76205 – Gargantos Showdown (2022)

lego-super-heroes-fight-against-gargantos-76205

Jaar van uitgave: 2022
Aantal onderdelen: 264
Aantal minifiguren: 3
Oorspronkelijke adviesprijs: €29,99

Toen deze set aangekondigd werd, wilde ik de set zo snel mogelijk hebben. Vrij snel is deze set aangeschaft en de bouwervaring is super.

De personages

In deze set zitten 3 minifiguren. Tot zover er bekend is, zijn alle minifiguren uniek voor deze set.

  • Stephen Strange is een meester in de mystieke kunsten. Bewaker van de Sanctum Sanctorum in New York.
  • Wong, trouwe hulp van Dr. Strange en helpt met het bewaken van Sanctum Sanctorum.
  • America Chavez heeft super humane uithoudingsvermogen en sterkte. Ze heeft ook de gave om portalen te openen om door het multiversum te reizen.

De bouw

Het monster is de enige dat opgebouwd moet worden in deze set. Het begint vrij snel al met het gebruik van SNOT Bricks. Binnenin het monster worden veel felle kleuren gebruikt. Waarschijnlijk is voor de beginnende/gematigde bouwer rekening gehouden en veel coördinatiepunten ingebouwd in deze set. De meest opmerkelijke stuk is dat Mixel Joints onderdelen direct op een ‘Mudgard’ worden geplaatst. Deze connectie is wel mogelijk, maar heeft best veel spanning. Langzamerhand worden verschillende delen op het monster geplaatst en krijgt het monster een ooglid. De tentakels worden er aan bevestigd en het is een stevig model geworden.

Het geheel

Het monster ‘Gargantos’ is goed opgebouwd en is vrij stevig. Tentakels zijn poseerbaar en hebben ruime articulatie. Er zitten 4 tentakels aan de onderkant bevestigd en daar staat Gargantos vrij goed op. Het oog is zeer mooi gedaan met de onderdelen en de gekantelde ‘Mudgard/Arch’ geeft het monster net meer expressie.

Hoewel het monster er goed uit ziet, voelt het een beetje weinig aan. Er zijn drie minifiguren en een monster. Er had meer bij gekund om een scene ervan te maken.

Er zitten een aantal bijzonder onderdelen in deze set.

De 4 x 4 Trans Yellow Dome (BL onderdeel 79850) is (tot nu toe) uniek voor deze set.
De Olive Green tentakels bestaan uit 3 onderdelen. 2 onderdelen zaten al in de Hogwarts Chambers of Secrets. De Olifantenstaart in Olive Green (BL onderdeel 43892) is tot nu toe uniek voor deze set. De Vehicle, Mudguard 1 1/2 x 6 x 1 with Arch (BL onderdeel 62361) in Olive Green is tot nu toe uniek voor deze set.

Conclusie

Qua bouwtechnieken en qua onderdelen is dit een geweldige set. Visueel ziet het monster er heel goed uit. Voor 30 euro lijkt het wel iets te weinig.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share