2153 – Robo Stalker (1997)

2153-1

Jaar van uitgave: 1997

Aantal onderdelen: 280

Aantal Minifiguren: 2

Oorspronkelijke adviesprijs: $30,00

Ik kende dit thema al jaren en was eerlijk gezegd niet zo gecharmeerd van dit thema. Een paar sets kon ik een paar jaar later enigszins waarderen en laatst heb ik een set kunnen bestellen via Bricklink. Met lage verwachting ben ik de set gaan bouwen en was positief verrast.

De bouw

Er zitten twee identieke minifiguren in deze set. De bouw van deze set begint bij de poten. Opmerkelijk is dat de poten aan elkaar vast zitten. Er worden veel hinges gebruikt in de armen en voor een luik achterop. Er zijn geen ingewikkelde technieken aanwezig in deze set.

https://www.brickfactory.info//scans/catalog/1997/003/003.jpg

Het geheel

Het bouwwerk is iets hoger dan de Recon Robot van Spyrius, maar kleiner dan de Robo Guardian. Zoals eerder vermeld, zitten de poten aan elkaar vast en staat het geheel op kleine vliegtuig wieltjes. De voeten zijn vrij groot. Het luik achterop de rug (BL onderdeel 2876) geeft net meer vorm aan het model. Aan de voorkant zit een trans neon orange paneel (BL onderdeel 4872). Deze zit alleen in deze set. Het hoofd is wat groot, maar heeft een mooie vorm door (BL onderdeel 30037). Dit onderdeel in oud licht grijs zit alleen maar in deze set. De wedge plates bovenop geven het net meer vorm en karakter.

De geprinte onderdelen in deze set zien er gelikt uit en zijn extreem gedetailleerd. In deze set zitten geprinte 1×2 en 1×4 tiles, geprinte wedges en geprinte slopes. Er zit 1 sticker in deze set en deze zit op de paneel in de torso van het bouwwerk. De minifiguren hebben ook veel details in de prints, vergelijkbaar met de minifiguren van Insectoids en UFO.

Conclusie

De set ziet er op bepaalde plekken raar uit. Dit komt door de scheve verhoudingen. De voeten en het hoofd zijn wat groot. Als de torso iets groter was geweest en de poten beweegbaar waren, dan was dit een fantastische set. Ik was enigszins verrast door de opbouw in de set.

Voor een leuk prijsje, is dit wel een aanrader.

Share
Tweet
Pin it
Share
Share
Share
Geef een reactie
Related Posts
Total
0
Share