MOC van de Maand – November

servertijdMvdM

Alhoewel in ons kikkerlandje de dagen steeds korter worden, en het kwik rap naar beneden zakt, zijn er mensen die dromen van warmere oorden.

Één van die dromers is @Servertijd . Zijn “Ancient wonders: The forgotten entrance of Kaligem” is een wonder van een MOC. De hitte van de woestijn is te zien door de poort tussen de stenen, ik krijg het er gewoon warm van.

Maar niet vanwege ons verlangen naar een paar graadjes meer hebben wij zijn bouwwerk uitgekozen als MOC van de maand. Servertijd heeft een breed scala aan technieken en onderdelen gebruikt om de details goed tot zijn recht te laten komen, wat het eindresultaat schitterend maakt.

Natuurlijk willen wij als MOC van de Maand Team alles weten over deze bouwer en zijn bouwwerk, en zoals gebruikelijk delen wij alles met de rest van de nieuwsgierige LowLUG-ers!

^ Servertijd

 

-Hoe lang bouw je al mocs? Wat bouw je graag?

Ik ben sinds 2017/2018 actief met zelf MOCs bouwen. Ik kwam op een dag de site “Brothers-Brick” tegen en ik dacht “Wauw, hoe tof zou het zijn om hier gewoon je lego werk geblogd te krijgen”. Ik heb toen in een opwelling wat lego sets gekocht en gesorteerd waarmee ik een “Starters” collectie had. Ik kwam daarna vrij snel Bricklink tegen en de site LowLug, waar dus allemaal mensen zitten met dezelfde passie als die ik heb.

Ik bouw erg graag medieval gerelateerde bouwwerken, en soms een uitstapje naar Star Wars.

-Wat trekt je aan in de Adventurers en Indiana Jones thema’s?

Mijn eigen bouwjaar is 1991, Thema’s zoals Pirates, Castle, Adventures, Rock Raiders, Western etc. is door mijn vader met de paplepel er ingegoten.

Ik ben een fan van de Indiana Jones films, als klein jongetje wilde ik altijd al heel graag de films zien. Mijn vader nam mij dan ook altijd mee naar de videotheek om lekker ouderwets een videoband te huren. Meestal was dit Indiana jones, of Star Wars.

Ik denk dat ik op die leeftijd Adventures voornamelijk associeerde met Indiana Jones.

-Hoe ben je op het idee gekomen?

Het Originele idee was eigenlijk een soort van Hall of Moria creëren. Ik heb hier ook WIP pics van. Naarmate het bouwwerk vorderde kwam ik tot de conclusie dat de pilaren die ik had, heel veel van de details in de muren wegnam. Dit was een later stadium van het bouwwerk. Ik heb toen besloten de pilaren weg te halen, maar ik wist dat er iets anders voor in de plaats moest komen. Ik wist dat ik op dat moment het thema “Adventures” wilde gaan gebruiken. Ik begon eerst met een overgroeide setting, zoals een tempel in een jungle gebied. Na veel wikken en wegen gaf het mij niet het gevoel dat het moest zijn wat het moest zijn in mijn ogen. Ik heb op dat moment weer alles “Steriel” gemaakt. Ik dacht “Zou een woestijn niks zijn?” Ik ben gaan bouwen in een setting alsof er net een ontdekking was gedaan van een tempel in een woestijn. Dit moment moest natuurlijk vastgelegd worden. Dat is de MOC die je uiteindelijk ziet.

-Hoe ziet je ontwerpproces eruit? Maak je bijv. gebruik van referentiefoto’s, schetsen, inspiratiebronnen, digitale ontwerpsoftware?

Ik maak gebruik van foto’s, maar voornamelijk maak ik gebruik van de site “Artstation”. Hier staat hele toffe fan art op van allerlei dingen. In mijn geval type ik meestal in Fantasy of Medieval, en dan krijg je allerlei gave wallpapers te zien van mensen wat ze digitaal hebben gemaakt. Ook struin ik uiteraard Flickr af voor inspiratie.

-Ik ken je vooral van kleinere diorama’s die je van alle kanten kan bekijken. Sinds de Summer Joust 2021 maak je ook scene’s die gebouwd lijken als een toneeldecor: specifiek voor een sfeervol camerashot van een kant. Kun je over deze veranderde aanpak iets meer vertellen?

één van de categorieën van de Summer Joust 2021 was de Atmosphere category. Een categorie waar ik eigenlijk geen ervaring mee had, maar wel een categorie die ik wilde uitproberen. Ik had een foto gevonden van een Arabisch straatje en ik dacht “Dat wil ik bouwen”. De foto zelf was ook een atmosferisch plaatje, perfect voor deze categorie. Het bouwen beviel me goed. Ik hoefde maar 1 of 2 kanten van een gebouw gedetailleerd te bouwen, de rest kon in principe bestaan uit basic bricks, die ging je toch niet zien op de foto’s.

Sindsdien heb ik de smaak te pakken met dat soort plaatjes en bouwwerken. Ik ben momenteel ook bezig met een atmosferisch bouwwerk voor Brickscalibur.

-Hoeveel onderdelen zitten er in en wat was de bouwtijd?
Welk onderdeel was cruciaal voor deze moc?
Wat zijn je favoriete parts en kleuren?

Ik heb de onderdelen niet geteld. Als ik een schatting moet maken..5000/6000 stuks? Als het er niet meer zijn. Er zit ook nog een hele basis constructie achter en onder die je niet ziet. Het meest cruciale onderdeel, of in dat geval beter gezegd het onderdeel wat ik verrassend te kort kwam was de 2×2 LBG tile.

Ik werk graag met aardse kleuren, ik denk dat je dat ook veel terug ziet in mijn MOCS. Al zou ik graag ook wel willen uitbreiden naar meer fantasie-achtige kleuren en MOCs.

 

-Ben je blij dat ie af is, of vind je het jammer dat ie af is?
Was het in een keer goed, of heb je eerst -tig andere versies geprobeerd?

Ik ben blij dat deze af is, vooral omdat ik op een gegeven moment niet wist welke kant er ik ermee uit moest. Ik heb er 3 varianten op na gehouden, een Hall of Moria variant, waarvan ik vond dat die wel geslaagd was, maar de pilaren teveel zicht wegnamen, een jungle/overgrown variant, die vond ik zelf niet mooi en de laatste, de woestijn variant is het geworden.

-Overleg je met andere bouwers als je vastloopt?

Ik laat soms WIP pics zien op bijvoorbeeld discord en dan vraag ik om advies. Meestal krijg ik dan wel feedback in diverse servers. Hier zitten soms tips bij die ik dan toepas in mijn MOC.

 

-Over welk stukje ben je het meest tevreden hoe het is gelukt?

Ik ben zelf erg tevreden over het stukje fotografie/belichting en na bewerking. Dit was een hele opgave en heeft nog aardig wat tijd gekost om het zo op beeld te krijgen zoals ik ingedachte had.

-Waar ben je op dit moment mee bezig, welke plannen heb je?

Momenteel ben ik weer bezig met een atmosferisch bouwwerk voor Brickscalibur, een stukje groter dan deze.

 

Bekijk meer van Servertijd’s MOCs op zijn MOC topic of op zijn Flickr

 

– De MOC van de Maand wordt jullie gebracht door Vertmaori, Silvio, Koffiemoc en Twan. Heb je nog een suggestie, zie je een leuke MOC op LowLUG, of heb je een klacht? Stuur ons in de eerste twee gevallen even een berichtje! 😉

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
5 comments
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share