MOC in the spotlight; Large!

MOC in the spotlight

Hé, een nieuwe rubriek? Nee, meer een oude rubriek in een iets andere jas. We hadden altijd de MOC van de maand. Dat bleek soms wel wat lastig: soms een maand met weinig of geen aanbod om uit te kiezen, dan een maand met heel veel aanbod. Als we elke maand een MOCwillen laten zien, is het ook nog zaak om met de MOCcer in contact te komen en tijd te vinden bij beide partijen. Vanaf nu schrijven we over een MOC die ons opvalt. Dat kan om de week zijn, er kan ook 6 of 8 weken tussen zitten.

De eerste MOCcer die we hier in het lamplicht zetten is Lars (voor velen van ons bekend onder zijn forumnaam Large natuurlijk). Zijn piratenhaven viel ons op! We kennen Lars van de MOCs die bijna net zo hoog zijn als dat hij lang is. Deze MOC is niet zo hoog. Lars vertelt dat hij met de piratenhaven wat meer details en eastereggs wilde toevoegen aan zijn MOC. Wat ons betreft prima gelukt. Hij begon aan deze MOC eind 2019…. Hij zou op Legoworld in oktober 2020 moeten komen. Toen dat niet doorging lag de bouw een tijd stil. Zoals bij zoveel MOCcers is een deadline vaak een goede stok achter de deur om te bouwen, zo ook bij Lars.

Lars kreeg het idee voor een pirateneiland door terug te denken aan een set die hij in zijn jeugd kreeg: de 6273 Rock Island Refuge uit 1991. Een geweldige set en de inspiratie voor deze MOC. In zijn hoofd had hij een idee dat gaandeweg evolueerde tijdens het bouwen, ook werd de MOC toch steeds wat groter. Er zitten duizenden onderdelen in: de rotspartijen zijn gemaakt van slopes en plates, opgevuld met de bekende 2×4 bricks.

Hij kan geen inschatting geven over het totaal aantal gebruikte parts, ook de bouwtijd is niet te benoemen. Lars is een creatieve/vrije bouwer waarbij het resultaat niet van tevoren vaststaat. Er zijn ook MOCcers die eerst alles in Stud.io zetten, dat past niet bij hem. Een voordeel van het bouwen op deze manier vindt Lars dat je werkt met parts die je al hebt. Waardoor je tussendoor geen megabedragen kwijt bent om missende onderdelen aan te schaffen (en daar weer op moeten wachten als je lekker bezig bent). Hij schat in dat liefst 95% van de gebruikte parts al in zijn bezit waren. slechts 5% moest dus via Lego Bricks and Pieces, Bricklink of bevriende afols worden verkregen. De Legokamer van Lars is goed georganiseerd met de bekende Iris ladeblokken, dat maakt werken op deze manier makkelijker.

Als je deze geweldige MOC live wilt zien, zul je wat geduld moeten hebben. Iedereen kan hem zien in oktober tijdens Legoworld in Utrecht, dat sinds 2019 weer wordt gehouden. Maar…. voor de Lowluggers is Lowlug XL eind augustus in Meijel de uitgelezen mogelijkheid om deze MOC van dichtbij te zien.

Voor de volledigheid: klik hier om naar het MOC topic van Large te gaan

Namens het MitS-team,
Richard

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share