Foto: www.thebrickblogger.com

Lego schoonmaken

Als je een partij lego koopt of als je een MOC afbreekt, is het soms nodig om de lego grondig schoon te maken.

Wassen

Een grondige schoonmaak gaat het beste door de lego te wassen. Zorg dat je eerst alle elektrische-, metalen- en bedrukte of bestickerde onderdelen uit de grote hoop haalt. Dan kun je de rest wassen in lauwwarm water, eventueel met een heel klein beetje milde (af)wasmiddel. Wassen kan in een teiltje (gootsteen) of in de wasmachine. Als je voor de wasmachine kiest, zorg er dan voor dat de lego, met 1 of meer handdoeken,  in een goed gesloten zak/kussensloop zit. Want voor je het weet spoelen allerlei onderdelen de afvoer in (met mogelijke schade aan je wasmachine). De handdoeken zijn ervoor om de lego onderdelen zo min mogelijk tegen elkaar te laten schuren. Zorg voor een lage temperatuur en een fijn wasmiddel, en fijne was programma (niet centrifugeren). Wassen in een teiltje heeft als voordeel dat je het even kunt laten staan, zodat erge vervuiling kan afweken. Na het wassen goed afspoelen. Dan de lego op een grote handdoek laten drogen.

Afstoffen

Zolang een MOC staat kun je deze met een zacht harige kwast of een swifferduster (of iets dergelijks) afstoffen. Ook met luchtdruk kun je het stof wegblazen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

Trein systemen

In de loop der jaren heeft Lego verschillende treinsystemen uitgebracht. Van 4.5V tot de huidige Power Function treinen. Hier volgt een kort overzicht van de verschillende systemen
Lees meer

Lego opbergen

Lego is plastic, en hoewel lego een levenlang kan meegaan, is het plastic toch onderhevig aan de normale…
Total
0
Share