Krassen of opdruk verwijderen

Zelfs onderdelen in een nieuwe set kunnen al lichte krassen hebben. Door het tegen elkaar schuren van de onderdelen in een doos krijg je dat al. Laat staan bij het zoeken van een bepaald onderdeel in een grote bak met lego.

Niet al te diepe krassen kunnen verwijderd worden door de lego te poetsen met een fijn polijst of schuurmiddel. De middeltjes voor het oppoetsen van telefoon displays zijn uitermate geschikt. Maar ook koperpoets of een staalfix is geschikt. Het vergt natuurlijk wel wat inspanning. Verstandig is om het uit te proberen op een onderdeeltje wat niet zo belangrijk is.

Als na het poetsen blijkt dat de krassen inderdaad minder zijn, en het blokje weer glimt als nieuw heb je een goed middel gevonden. Door het polijsten wordt een heel klein laagje verwijderd. Daarom is dit ook geschikt om een opdruk van een onderdeel te verwijderen.
Voor transparente onderdelen (ramen) moet je natuurlijk beide kanten poetsen.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Related Posts
Lees meer

Modulaire LOWLUG Trein Layout

Met zoveel trein fanaten binnen LowLug is er maar één ding dat mist, namelijk een lay-out om al die mooie MOCs op te laten rijden. Een lay-out voor de trein vraagt echter een zee van ruimte, en is niet even iets dat je in een eentje in elkaar sleutelt. Zo is dan ook het idee ontstaan om een modulaire standaard te ontwikkelen waar meerdere mensen hun bijdrage aan kunnen leveren. Om dit alles enigszins bij elkaar te laten aansluiten zijn echter wel een aantal afspraken nodig, die hieronder beschreven worden.
Total
0
Share