Krassen of opdruk verwijderen

Zelfs onderdelen in een nieuwe set kunnen al lichte krassen hebben. Door het tegen elkaar schuren van de onderdelen in een doos krijg je dat al. Laat staan bij het zoeken van een bepaald onderdeel in een grote bak met lego.

Niet al te diepe krassen kunnen verwijderd worden door de lego te poetsen met een fijn polijst of schuurmiddel. De middeltjes voor het oppoetsen van telefoon displays zijn uitermate geschikt. Maar ook koperpoets of een staalfix is geschikt. Het vergt natuurlijk wel wat inspanning. Verstandig is om het uit te proberen op een onderdeeltje wat niet zo belangrijk is.

Als na het poetsen blijkt dat de krassen inderdaad minder zijn, en het blokje weer glimt als nieuw heb je een goed middel gevonden. Door het polijsten wordt een heel klein laagje verwijderd. Daarom is dit ook geschikt om een opdruk van een onderdeel te verwijderen.
Voor transparente onderdelen (ramen) moet je natuurlijk beide kanten poetsen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
bricklink
Lees meer

Bricklink uitleg

Bricklink is website met een groot aantal ‘winkeltjes’ die LEGO verkopen. Deze winkeltjes zijn meestal van AFOLs die…
Lees meer

Bouwtechniek: Cijfers en Letters

Er zijn een aantal manieren om letters in of op een bouwwerk te maken. Stickers Gebruik van lego onderdelen met letters er op Door studs-out 3D letters van bricks en of plates Combinatie van horizontale en verticale plates, bricks en tiles.
Lees meer

Trein systemen

In de loop der jaren heeft Lego verschillende treinsystemen uitgebracht. Van 4.5V tot de huidige Power Function treinen. Hier volgt een kort overzicht van de verschillende systemen
Total
0
Share