LEGO® BrickLink Studio wordt de officiële app

e website van LEGO Digital Designer gaat eind januari uit de lucht. BrickLink Studio verwelkomt gebruikers van LEGO Digital Designer.

LEGO® BrickLink Studio vervangt LEGO Digital Designer als de officiële 3D-bouwapp van de LEGO Groep
De website van LEGO Digital Designer gaat eind januari uit de lucht. BrickLink Studio verwelkomt gebruikers van LEGO Digital Designer.

Tormod Askildsen, hoofd van AFOL Engagement voor de LEGO Group, is geïntrigeerd door digitaal bouwen sinds hij LDD gebruikte om alternatieve modelinstructies voor de LEGO Factory Hobby Train op de markt te brengen in 2007. “Toen de LEGO Group BrickLink verwierf,” zei Askildsen, “een van de dingen die indruk op ons maakten en ons inspireerden, was hun doelgerichte ontwikkeling van de Studio-software. Als digitaal bouwen niet alleen een leuke functie voor sommigen is, maar een zinvol onderdeel van de LEGO-bouwervaring van veel mensen, moet het een geïntegreerd en nuttig onderdeel zijn van zowel het ontwerp, het bouwen als de deelervaring. Het getalenteerde team achter Studio ziet dit duidelijk en gaat onvermoeibaar door om verder te innoveren en de Studio-ervaring te verbeteren”.

Tekst gaat onder de afbeelding verder


In 2014 creëerde het toen onafhankelijke BrickLink de BrickLink Studio-software als een gratis virtuele LEGO-bouwtool. Studio is gebouwd op de industriestandaard Unity gaming-engine en is ontworpen om te integreren met de BrickLink Marketplace. Het .io-bestandsformaat is gebaseerd op de door de fangemeenschap ontwikkelde LDraw-standaard met gedeeltelijke connectiviteitsgegevens die zijn toegevoegd om digitale stenen koppelingskracht te geven. Gebruikers kunnen LEGO-modellen importeren die zijn gebouwd in LDD, LDraw en andere populaire tools. Studio bevat handige functies zoals het controleren van de modelstabiliteit, ingebouwde fotorealistische weergave en een geïntegreerde maker van instructies.


“Studio is opgericht omdat er bij BrickLink een groot geloof bestaat in hoe digitale LEGO-bouw het ware potentieel van ieders creativiteit kan ontsluiten door de toegangsdrempels te verlagen en mensen te motiveren elkaar te inspireren”, zegt Casper Thingholm, hoofd van BrickLink. “In de toekomst zal het Studio-team zich blijven concentreren op het maken van digitaal bouwen net zo intuïtief als fysiek bouwen, en nog meer bouwers aanmoedigen om hun creaties te delen om elkaar te inspireren en te helpen.”

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share