet! duim  

En dat vindt Brothers Brick ook.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 20 augustus 2021 20:54
TAFOL

Geweldige MOC. duim  

Ik had niet eens in de gaten dat die donkergroene exoforce-armpjes, die je gebruikt hebt voor de tenen, alweer 8 jaar geleden in sets hebben gezeten totdat ik het op BL opzocht. Ook het gebruik van dat krokodillenoog is een leuk detail.

 

Neem je deze mee naar Meijel? Ik zou hem graag eens nader willen bekijken.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 21 augustus 2021 02:28

@TAFOL Dankjewel! Ik kijk wel wat er mee kan. Met de Jolly Roger heb ik al een meter MOC te pakken denk ik. lol  

BeantwoordenCiteren
Topic starter Geplaatst : 21 augustus 2021 16:37
Pagina 3 / 5
Deel: