Lego is plastic, en hoewel lego een levenlang kan meegaan, is het plastic toch onderhevig aan de normale verouderingsreakties. Tekenen van het verouderingsproces zijn vergeling en ook het wat brosser worden. Temperatuur en (zon)licht lijkt het verouderingsproces te beinvloeden. Met het opbergen van de lego moet je hier dus rekening mee houden.
Lego kan het best bewaard worden in een omgeving die geen al te extreme temperatuur schommelingen heeft. Ook bescherming van teveel zonlicht lijkt nodig. Hoewel menigeen verhalen heeft van in het donker opgeborden witte lego die toch vergeeld is. Houten lades of kastjes, kartonnen dozen kunnen misschien toch een of andere stof uitscheiden die invloed heeft op de lego. Vandaar dat plastic bakken eigenlijk de voorkeur hebben voor het opbergen. Als de bakken af te dekken zijn met een deksel, is de lego ook meteen beschermd tegen stof. Wat voor opbergsysteem is dan weer afhankelijk van de hoeveelheid en wat je met de lego doet. Het zoeken naar één bepaald onderdeel in een bak met veel verschillende onderdelen, zorgt voor krassen op de onderdelen. Dus lego verdelen over meerder bakken lijkt verstandig. Dan kom je al snel bij het volgende probleem: hoe te sorteren?
Als je verzameling voornamelijk uit sets bestaat, die je als zodanig wil bewaren, wordt het een ander verhaal. Nog gesloten dozen kun je stapelen (niet te veel op elkaar om indeuken te voorkomen) of op hun kant zetten. Ook hier beschermen tegen zonlicht vanwege verkleuring van de dozen. Van eenmaal opgebouwde sets kun je de onderdelen weer in sluitbare plastic zakjes doen, en in de originele doos bewaren. Originele dozen kun je ook zorgvuldig plat maken, zodat ze niet zoveel ruimte innemen. De zakjes met onderdelen moeten dan natuurlijk een set identificatie in zich hebben.